Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dávala jsem asi do roka. Teď už dávno zvládne normální mlíko.
Tak ji zkus dát obyc kravsky mlíko. V 15m už bych to nehrotila, snaž se do ní dostat mléčný výrobky.
Taky bych dala kravsky. Mě kojena dcera UM nikdy nechtěla až pak kravsky.
Nenutila bych, ale zaměřila se na pestrou stravu.
Já ještě 19 měsíčního syna kojím, ale už do konce roku chci skončit a um dávat nebudu. Občas si i teď dá normální z hrnečku. Denně jogurt. Kaši nechtěl nikdy. Výjimečně když si udělám já, tak si trochu dá. Už se dají jíst i různé druhy sýrů, tvaroh..a vápník je i v jiných zdrojích.
A vadi ji flaska nebo mliko? Podle toho bych zmenila druh mlika (jiny um, kravsky apod.) nebo zpusob prijmu, treba hrnek a brcko. Kdyz se nechytne vubec, taky nebude prvni, ani posledni.
Holky nam prave dr rekla, ze musim davat minimalne do 2 let. Proto se ptam. Prej jen jogurty nestaci, tak nevim ![]()
Dceru sem musela v roce a půl odstavit, UM nechtěla, jednou cucla a lup to ven
Takže sem už pak nic nedávala ![]()
@Anonymní píše:
Holky nam prave dr rekla, ze musim davat minimalne do 2 let. Proto se ptam. Prej jen jogurty nestaci, tak nevim
Tak při prvním dítěti mi lékařka řekla, že bych měla dávat ještě UM aspoň do 3 let. Tak sem slušně poděkovala, odešla a myslela si svoje ![]()
@Anonymní píše:
Holky nam prave dr rekla, ze musim davat minimalne do 2 let. Proto se ptam. Prej jen jogurty nestaci, tak nevim
Asi masirka výrobců
jogurty nejsou jediný mléčný výrobek a zdroj vápníku.
Mně se jeden syn odstavil sám v 10 měsících a dle doktorky sýry a jogurty bohaté stačí. UM nikdy neviděl. Druhý syn se mobil do 11 měsíců a teď dcera je cca od 9 měsíců na UM, teď má 13 měsíců a pomalu ji to mlíko beru. Přes den ho má už jen místo oběda nebo večeře, když nestíhám nebo jsme venku atp. V noci se snažím ho nedávat, ale většinou ho jednou ještě ma. Každopádně už ho určitě nepotřebuje. Je To zvyk. Buď ráda, že se děcko samo rozhodlo dát flašku pryč.
@Anonymní píše:
Tak ji to odkyvej a neřeš. Mě tohle doktorka u dcery nutila taky. Dite totálně odmítalo láhev s UM. Tak jsem dávala sýry a jogurty a doktorce tvrdila, jak pije UM.
Urcite bych nenutila, kdyz nechce, pokud ji jine mlecne vyrobky tak bych to povazovala za dostacujici
Naše děti UM nechtěly, odstavení v 19 a 13 měsících. Jedlý ale dost bílého jogurtu, tak 200 g denně každej.
Dobrý den maminky,
mám dceru (15m) a do 9m jsme kojili. Poté jsme přesli na UM Nutrilon. Dcera nyní ze dne na den se rozhodla mléko bojkotovat a nechce ani hlt a ani kaši z něj. Dříve pila 3× denně 120ml a nyní lusknutím prstu vidí láhev a utíká nebo šermuje rukama, že ji nechce.
Za den sní 1× jogurt a kousek sýru, jinak přísun vápníku nemá. Stalo se to už někomu z vás? Do kdy by se dítěti mělo dávat umělé mléko a do kdy jste dávaly?
Děkuju