Noční krmení MM vs. UM

1966
21.2.07 22:43

Noční krmení MM vs. UM

Ahoj holky,
mám takový dotaz…myslíte, že UM zasytí více než MM? Ondrášek mi v podstatě hned odmala spal v pohodě od cca 19hod. do 4, někdy i 5 nebo 6hod. do rána. Teď se ale asi týden v noci budí od půlnoci co dvě hoďky :( Vzhledem k tomu, že Tomík vstává kolem 6:30 - 7:00, tak si dovedete představit, jak potom ráno funguju 8O Spát chodím kolem 23 (dřív stejně neusnu…), potom budíček ve 12, ve 3, v 5, v 7, atd. No tak si trochu pohrávám s myšlenkou, jestli by nespal lépe, kdybych mu dala třeba Nutrilon 1 Forte…Chci počkat ještě tak týden (dýl to asi nevydržím :evil: ), abych vyloučila růstový spurt, problémy se zuby, atd. a jestli to nebude tím, tak má asi fakt pořád hlad. Kdyby to bylo s prvním mimčem, tak to neřeším a dospím to přes den, ale se dvěma kluky to moc dobře nejde :? Podotýkám, že je dost buřtík, narodil se a měl 4,10 kg, před měsícem a půl 7,30, takže teď bude mít tak k 8kilům…

Myslíte, že by UM něco vyřešilo? Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
21.2.07 22:49

A co zkusit třeba na noc nějakou kaši? I když to zabrat nemusí…

V tomhle období neporadím, protože zblblá informacema o růstovém spurtu ve 3měsíci jsem neodhadla konec a až do 7měsíce jsem kojila co hodinu a půl ve dne v noci, což když jsem si s už tak pozdě uvědomila, tak jsem to rychle omezila.

Barču jsem dokrmovala z lahve UM Nutrilonem Forte prakticky asi od 10-14dní jejího života do jejích 2měsíců, kdy lahev vyplivla. Dostávala až na noc, minimální dávky, po kojení, na doražení…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
21.2.07 22:52

No právě jsem si říkala, jestli před kaší nezkusit jen jiné mlíko…na kaši taky určitě brzy dojde :? A s Barčou ten Nutrilon Forte fungoval? Jako na větší zasycení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
21.2.07 22:56

Fifiku mimi mame stejne stare. U nas UM na noc nezabralo a Tonda se porad budi co 2 hodiny na jidlo. Zkus tu kasi, ale nam taky nepomohla… holt az prijde cas… tak doufejme ze se jednou vyspime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.2.07 23:02

No tehdá to zabralo, právě do 2 měsíce super, ve 3měsíci začala, tam jsem to neřešila právě z přeinformovanosti…

Ovšem nutno podotknout, že teda Bára nikdy nespala celou noc, to až poslední dobou. Pro mě byla únosná míra vzbudit se 2×, vypít si mlíko a spát dál:) Samo s výjimkou nemocí, zoubků…

Zas kaše, pokud je kusanec, bych asi taky nedávala. Uvidíte, třeba se to srovná s příkrmama…

No a jak je psáno, ani kaše to nezajistí - Bára se budila po roce a to na noc vypila 300ml kaše a ktomu 250ml mlíka.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.2.07 23:27

Fifiku, spis maly zjistil, ze dlabanec v noci nezaskodi ;)
A tak co by se nevzbudil maminku aby ho nakrmila, zejo? Je to jen navyk, hlad to nebude… Delaji to vsechny deti. U Adly jsem to stopla hned, takze do tydne nebylo co resit, u Pepi jsem dospela ke vstavani co dve hodiny - stopla jsem ji to pred pul rokem a trvalo to mesic - a obe od te doby spinkaji celou noc - tak 10-12 hodin v kuse…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
22.2.07 07:54

Lesino a jak to stopneš? To je jako v noci necháš řvát na celej barák? Já si to totiž vůbec neumím představit. Nelča i spala od 2. měsíce celou noc a od 3. se mi zase budí, ale zatím jen jednou kolem 5.,6., ráno. A ráda bych jí to taky zatrhla ale nevímjak na to…čaj mi nepije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
22.2.07 08:23

Markétko,

Fildovi UM v noci pomohlo. Před usnutím jsem nakojila (22 hod), pak se vzbudil kolem 2 hod, dostal Nutrilon a spal až do rána. Chce to zkusit. Ale on už je dost velkej a já jsem od 6-ti měsíců dávala řídkou kaši z flašky. (UM s 2 odměrkama rýžové kaše Nestle). Jinak jenom s kojením se taky budil systémem 4, 3, 2, 1, 1, … Zkus a uvidíš. Po té, co jsem začala dávat kaši, tak se budil až kolem 5 hod na mlíko.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.2.07 08:43

Ahojky.
Leilo,
no já jsem noční kojení zatrhla, jelikož jsem byla natolik nevyspalá, že jsem nebyla schopna přes den fungovat. 1.noc jsem si ho položila na sebe (v polosedu vypodložena polštáři, ležet nechtěl) a hladila ho po zádíčkách a uklidňovala. Dožadoval se mlíka, ale nedostal (nedával jsem ani nic jinýho, protože jsem si říkala, že ho chci naučit spát a ne se budit na cokoliv), k ránu už jsem jej ani neodkládal spátky do postýlky, protože se hned budil. Druhou noc jsem se ho snažila z postýlky nebrat, postýlku jsem si přirazila k posteli a když se začal vrtět, tak jsem jej pohladila, zabroukala, poplácala po zadečku - prostě to, co má rád. K ránu už byl ale u mě - tentokrát tedy pod mojí peřinou, ale vedla mě. 3.noc jsem jej musela už jen k ránu uklidňovat v postýlce a čtvrtou noc prospal celou. Funguje to doteď, pokud nerostou zrovna zuby, není nemocný, po očkování atd.
Hlavně tu první noc to bylo opravdu o řvaní, ale říkala jsem si, nic mu nechybí, je u mámy, a sousedi to musí přežít, co se dá dělat. A taky když přestal s nočním sosáním, začal krásně baštit přes den, takže prostě pochopil (asi ne přímo on, ale jeho organismu, snad víš, co chci říct), že se musí nadlabat, aby celou noc vydržel.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.2.07 08:44

Jo, vyrvavaci metoda u nas nikdy nezabrala - zkusila jsem to jednou u Adlu… Hruza. Zborila by barak, navic dostala hysterak a uklidnit ji byl kumst. Vickrat jsem to nezkusila.

Nee, u nas stopnuti probihalo tak, ze jsem vzala ditko a sly jsme do kuchyne neco delat, ona v autosedacce, ja zdobnila perniky (bylo pred vánoci) nebo jsem uklizela nebo jsem si s ni sedla k televizi… Až usnula… Prostě cokoli, jen kojo kojo nebylo. Pochopila to velmi rychle - a tím, že v noci se kojilo v posteli a nikdy jinde mi to docela tolerovala…
Nevyspala jsem byla, to jo, ale zhruba stejne jako kdyz jsem vstavala ve 12, 2, 4, 6… Takhle jsem byly vzhuru dejme tomu od 12-2, ale pak se spalo… Fakt me to nebavilo, ale udelala bych to zas.

Holky, prece kdyz se nekdy vyjimecne navecerim pozde, tak se rano budim se silenym hladem - to je podobne… Kdyz mimino kojim v noci, tak mu brisko pracuje a nemuze se poradne vyspat…

Jen se to nesmi nikdy porusit - to by zjistila, ze prece jen muze kapnout dlabanec a nedala by pokoj…

Byl to mesic, protoze uz byla pekne rozjeta, ale tvrdim, ze to stalo za to - uz vic nez rok spi Pepi v kuse - jo, obcas se vzbudi, ale vyjimecne a to staci vzit z postylky, pochovat, potulit a dat zpatky - zalezitost na dve minuty…

Asi jsem matka Herodeska, ale myslim, že když nepotřebovalo noční mléko novorozeně - nebo když mu stačilo jedno až dvě kojení - tak ve čtyřech měsících to není potřeba, ale mlsání…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.2.07 14:05

Ahoj.

Tak u nás se osvědčilo UM. Plně jsem kojila do ukončeného 6. měsíce a Vendulka mi vstávala 1-2× za noc ( 5.-6- měsíc ). Po té co jsem ji odstavila a na večeři má kaši + čajíček ( okolo 17:30 ) a pak v postýlce UM ( HAMI Hajaja ) na noc ( okolo 19:00 hod ), tak spinká až do rána do 7 až 8 hod :lol: :lol: . Takže u mě se výhoda UM , co se týče délky spánku potvrdila :lol: :lol:

Bibinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
22.2.07 14:37

Ahoj holky,
díky moc za odpovědi!
Lesi - to je přesně to, co si taky myslím, že hlad to asi nebude, spíš si cucnout, když už je teda vzhůru :twisted: Takže potřebuju, aby spal :lol:

Marti - a od kdy jsi dávala Filípkovi UM?

Dneska vynechal kojení ve 3h, takže jsem kojila „jen“ v 1,5,7… :?

No, jak jsem psala, dávám mu týden a pak začnu experimentovat :lol:

Díky a klidně pište dál :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.07 15:52

nocni kojeni

ahoj maminky,kojim Tomika 19mesicu,dostava na spani po obede,pak vecer a v noci se treba 4krat vzbudi ze chce mnam mnam,to je jeho nazav pro prso.Nekdy spi klidneji,podle zazitku ve dne.Nekdy si pripadam jako chodici mrtvola,ale kdyz vezmu v potaz,ze je MM prevence pri alergiich ruzneho puvodu a velmi dobre prospiva i po vsech strankach,tak s odstavenim nespecham.Zalezi jen na trpelivosti matky,co je schopna pro sve dite vydrzet.Nehlede na to,ze ty zavislacky odstavit a vzit jim jistotu,kterou citi predevsim u Vas v naruci a u prsa muze byt pro ne velmi tezke a utrpet tim muze i jejich psychyka.At se vsechny rozhodnete jakkoli,dejte hlavne na svuj matersky instinkt a sve pocity.Moje kamaradka odstavila v 18mesicich maleho a pak byli mesic nemocni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová