Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj děvčátka, vždycky jste mi skvěle poradili, proto se na Vás znovu obracím. Máme 8 týd. holčičku, kterou musím dokrmovat ( flaškou) mým odsátým mlékem, protože si po cca 30 min. kojení ode mne vypije pouze 20-40 ml. Zítra nás čeká doktor a od kamarádek vím, že se v čekárně čeká i 4 hodiny, než na Vás dojde řada a je jedno, že jste objednaní. Proto si musím sebou vzít láhev s mateř. mlékem. Te´d se chci zeptat, mám takovou tu termosku na koj. láhve , ale tam prý vydrží ohřáté mléko pouze 1-2 hodiny. Chci se zeptat, můžu dát ohřáté mléko do té klasické termosky, co je na čaj? A do jaké doby se vlastně musí ohřáté mléko vypít? Mám pár láhví v mrazničce a něco v ledničce. Když tedy vezmu mléko z mrazničky a rozmrazím ho (např. v ohřívači láhví), tak do kdy se musí mléko spotřebovat? Někde jsem četla . že ohřáté mléko se musí vypít do 1 hodiny, ale já mám zamražené mléko buď v přesnídavkových láhvích nebo těch velkých zavaženinových - tzn. , že je v jedné zav. láhvi cca 300-350 ml, takže se to nedá do 1 hod. spotřebovat. Nebo je lepší vzít zamražené mléko večer z mrazničky a ráno ho rozmražené dát bez ohřátí do termosky? Moc Vám děkuji za Vaše odpovědi.
Ahoj, já jsem vždycky večer vytáhla mléko z mražáku a během následujícího dne ho spotřebovala a bylo to úplně v pohodě. Takže by to tak šlo i s větším množstvím - vytáhnout celou láhev, nechat přes noc rozmrazit a během dne ubírat. Platí, že jednou ohřáté mléko už se nemá znovu ohřívat, ale to asi víš. A když jsem někam šla, vzala jsem si do termosky vařící vodu a v tom víčku flašku s mlíkem přihřála. Samotné mléko bych asi do klasické termosky nedávala, ale nevím, možná to tak někdo dělá.
Ivunko, děkuji moc za radu. Bože , jak jednoduché a mě to nenapadne. Ještě jednou moc děkuji.
Hehe, nebudu si tady kasat triko a přiznám se rovnou, že mi to poradila moje sestra, když jsem si lámala hlavu, jak uchovat mlíčko teplé
Takže si z toho nic nedělej, taky mě to nenapadlo ![]()
Vcera vecer jsem dala z mrazaku do lednice mm, kterym mela rano nakrmit babi. Ta si ovsem spletla sklenicky a dala cerstve. Myslite, ze mohu to rozmrazene pouzit vecer na kasi (bude to cca 24 hod co je v lednici)? Dik za zkusenosti ![]()