Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, na kolik by me vysel test z krve jako samoplatce? Kde na nej muzu jit?(i do obycejne laborky, kde delaji krevni odbery?) Za jak dlouho se dozvim vysledek? Dekuju.
@bruneta17 zavolej si do laboratoře… loni stál 253,– ale každá laboratoř to může mít jinak… dopoledne vezmou krev a do odpolední směny máš výsledek… ![]()
No hlavně si tam zavolej jestli tí to udělají. Mě u nás test nechtěli udělat že nemám doporučení ![]()
Záleží na ceníku laborky, většinou mezi 200 a 300 korunami. Samoplátce nemusí mít žádanku, ani kartičku pojišťovny nemůžou chtít, pouze OP. Ale ne všude to „umějí“, je to očividně nějaký papírovací úkon jinak, pokud se s tím ještě nesetkali, tak asi smůla.
Nicméně by to měli umět v každé normální laborce, kam se běžně chodí na odběry.
Volala jsem tam a vezmou me. Muze se ten test provadet i pred pripadnou menses?
@Petra Z pak jsou to blbouni nevzdělaní
Ono i tady ještě v roce 2010 na Budějovický v laborce ta sestra nevěděla přesně jak se to dělá a musela si zavolat na pomoc jinou, ale minulý rok už to byla rutina, na nějaký druh testu jako samoplátce nás tam bylo několik a ceny nejčastějších testů měli vyvěšené, takže už je to asi mnohem běžnější
@bruneta17 jasně, jen teda výsledek může být označen jako negativní, pokud bude hcg ještě hodně nízké, každá laborka to má jinak, někde je negativita braná do 5jednotek, někde do 10j, takže je potřeba se fakt mrknout do toho papíru pak na číselný výsledek
Tak ja tam jdu uz po 8.tydnech od posledniho pohlavniho styku, takze by to melo byt uz poznat, ne?
@Gladys jo a to jsem si tam ráno ještě volala ale moje dr je vedle tak mi to pak vzala ona
@bruneta17 píše:
Tak ja tam jdu uz po 8.tydnech od posledniho pohlavniho styku, takze by to melo byt uz poznat, ne?
no tak to naprosto jednoznačně, ale toby tě vyšlo jednodušeji počůrat test, 2 měsíce od oplodňujícího styku už bys buď měla dálnice jak blázen nebo nic
@bruneta17
jestli mas 8 tydnu od styku, tak mezitim nebyla zadna MS? velmi slaba carka tak dlouho po styku je zvlastni. ja bych radeji sla rovnou na gynekologii ![]()
@bruneta17 píše:
Prave tam mam velmi slabou carku.
na jak silném testu (značka) a kdy jsi naposled testovala? Slabounká čárka může stejně tak znamenat zamlklý potrat, nebo dokonce mimoděložní. A nebo ti zkrátka fungují ledviny trochu méně standardně a vyfiltrují ti do moči jen zlomek hcg, který doopravdy máš. Pokud by se hcg z krve nepohybovalo v řádu tisíců až desetitisíců, tak je na místě okamžitá návštěva gyndaře
@bruneta17 píše:
Volala jsem tam a vezmou me. Muze se ten test provadet i pred pripadnou menses?
velice ti doporučuji dojít k lékaři. nějaké potíže máš nebo nemáš?