Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím Vás o radu, nutně! Spala jsem poprvé se svým přítelem bez kondomu. Dřív jsme to vždy dělali s ochranou. Vytáhl ho sice před tím, než ejakuoval, ale tak na těsno. Tvrdí mi sice, že to stihl, ale nevím. Hrozně se bojím, že budu těhotná. Antikoncepci neberu. Za týden od toho, co se to stalo bych měla dostat menstruaci. I kdybych byla těhotná, dostala bych ji už? Koupila jsem si těhotenský test, ale ten si můžu udělat až po 12ti dnech. Hrozně se bojím, protože je mi teprve 17. Děkuju za všechny odpovědi.
Ano můžeš menstruovat a zároveň být těhotná. Proč se nechráníte, stojí ti to za ty nervy? ![]()
No, moje babička ještě v těhotenství cca 3-4 měsíce krvácela (ne v kuse, ale jako menzes
). Takže krvácení (třeba slabší) možné je. Mi se to nestalo.
Vynechání menstruace je jedním z typických příznaků ranného těhotenství, přesto se v různé síle a barvě může dostavit krvácení i o síle menstruace a přesto je žena těhotná. Test bych si udělala dva týdny po potenciálním oplodňujícím styku.
Pro příště - když dojdou kondomy, domluvte se třeba ústně
Spolknutí spermatu tě rozhodně nedostane do takových nesnází jako jeho výskyt ve vagíně
Pokud máš nechráněný styk, podezření, že to souložník nestihnul atd, existuje postinor, stačí k němu jen občanka, není potřeba předpis.
Nejspis ne, ale mohla by jsi jeste spinit.
zajit si pro postinor nebo neco podobneho te nenapadlo? sice je to silenej dryak ale furt lepsi nez nechtene tehotenstvi v tomto veku.
Zakladatelka nepíše, kdy se to stalo, třeba ještě není pozdě na postinor - i když je to utrejch a nedá se to brát jako záchrana často nebo dokonce forma antikoncepce, ale po jednom „ujetí“ raději menší zlo
Myslím, že jsem nedávno četla, že se dá koupit postinor už bez předpisu v lékárně, ale nejsem si tím jistá.
ano můžeš mít menstruaci i tak. Já jí jednou nedostala a hle! byla jsem ve dvacátém týdnu ![]()
Aha, Gladys už mě předběhla
, takže se koupit bez předpisu dá…pokud není pozdě.
@Apaji Stalo se to v neděli odpoledne. Bojím se, ale, pokud bych nebyla těhotná, zda by mi to nemohlo něják ublížit. A také nevím, kolik to stojí.
@Gladys Byla to vlastně moje blbost, ústně jsem nechtěla, protože už jsem to ten den dělala 4× a bolela mě pusa. Teď si to dost vyčítám
@mandarinka25 píše:život je otázkou priorit. Z dítěte by tě občas mohla i rozbolet hlava
@Apaji Stalo se to v neděli odpoledne. Bojím se, ale, pokud bych nebyla těhotná, zda by mi to nemohlo něják ublížit. A také nevím, kolik to stojí.
@mandarinka25
Zadat do google „postinor příbalový leták“. Ono je to hormon a zdravé to není, snad to rozkládá krvinky nebo co. Ale lepší než čekat co by kdyby.
Postinor se bere co nejdříve, nejpozději do 72 hodin po nechráněném styku. Určitě i tady na e-miminu najdeš diskuze a zkušenost s postinorem.
@mandarinka25 píše:
@Gladys Byla to vlastně moje blbost, ústně jsem nechtěla, protože už jsem to ten den dělala 4× a bolela mě pusa. Teď si to dost vyčítám
Holka holka,
![]()
Tady je jedna diskuze o postinoru:
https://www.emimino.cz/…norem-42938/
Cena se dle netu pohybuje od 300-500,– Kč za 2 tablety.
Když nejsou děti schopné nést rizika nechráněného styku a nebo se neumějí chránit, neměly by mít sex.
Příště si ten kondom vemte. A ano, můžeš menstruovat při těhotenství.