Do kdy testovat?

203
23.5.13 21:20

Do kdy testovat?

Ahojte, :mavam:
prosím o radu. Připadám si teď jako blbeček, ale zeptat se musím, holky ukazuje těhotenský test těhotenství po celou dobu, nebo jen do nějakého týdne? Asi je to hloupý dotaz, omlouvám se :kytka: ale vážné bych to chtěla vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
23.5.13 21:27

Ahoj, já si myslím, že by měl ukazovat po celou dobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
23.5.13 21:28

@Avocadka hodnoty hcg se mění (více zde http://merenibt.xf.cz/tehutesty.html), ale test (běžný z moči i krevní) těhotenství samozřejmě prokáže po celou dobu. Hcg po porodu nebo potratu nějakou dobu klesá, takže mohl by být pozitivní i určitý čas kdy už žena těhotná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
23.5.13 21:29

HcG je tvořeno celé těhu, na začátku roste velmi rychle, ke konci prvního trimestru se zvyšování zastaví a vysoká hladina přetrvá do konce těhotenství..ale s rostoucím pupkem už na test nikdo nečůrá ;) Jukni třeba na http://www.womenzone.cz/…/hladina-hcg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
23.5.13 21:30

@Avocadka Jednou jak máš pozitivní těhotenský test, tak bych už netestovala. Po potratu to nemá minimálně 6 týdnů cenu a po porodu těch 6 týdnů taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
24.5.13 04:17

Děkuju holky :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
24.5.13 07:09

Těhotná??

Ahojky holky, mám jen takový dotaz..:) Poslední menstruaci jsem měla 1.4, od té doby nic, 5 pozitivních těhotenských testů (v několikadenních rozestupech).. Tak jsem šla k doktorovi a ten mi řekl že bych měla být tedy už v 7 týdnu - sliznice nateklá, ale na ultrazvuku nic neviděl a hrozně se divil.. Brali mi teda ještě krev a čekám na výsledky.. Ale nevíte co se to tedy děje? :D Děkuju za každou odpověď :) :) :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.5.13 08:10

Ahoj holky, beru antiko Regulon a asi jsem zapoměla někdy během užívání jednu pilulku, druhej den jsem si to neuvědomila a jela jsem takhle dál až na konec a najednou koukám, že jsem skončila o den dýl než normálně! A asi 5 dní před očekávaným MS jsme měli s partnerem styk…sice ne dovnitř, ale menstruace se nedostavila a už je to 5 den. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění, když vynechám jednu pilulku? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.5.13 08:54

@katiiik tyhle mrňata se ráda schovávají - dr. to za pár dní pro jistotu zkontroluje, krev mu napoví. Nejspíš bude jen pořádně zavrtané ;)

@miaKamia jaká je pravděpodobnost nikdo neví, jako velká není, ale jsou holky, co otěhotněly přes HA ačkoliv nezapomněly ani jednou. Já bych třeba neotěhotněla, ani kdybych jich zapomněla půlku, ale kdo to mohl tehdy tušit, že :mrgreen: kup test a za pár korun máš jasno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
24.5.13 09:42

A kdyby šlo třeba o mimoděložní, tak by to poznal na tom ultrazvuku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.5.13 09:59

@katiiik tak mimoděložní to samozřejmě být může - to je ten důvod, proč Ti bral krev, u mimoděložního obvykle hodnoty hcg nerostou tak, jak by měly a to hodně napoví. Když Ti dělal UTZ, tak určitě zběžně vejcovody zkontroloval, ale miminko je tak malé, že to vidět být nemusí. Proto počká na výsledky a určitě na Tebe za pár dní mrkne s UTZ aby se ujistil, že je miminko opravdu v děloze. Ono to je i o vybavení, obvodní gynekolog má mnohem horší techniku než třeba v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
24.5.13 10:04

O vybavení bych se nebála, mám soukromého gynekologa, který všude propaguje jak nové ultrazvuky atd. má.. ale nevím, no musím počkat, nic jiného mi nezbývá.. Je skvělé, že se tu můžu takhle otevřeně zeptat a z mnoha dotazů jsem chytřejší než od doktora :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.5.13 10:22

@katiiik ták, vydrž - zanedlouho budete mít jistotu ;) tak samozřejmě, ale musí k tomu člověk přistupovat tak, že to jsou z netu neověřené informace - je to spíš aby člověk věděl, co se bude dít, ale nějaká vážnější rozhodnutí bych na základě toho nedělala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
24.5.13 10:23

Jasný..:) jen si myslím že i hodně ženám to dodává naději, po všech těch zkušenostech a výjimkách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
24.5.13 11:40

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost-testovala jsem přibližně 13. dpo a test byl bílí…nebudu říkat že na sobě pozoruji extra příznaky, většinu si jich nejspíš podvědomě vsugerovávám :D ale chtěla jsem ze zaptat když byl 13.dpo negativní má smysl testovat dnes 23.dpo???? (mám už 4 dny zpoždění)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí