Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminky, prosim, poradte mi, jestli mate nejakou zkusenost s odstavenim mimi, prave odsatvuji 19 mesicniho chlapecka, ze dne na den, kojila jsem hodne a casto, mam ted problem s prsy. Stale se mi hodne nalevaji, boli, jsou zatvrdla, chladim je, na noc stahuji, odstrikavam (to ale jen trochu aby se mlicko zase nedelalo), piju salvej. Bojim se, abych nedostala zanet. poradte mi, prosim, co se s tim jeste da delat. Koupim si homeopatika na zastaveni laktace,ale vic uz me nenapada. Lekar pry muze predepsat i leky na zastaveni laktace ,ale o tom jsem cetla ze po tak dlouhe dobe kojeni nejsou moc ucinne, mate s nimi zkusenost vy? dekuji. Vladka
Ahoj , myslim ze pro to delas maximum a ze to bude brzy OK. Me bolely prsa tak 14 dnu po odstaveni, nic jsem s nema nedelala krom lehkeho odstrikavani a prestat jsem kojila taky ze dne na den.
Homeopatika pry hodne pomahaji…no na ty ztvrdliny mi pomohl studeny jogurt nebo tvaroh ,nekdo dava zabaly ze slivovice. Hlavne to rozmasirovavat at tam neni zadna boule. Drzim palce at je to brzy v pohode. Nat
Já jsme odstavovala podstatně dřív, takže jsem si dala načas a trvalo nám to 3měsíce. Přestože to proběhlo v pohodě, tak po nějakém čase jsem musela navštívit dr, protože jsem s tím měla problém. Dostala jsem Medocriptine, který jsem měla brát do zastavení laktace. Není to ten dryák, co se dává na pár dní.
Nakonec jsem ho nevzala a zkusila vyčkat, ale to je jiná.
Děláš vše, co jde, tak držím palce, aby to brzy bylo OK.
ahojte holky, odpovim si sama sobe, je to 3. den co odstavuju, tak uz mam nejake zkusenosti:-)), treba se to bude nekomu hodit. osvedcilo se mi dat si delsi horkou sprchu (prsou), pak rukou masirovat a tak odstrikavat po kapkach jen zatvrdla mista. A taky paralen, brala jsem ho protoze jsem nachlazena akupodivu bolest prsou je snesitelnejsi. Asi zabiraji i homeopatika Ricinus communis 30. Tak kdybych nektere z vas pomohla, byla bych rada
hezky den
Jo, vy co se bojite prestat kojit jen kvuli miminku, dite to nese statecneji nez ja, byl tezkej zavislak na rsu, v noci i 10-15 kojeni, bez prsu neusnul apod. kdyz jsem si prelepila prsa a rekla ze mlicko enni tak to vzal jako holy fakt, zadny plac, usnul sam,sice po hodine pohadek a drzeni za rucicku, ted uz usina za ctvrt hod a po roce a pul co jsem vstavala xxxx krat za noc spal az do 4:15 v tahu, pak u me v posteůli jeste n a hodinu usnul, to je sen!!! A to ho nekojim teprve 3. den! Jen ja jse trochu smutna, ze se to ditko ode mne odtrhlo, je to jako 2. porod.
hodne stesti i vam.
AHojky - tak u nás dnes dcerka naprosto odmítla prso - už dva měsíce přikrmuju Nutrilonem - a vždycky si dala ještě ode mě…i když trošilinku, ale ted už ne… tak řeším, co s hrudečkama… odstříkat mi to prostě nejde… chci se zeptat - jak mám ta prsa zatáhnout??? a máte někdo ještě jiný tip - než tu zazněl - na ukončení laktace? Podotýkám - už jsme kojily jen ráno, někdy večer - a opravdu trošku - takže ty hrudečky v prsou mám malé - ale ze zánětu mám i tak strach…