Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
zajímalo by mě, kdy jste skončily s převařováním lahviček a kojenecké vody?
máme špatnou vodu tak hodlám koj vodu kupovat i nadále, ale kdy můžu začít mimču dávat nepřevařenou vodu?
předem díky za odpovědi ![]()
Cca do 1 roku
+ už jsem na to tak zvyklá, převářet, vyvařovat, že už mi to ani nepřijde
Jinak máme taky špatnou vodu, takže taky kupujem.
Příspěvek upraven 14.01.12 v 09:49
hello kitty píše:Když mi začalo ožužlát úplně všechno.
ahoj holky,
zajímalo by mě, kdy jste skončily s převařováním lahviček a kojenecké vody?máme špatnou vodu tak hodlám koj vodu kupovat i nadále, ale kdy můžu začít mimču dávat nepřevařenou vodu?
předem díky za odpovědi
Moc dlouho ne, lavhičky jsem tolik nepoužívala, dudle jsem myslím taky tolik nepřevařovala.
Hlavně jak se začnou válet po zemi a strkat věci do pusi, je to naprosto zbytečné, taky musí nějak budovat imunitu.
vodu jsem z kohoutku začala dávat tuším kolem 10. měsíce, možná dřív.
kojeneckou vodu jsem nikdy neprevarovala. kohoutkovou jsem prevarila jen v rychlovarne konvici. lahvicky a dudliky asi tak do toho roku minimalne ![]()
takže myslíte, že když je nám 6. měsíců už není třeba koj vodu převařovat?
hello kitty píše:
takže myslíte, že když je nám 6. měsíců už není třeba koj vodu převařovat?
Kojo vodu jsem nepřevařovala nikdy
Vlastně jakoukoli balenou, kojo vodu jsem přestala dávat nějak po 6.měsíci a používám balenou bez bublin, z kohoutku nemáme nic moc.
Kojenecka voda se ma podle Honzika prevarovat do 5-6m, tak jsem top taky delala. Kojenecke flasky jsem vyvarovala zhruba do roka 1× denne, potom cca 1× tydne, dokud z nich pil mliko, dudliky zrovna tak - proste plasty, ktere byly ve styku s mlikem, nebo je mel v hube hodiny.
Já teda převařuju vodu pořád.. obyč vodu z kohoutky mu převařuju v rychlovarný konvici, přímo z kohoutku mu dávat nechci
Kohoutkovou vodu dávám od roka, pořád (18M) převařuji, ale když rychle nemám co k pití, dám i nepřevařenou. Lahvičky sterilizuji pořád, spíš ze zvyku, použité lahvičky přes den odkládám do sterilizátoru a večer to prostě zapnu, ale uznávám, že to smysl nemá, když to pak všude válí. Ale někdo je prý po umytí prolívá vroucí vodou, to mi pak přijde jednodušší ta sterilizace.
Tak já koj. vodu nepřevařuji.Když nemám dávám z kohoutku,kterou teda převařím.Lahve a dudlíky sterilizuji tak 3× do týdne
sterilizovala jsem doteď(21m),pak nám odešla mikrovlnka a do nové se nevešel sterilizátor
.Vodu převařuju,ale když neni dám normoš.Tak od roka je to spíš síla zvyku.A jak tu někdo psal,ve sterilizátoru byly lahvičky krásně uklizené ![]()
Kojenecké lahvičky sterilizuju po každém použití dodnes (8 a půl měsíce), kupovanou kojeneckou vodu nepřevařuju, když vařím obídky a přesnídávky, zhruba týden dávám vodu z vodovodu, páč se tam stejně převaří.
ahoj konzultovala jsem na porodnice.cz s doc.honzikem:do roku kupovat koj vodu a prevaret.vyvaret lahvicky staci do pul roku.pa
Já jsem lahve sterilizovala jenom prvních šest týdnů. Potom už jsem je myla v myčce a vyvařovala jsem jenom dudlíky. Vodu mají holky od narození nepřevařenou - máme filtr, takže nám kojenecká teče z kohoutku… ![]()