Do kdy dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
28.6.21 09:52

Přes den max do roka, přes noc rok a půl. Od šestého měsíce by se měl začít postupně odebírat.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
28.6.21 09:54

@Andrise Máme doma ještě půl roční mimino který dudlík má. Ale segre ho přes den nebere. Jen vyloženě na noc. Ale to stím košem je dobrý nápad. :palec:

• Citovat
  • Upravit
3009
28.6.21 09:57

Dcera ho měla do roka. Nicméně v okolí občas vidím dítě starší dvou let s dudlíkem. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
meduzka23
28.6.21 09:58

Já dudala snad do té doby, než jsem šla do školy.  :lol:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
28.6.21 09:58
@Serpentini píše:
Sebrala jsem ho asi měsíc před druhým rokem a už mi to přišlo dost pozdě. Dcera ho měla jen na usínání. Pár nocí bylo těžkých, pak dobrý. Nám zubařka právě říkala, že dudlík maximálně do dvou let. A když vidím jak s tím některé skoro tříleté děti běhají i ve dne, tak vážně nechápu.

Když vidím stejně staré děti jako dcera ve dne z dudlíkem, tak už mi to přijde divné teď.. :) jednou jsem teda viděla nějaký díl výměny manželek kde měla čtyřletá dvojčata dudlíky. :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
28.6.21 10:00
@Mgree píše:
Dcera ho měla do roka. Nicméně v okolí občas vidím dítě starší dvou let s dudlíkem. 8o

Jakmile dítě chodí, tak mi přijde divné.. právě ho dcera má fakt jen na spaní. Ve dne ho nebere ani mladšímu miminku.

• Citovat
  • Upravit
14127
28.6.21 10:24

Jsem si vzpomnela na historku me kamosky, jak odebrala klukovi dudlik, sli se podivat ke kamosce na miminko. Tomu lezicimu miminku se ‚zahadne‘ ztratil dudlik a zahadne se objevil vecer u kamosky doma v synkovych kalhotach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
28.6.21 10:46
@Kolicek95 píše:
Přes den max do roka, přes noc rok a půl. Od šestého měsíce by se měl začít postupně odebírat.

Už se vidím jak šestiměsíčnímu dítěti vysvětluju že dudu ne :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
28.6.21 11:13

V roce a půl bych to zatím zkoušela řešit řešit nenásilně. Pokud to nepůjde, tak nic. Já mám takovou pomyslnou hranici cca dva roky. První syn měl přes den dudel do roka, na spaní do cca těch dvou. Druhý syn byl závislák, ten ho měl přes den do dvou, na noc do dvou a půl. A dcera, ta je nejlepší, ta byla závislá naprosto šíleným způsobem. U ní jsem se toho odnaucovani fakt hodně bála. A nakonec se to vyřešilo samo. V roce a půl si vyrazila dva zuby, do zahojeni měla dudel zakazanej, jak ji to bolelo, tak ho ani nechtěla. Tak jsme toho využila, všechny rychle vyhodila a od té doby je bez dudlíku. Toto řešení ovšem nedoporučuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
28.6.21 12:03
@Lily Evans píše:
Už se vidím jak šestiměsíčnímu dítěti vysvětluju že dudu ne :mrgreen: :mrgreen:

Praxi neznám. :mrgreen:. Já dudlík nedávala. Ale takhle nás to učili na pediatrii. Že v šesti měsících je důležité, aby se jazyk opíral o patro a formoval ho, to má pak vliv na budoucí výslovnost. Používání dudlíku krátí ten čas, kdy se dítě jazykem opírá o patro. V šesti měsících totiž začínají růst zuby, čelisti a formuje se více ten obličej. Taková je teorie. Umím si představit, že praxe bude jiná :lol:.

• Citovat
  • Upravit
6178
28.6.21 12:06
@Kolicek95 píše:
Praxi neznám. :mrgreen:. Já dudlík nedávala. Ale takhle nás to učili na pediatrii. Že v šesti měsících je důležité, aby se jazyk opíral o patro a formoval ho, to má pak vliv na budoucí výslovnost. Používání dudlíku krátí ten čas, kdy se dítě jazykem opírá o patro. V šesti měsících totiž začínají růst zuby, čelisti a formuje se více ten obličej. Taková je teorie. Umím si představit, že praxe bude jiná :lol:.

Teorii a důvod chápu, v praxi se obávám že bych z relativněho nenáročného miminka měla satáně s absťákem :mrgreen: od roka jsem s malou chodila k zubaři, ptal se na dudlík a postavení zubů kontroloval, doposud vše ok. Používala jsem ten „správnej“ dudlík kterej tu pusu nemrví tak moc, tak aspoň něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
28.6.21 12:10

Asi to tu uz padlo, ale na zubarka rekla, ze do 2 let je to ok, pak to muze nicit zkus..a ze pry, kdyz ho vezmem a zacala by treba s palcem, ze mame dudlik vratit, take to neni dobre, kdyz dite zacina mluvit a uci se sykavky..s manzelem jsme se dohodli, ze nachame do 2 a ctvrt roku..tedy do konce prazdnin, dceri ted zacly rust vsechny druhe stolicky, tak ho vyzaduje vic a prijde mi to, jako spatne obdobi na sebrani dudaka…snazime se ho pres den nedavat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
28.6.21 14:29

Kratce po roce veku jsem dudliky brala. Byly jen na denni spanek. Na noc jsem ho nechtela ucit, abych pak nekde za vriskotu decka shrbena ve tme hledala vypadlej dudlik…to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9247
28.6.21 18:49

@mackA159 To jsem viděla taky a děs. Viděla jsem to i u jednoho dítěte v okolí. Taky pak ještě ve druhé ve druhé třídě chodilo na logopedii a půl základky mělo rovnátka. A ty výmluvy s palcem nechápu. Nám pediatr říkal palec do pepře, v lékárně prodávají lak proti kousání nehtů (ten je teda fakt hnusný, ale samozřejmě zdravotně nezávadný) a my třeba měli Dr. Thumb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
30.6.21 07:23

Můj skoro dvouletý (bez dvou měsíců) ho má stále tak třetinu dne. Snažím se mu ho schovávat a někdy si na něj nevzpomene a někdy ho chce. Myslím, že by to odbourat šlo. Ale je hodně náročný, vzteká se a pobrekává, tak ten dudlík ho vcelku uklidňuje pokud má těžké období. Tak zatím neřeším. Ale přes noc potřebuje tři 😅 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí