Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Potrebuji poradit : mala ted zacala spat v noci cca 7 hodin v kuse, kojim, a chci se zeptat, zda ji mam na kojeni budit?? Nechci, aby se mi snizila tvroba mleka. Mate nekdo zkusenost? Pres den pak mala papa kazdou 1,5 - 2 hodiny, pokud nespi. Kdyz spi odpo, tak vydrzi i 3 hodiny. A pak kolem 22,30 usne a spi az do cca 5-6h, pak se kratce napije a spi zas az do 8h, takze v tech cca 5-6h rano musim odstrikavat, protoze mam hodne nalita prsa a mala je v tuhle dobu nevyprazdni. Co s tim?? Poradte prosim.
pokud Ti mala prospiva a hezky pribyva, tak bych to rozhodne neresila, urcite to dozene pres ten den. Bud rada, aspon se v noci vyspis. Moje starsi dcera spala od 3do 5.mesicu 8h pres noc bez kojeni. Pak to ale zacalo, kdyz se dostala do rustoveho spurtu kolem 6.mesice, kojily jsme v noci co 2-3h.
Ahoj, myslím si,že pokud máš ráno hodně nalitá prsa mohla by jsi malou klidne vzbudit a dát ji napít.Takhle ze začátku se se tvorba mléka teprve přizpůsobuje a mohlo by se stát, že se mléka začne tvořit méně.Pokud je po něm malá poptávka.Ale na druhou stranu přes den je to v pohodě.Já než bych odstříkavala, raději bych svoji malou vzbudila a přiložila.Kojím stále. ![]()
Ahoj, mně malá od 5ti týdnů spala bez kojení 12 hodin v kuse (není to překlep) a dr. mi říkala, že pokud bude prospívat a já nebudu mít problém (moc nalitá prsa), že budit nemusím. Občas jsem ji vzbudila o hoďku dřív, když už mi byla prsa nepříjemná. Kojila jsem bez problémů do 9 a půl m. Byla bych ráda že spí.
Asi se názory různí. Já bych nebudila. Když chrní, nabírá odpočinkem též na síle. Řekne si o kojení hned jak se vzbudí. Já jsem malou nechala spát jak potřebovala a raději jsem odstříkávala, prsa jsem měla hodně nalitá. Ničemu to neuškodilo, kojila jsem skoro 1,5 roku.
Radka a Eminka
Ahojky,
malý mi dřív prochrněl celou noc, nechtěla jsem ho budit, ale asi po týdnu mi znatelně mlíka ubylo a potom se ho většinou večer nedostávalo, tak jsem si začala dávat na cca 2.-3. hodinu v noci budík, koupila jsem si odsávačku a v noci odsávala. Mlíko se zase udělalo a situace se nakonec stejně vyřešila, protože se kolem 4. měsíce začal v noci prcek sám budit (a to mu bohužel vydrželo skoro až doteď) ![]()
Pidalko, taky bych nebudila - je to o zvyk, tvorba mlicka se upravi podle poptavky. Ja kojim stale - i v noci, obcas mala mlicko pres den uz vubec nechce, ale vecer ho ma porat dost. Kdyz miminko spinka, bud za to rada, nocni buzeni je takovy zlozvyk… Je preci fajn ze se i ty dobre vyspis a odpocines si. Myslim, ze bys ji mohla naucit se v noci budit - a to je hodne maminek, ktere se snazi sve malicke naucit celou noc spinkat… Kdyby mela hlad urcite se vzbudi ![]()
Nebuď blázen a nebuď. Užij si toho, že spí, třeba to nebude navždy. To je přece cíl, spát v noci, hrát, jíst atd. ve dne.
Halka