Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo má podobnou zkušenost. Dceři bude za dva měsíce 15 let. Máme neoficiální střídavou péči už 12 let. Byla to naše domluva. Teď by chtěla dcera víc trávit čas u mě a k otci by chtěla jednou za čtrnáct dní víkend. Kdyby s tím otec nesouhlasil a dal to k soudu. Je šance aby se koukalo na názor dcery? Děkuji za případné odpovědi
V 15 letech uz soud prihlizi k prani ditete. Dcera by si mela promluvit s tatou sama.
@cecetka Ona se na to chystá. Ale jen se bojí jeho reakce a tak to odkládá už cca 3 roky.
Přihlíží a dost významně. Nucení dítěte v pubertě vyvolá spíš odpor k tlačícímu rodiči než že by vztahy vylepšilo.
@lamicina Tak snad to její otec bude chápat a nepotáhne to přes soud. To jediné si nepřeju. Bylo by pro ní těžké říkat cizím její pocity vůči otci.
. Děkuji za odpověď
@Lusybb píše:
@lamicina Tak snad to její otec bude chápat a nepotáhne to přes soud. To jediné si nepřeju. Bylo by pro ní těžké říkat cizím její pocity vůči otci.. Děkuji za odpověď
Ahoj, můžu se zeptat, jak to u vás nakonec dopadlo?
@VanilkovaLiza Dobrý den, tak nakonec to dopadlo dobře. Dcera to řekla otci, když ji bylo čerstvě 15 let. Otec s tím souhlasil a dokonce sám od sebe zvýšil alimenty. Což byl pro mě šok. Sice si dcera musela vyslechnout výčitky od otce, ale to zvládla. Teď už to budou skoro 3 roky, co to tak funguje. Ale je pravda, že dcera už tam nejezdí pravidelně. Už jen, když chce. Bude jí 18, tak teď s tím otec vůbec nic neudělá.
@Lusybb píše:
@VanilkovaLiza Dobrý den, tak nakonec to dopadlo dobře. Dcera to řekla otci, když ji bylo čerstvě 15 let. Otec s tím souhlasil a dokonce sám od sebe zvýšil alimenty. Což byl pro mě šok. Sice si dcera musela vyslechnout výčitky od otce, ale to zvládla. Teď už to budou skoro 3 roky, co to tak funguje. Ale je pravda, že dcera už tam nejezdí pravidelně. Už jen, když chce. Bude jí 18, tak teď s tím otec vůbec nic neudělá.
Tak to je paráda, že s tím otec souhlasil. Máte kliku, že byl v tomto ohledu rozumný ![]()
@VanilkovaLiza Já jsem byla v šoku. Ale asi pochopil, že v jejích letech už nemá šanci. Budu Vám držet palce, není to příjemný tohle řešit.
Ne každý otec to chápe a je jim jedno, co by si jejich děti přáli, máte štěstí. A děkuji ![]()