Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když jsi ještě neměla MS tak s testováním to bude asi horší, víš jestli jsi už začala ovulovat
, jestli jo, tak za 14 dní od ovulace.
@Anonymní píše:
Dobrý den, snad mi někdo poradíteMám miminko (8 měsíců) od porodu ms nebyla, takže pořádně nevím kdy testovat. Začli sme se snažit od začátku měsíce, ale před týdnem na testu ještě nic nebylo. Mám test s citlivostí 20 a 12,5 myslíte že už by to tam teď mohlo být vidět. Jsem netrpělivá
otazka je, jestli byla ovulace, ale to nezjistis, jenom dr. takze ti tady asi nikdo neporadi..zkus testovat jednou za 3dny.Ale kdyz nebyla ms ![]()
Držela bych se zásady nejdříve 14 dní po sexu. pokud se snažíte tak třeba dělat test pravidelně 1× týdně až dokud se nedostaví ms
@radka101 no, podle hlenu, bych řekla že byla někdy kolem 10. Je to poprvé od porodu co se zase hlen objevil, a než jsem otěhotněla, tak vypadal stejně při ovu
je mi jasné že je to jen odhad, ale stejně ![]()
Ahoj ![]()
Vzhledem k tomu, že nemáš MS, tak předpokládám, že kojíš… a pravděpodobně tě kojení chrání před otěhotněním.
Někdo funguje i přes kojení - obnoví se mu cyklus a někdo(tak to mám já) prostě při kojení nemá ovulaci, ani MS.
Samozřejmě, když se budete snažit, tak pravděpodobně i trefíte první cyklus s ovu, ale ani to nezaručí těhotenství… a nikdo neví, kdy se objeví…
Pokud jsi přestala kojit, tak se udává, že 1. MS dorazí za 4-6 týdnů, takže bych testovala až se přehoupne těch 6 týdnů a MS nedorazí
… ale nepíšeš jaká je tvá situace ![]()
@babettka já kojila 8-10× denně a druhoše jsme upekli… to nemusí být překážkou ![]()
ale být zakladatelkou tak v klidu počkám na ms. nebo si začnu měřit teplotu ať ví na čem je
@babettka ano ještě kojím. Já vím že kojení to může trochu komplikovat, ale na druhou stranu je spousta těhotných hned po porodu
asi je to prostě případ od případu
Ale nevím jestli by to 20 test ukázal už 12 dpo ![]()
@Anonymní píše:
ano ještě kojím. Já vím že kojení to může trochu komplikovat, ale na druhou stranu je spousta těhotných hned po poroduasi je to prostě případ od případu
Ale nevím jestli by to 20 test ukázal už 12 dpo
mě se ukázal na citlivosti 10 11DPO a byli ty dvojky. takže bych počkala.
@paola white jj jasné
já psala, že je to „kus od kusu“
… Já třeba zase nefunguji a to už kojím jen 2 denně ![]()
@Anonymní píše:
@babettka ano ještě kojím. Já vím že kojení to může trochu komplikovat, ale na druhou stranu je spousta těhotných hned po poroduasi je to prostě případ od případu
Ale nevím jestli by to 20 test ukázal už 12 dpo
no může a nemusí
každému roste hcg jinak
… už jsem viděla duchy 8 DPO a i testy, kde byla sotva čárka vidět 14 DPO
…
Budeš muset vydržet
Přeji ať se brzy zadaří ![]()
@babettka no já právě nabyla dojem, že všichni testují tím hodně citlivým, takže asi vážně nezbyde než čekat. těch 20 co jsem se dočetla je tak 14 dní po no ![]()
Maminky potrebuju par rad prosim, delala jsem si ovulacni test 22.8. jelikoz jsem pozorovala cire hleneni uz od 20.8.,vysledek byl pozitivni, milovali jsme se s manzelem cca o tyden driv a presne 22.8.,kdy si myslite ze bude vhodne udelat si testik? Protoze nevim zda je pravda, ze spermie preziva cca 7dni. A mate nekdo ci mel nejake priznaky par dni po milovani pri ovulaci? Dekuji
@Linda95 3-4.9. dřív to nemá cenu, a plodící bude určo ten sex toho 22.8., pokud nemáš doma supersamce ![]()
Dobrý den, snad mi někdo poradíte
Mám miminko (8 měsíců) od porodu ms nebyla, takže pořádně nevím kdy testovat. Začli sme se snažit od začátku měsíce, ale před týdnem na testu ještě nic nebylo. Mám test s citlivostí 20 a 12,5 myslíte že už by to tam teď mohlo být vidět. Jsem netrpělivá