Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky zase otázka… Mám 9m chlapečka. Zatím mantinely používám a nedokážu si to bez nich představit. Ale tak mě napadlo do kdy se vlastně tak používají. Já mám teda zatím je na půlku postýlky, ty co má od narození. Zatím stačí, kolem celé postýlky zatím nepotřebuji. Tak se ptám, jak jste je dlouho používaly vy? Vydržely Vám ty jedny nebo jste pak kupovaly další, např. ty kolem celé postýlky? Děkuji za odpovědi.
Tak dcera má 19 měsíců a musíme je mít stále, páč ona se třeba někdy v noci vzbudí , postaví se a hodí šipku
, takže kdyby tam ty mantinely nebyly, tak je pěkně otlučená.
dcerka má 11m a máme ho tam stále, jenom ten po pulce postýlky. Myslím, že tam bude do te doby než přejdeme do velké postele
Mě tam niajk nevadí, dcerce taky ne, ba naopak ![]()
Ahoj nám je rok a stále ho máme a nejspíš ho zatím ani sundavat nebudeme, jinak by si pěkně otloukl hlavičku. ![]()
Syn má 12 měsíců a mantinel stále používáme. Myslím jen ten na půlku postýlky
.. zatim ho nemám ani v plánu dávat pryč : -)
Holky, přidám se s jedním dotazem ohledně mantinelů, jestli to nevadí. Máme postýlku, která má v čele a v nohách plný díl, šprycle jen po stranách a ten mantinel je tam hroznej - jako vizuálně to vypadá fakt hrozně…je to všude prověšený, teď jsme ještě malýmu snižovali postýlku a je to přivázaný dole a pak až nahoře postýlky a je to fakt hnus…mám blbej mantinel, měkkej nebo je to normální? já na to nemůžu koukat
jinak ho tam musíme mít taky - kolem celé postýlky, malej dost cestuje ![]()
Ahoj, tak my jsme mantinely z postýlky museli oddělat v roce. Začal je silou rvát pryč, protože přes ně neviděl ven, když usínal, až ty tkaničky na mantinelu div nevytrhal. Taky bych je jinak nechala tam, protože i v noci, jak se převaluje, kolikrát slyším jak hlavou narazí na šprušle ![]()
A proč by nemohly být pořád, nedělaj-li problém? Já mám dvoje, který střídám. Jsou jenom přes půl postýlky tam, kde je zeď.
simongap píše:
Holky, přidám se s jedním dotazem ohledně mantinelů, jestli to nevadí. Máme postýlku, která má v čele a v nohách plný díl, šprycle jen po stranách a ten mantinel je tam hroznej - jako vizuálně to vypadá fakt hrozně…je to všude prověšený, teď jsme ještě malýmu snižovali postýlku a je to přivázaný dole a pak až nahoře postýlky a je to fakt hnus…mám blbej mantinel, měkkej nebo je to normální? já na to nemůžu koukatjinak ho tam musíme mít taky - kolem celé postýlky, malej dost cestuje
Spíš máte blbou postýlku:-) Ta by asi potřebovala mantinely na míru nějak vyřešený.
Ahojky, klukovi jsou 2roky a mantinely stále používáme, dokonce jsem si ušila takové, co jsou vyšší…
my jsme dostali dvoje mantinely rovnou, takze mame dvoje, ale pouzivam jedny a ostatni mam chraneni dekami (proti chladu ze zdi a proti nadmernemu svetlu).
Jinak, synovi jsou skoro 2 roky a chvili jsem mantineli nepouzivala, ale vratila jsem se k nim… ![]()
Já v postýlce mantinel nechám do té doby, co v ní bude spát, ať na ni netáhne ![]()
simongap píše:
Holky, přidám se s jedním dotazem ohledně mantinelů, jestli to nevadí. Máme postýlku, která má v čele a v nohách plný díl, šprycle jen po stranách a ten mantinel je tam hroznej - jako vizuálně to vypadá fakt hrozně…je to všude prověšený, teď jsme ještě malýmu snižovali postýlku a je to přivázaný dole a pak až nahoře postýlky a je to fakt hnus…mám blbej mantinel, měkkej nebo je to normální? já na to nemůžu koukatjinak ho tam musíme mít taky - kolem celé postýlky, malej dost cestuje