elektrická versus mechanická odsávačka

2216
13.2.07 18:04

elektrická versus mechanická odsávačka

zdravím všechny čtenářky, mám 1 měsíční holčičku, kterou sice kojím, ale stejně po každém kojení musím odsávat a dokrmovat ji. Vypije z prsu během cca 30 minut. kojení pouze 30-50 ml, takže zbytek odsaji a dokrmím ji. Mám mech. odsávačku Avent , která je velmi dobrá, ale jelikož odsávám cca 7× denně, tak mě večer už dost bolí ruka. Koupila jsem si proto elektr. odsávačku Medela v domnění, že mi ušetří práci, ale zase jsem se vrátila k mech. odsávačce. Při odsávání el. odsávačkou mi připadá, že mléko pomalu teče a tím je odsávání delší. Nevím, jestli to náhodou nedělám špatně. Všude jsem četla chválu na tuto odsávačku a proto jsem te´d docela zklamaná. Dala jsem za ni dost peněz a je škoda, když mi te´d leží ve skříni. Potřebuji poradit, co dělám špatně. Holky , máte některá zkušenosti s touto elekt. odsávačkou a můžete mi prosím poradit Váš postup odsávání? Moc děkuji za jakékoliv rady a přeji Vám příjemný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
13.2.07 18:40

Měla jsem Medelu půjčenou v porodnici, protože jsem měla moc mlíčka, tak jsem dokrmovala ještě pár dalších dětí :roll: a neměla jsem s ní nejmenší problém. Tedy ze začátku jo, než se přisála,ale na to stačilo mírně navlhčit prs vodou. Jinak vážně nevím v čem by mohl být problém. S mechanickou odsávačkou odsaješ dost?

• Citovat
  • Upravit
1935
13.2.07 19:47

Karinko ja ji mam, pouzivala jsem stejne casto jako ty (cca 8× denne). Jsem s ni nadmiru spokojena, pac se da pouzit na baterky, tak v noci muzu odsavat polomrtva pod perinou :lol: :lol: :lol: . Ze zacatku jsem s ni mela problemy,nez jsem se naucila regulovat sani. Ted mam bez problemu neustale na maximum, ale nez jsem si zvykla tak jsem mela pocit, ze mi to vysaje i mozek. U medely (mluvim o mini elektrik) narozdil od jinych el. odsavacek, doba, kdy odsavacka tahne, trosku delsi, ale celkove jsem odsavala stejnou dobu jako s normalni el. odsavackou. Pak, kdyz si prsa zvykla na dlouhy tah medely tak mi odsati jednoho prsu (cca 180 ml) trvalo deset minut. Ale prso si proste muselo zvyknout.
Mechanickou odsavacku jsem taky mela, ale jak rikas ty, mohly mi ruce upadnout, pac jsem odsavala hodne casto. Tim ze mechanickou mackas rucne, tak vlastne i odsavas rycheji. Jenze me to hroooooooozne nebavilo. Tak jsem tech pet minut obetovala vetsimu pohodli.
Jinak ja odsavam doted, ale ted uz jenom jednou denne. Tondovi je 5 mesicu a je to silenej raubir, takze pres den proste nemam sanci. Takze az vecer kdyz kooonecne chrni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TP
2782
13.2.07 19:51

ahoj, mám elektrickou Medelu mini electric a dělám to tak, že na jednom prsu mám Kamilku a na druhém odsávačku. Už od začátku ji mám na maximum.
Takto odsaji v průměru cca 60ml

Pokud vynechám jedno kojení, tak odsaji cca 130ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
14.2.07 09:13

teda holky,to jsou sumy,o tu uvádíte.

já měla také manual avent,ale nebyla jsem moc spokojená. ted mám medelu mini electric a spokojená jsem. dělám zásoby do mrazáku,ale tolik co vy absolutně neodsaju.
přes den nemám šanci,tak odsávám jen večer,když malá spinká a za cca 3-4hodiny odsaju pouhých 100-120ml. je to cca 25ml na jedno odsávání z jednoho prsu.
jak je to možné?
mléka mám snad dost,protože malá dobře nabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TP
2782
14.2.07 09:40

sslunicko - tak to zkus při kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
14.2.07 09:43

SSlunicko,
prostě malá saje líp než odsávačka!
Já jsem byla poučená, že to kolik odsaješ u někoho vůbec nesouvisí s tím kolik nakojí.
Takže v klidu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.2.07 11:59

Sslunicko,
vazne si s tim nedelej hlavu, ja odsavam 100-120ml z jednoho prsu, ve skole jsem byla poucena, ze vypuzovani mleka z prsu zpusobuje hormon oxytocin, ma ale rychly polocas rozpadu, takze bez mech. stimulace z krve rychle mizi.Proste zkus pred a behem odsavanim prsa trosku namasirovat a uvidis, ze odstrikas vic.
Co se tyce odsavacek, ja mam taky Medelu, ale rucni - jsem spokojena, nemenila bych. Za pet minut mam hotovo a ruka neboli, ale je pravda, ze odsavam jen 1× denne, protoze jsme zavedly poledni zeleninovy prikrm, tak take zasobuji mrazak, kdybych nahodou nekdy nebyla po ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
14.2.07 12:07

jo,jo,také jsem se radila s laktační poradkyní a vím,že to co odsaju není úměrné tomu,co malá vypije.

těmi hormony se tvorba mléka řídí jen do šestinedělí,pak už je to bez hormonů a je to pouze poptávka-nabídka.
takže čím víc malá saje,tím víc se mléka dělá. proto je dobré i odsávat,když je mléka málo,protože se tím zvýší poptávka a tímpádem i nabídka.

taky bych ted brala odsávat tolik,co vy. budu muset na operaci a udělala bych si dostatečné zásoby.
takhle to na 3dny těžko zvládnu. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
14.2.07 19:05

děvčátka, děkuji Vám za Vaše odpovědi. Asi to ještě s tou el. odsávačkou zkusím a třeba si na sebe zvykneme. Kočičko, s mech. odsávačkou odsaji po 3 hod od posl. kojení cca 150ml, takže dost.Mějte se moc krásně a ještě jednou Vám děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová