Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,chtěla bych se zeptat,kdo má zkušenosti s Postinorem a zda Vám to rozhodilo cyklus.Poslední menzes jsem měla 21.4. do 27.4.Postinor jsem měla dne 3.5.první tabletu do 71 hodin od styku a druhou hned za 12 hodin.Menzes jsem měla dostat 18.5.nebo 19.5.,ale v neděli večer jsem začala špinit a v pondělí 17.5.jsem krvácela silně,v úterý slabě a potom až do soboty jsem jen trochu špinila(stačila mi intimka)(S přítelem jsme měli styk 30.4.,2.5. použily jsme čípky Pharamtex,ale ty jsme měli v autě a tak se nám roztekli,ve studené vodě jsme je dali do původního stavu a potom použily,v příbalovém letáku píší uchovávat do 25 stupnů,pokud jsou v teple stačí je dát do chladničky kde získají svůj tvar a nemělo by to mít vliv na účinnost.Já si ale nebyla jistá kolik stupnů bylo v autě tak jsem za dva dny naklusala pro Postinor).Dnes je to přesně 26 dní od posledního styku a 38 dní od poslední menzes(prvního dne).Těhotenské testy negativní(dělala jsem jich několik).Mám se stále obávat těhotenství?Myslíte že by se na těhotenském testu už něco ukázalo kdybych byla v tom?Jsem dost nervní,i když jsem toho 17 a 18 krvácela-nevím zda je to skutečná menstruace nebo krvácení které vyvolal Postinor.Za jak dlouho mám očekávat další menzes?Prosím poradte já už si nevím rady.Holky prosím jak to vidíte?
Ahoj, já si to tedy už moc nepamatuju..už je to nějaká doba,ale vím, že jsem měsíčky dostala až dýl…nejdřív tak za 3-5 dní…a bylo to špinění..chvilku..pak jsme dostala norm. menses v termínu..ale trvalo to tak 14-20 dní..bylo to celkem rozházené… těhotná jsem nebyla,ale tím vlivem hormonu mi zzačaly strašně padat vlasy… myslím, že těhotná nejsi…test zkusit můžeš, v dnešní době jsou hodně citlivé, lepší je to ráno..je tam víc HCG_těhu hormon,ale myslím si, že stačili ty čípky, když ste to dali do puv. tvaru…další menses čekej v době, kdy bys jí měla mít normálně..
Cca týden od podaní jsem začala špinit a bolí mě prsa, je mi na zvracení jak při těhotenství. Užila jsem prášek cca 20hod „po“. Snad těhotná nejsem. Ačkoliv styk byl přesně v době ovulace. Ani nevím, jak teď počítat cyklus… Jediné co asi mohu, je počkat, co ![]()
to je divný. Nemůžeš si zavolat na gyndu a zeptat se? Mohli by ti tam vzít i krev ![]()
Banny.J píše:
to je divný. Nemůžeš si zavolat na gyndu a zeptat se? Mohli by ti tam vzít i krev
Hledala jsem na internetu, jak dlouho ty nežádoucí účinky mohou trvat, resp., od kdy se mohou objevit. Ale dle zkušeností žen jsem našla pouze, že se objevily takřka hned po užití
. Nejdříve zkusím test a uvidím.. Škoda, že někdo nemá stejnou zkušenost, jako já.. A to ještě nevím, jak dopadnu:D.
Ahoj,postinor jsem jednou měla,je to už hodně dlouho,takže přesně netuším,ale také se mi o hodně zpozdila ms(myslím tak týden-14dnů),už jsem se bála,že jsem těhotná,tak proto si to pamatuji.
luciezesvetic píše:
Ahoj,postinor jsem jednou měla,je to už hodně dlouho,takže přesně netuším,ale také se mi o hodně zpozdila ms(myslím tak týden-14dnů),už jsem se bála,že jsem těhotná,tak proto si to pamatuji.
Mě se právě ms ještě jako taková nedostavila, ale špinění mám již pár dní. Takže pokud to tak mohu brát, přišlo to dříve, než v obvyklý čas.
stejnou zkušenost jako ty nemám, jsem ti právě chtěla napsat, že když jsem si vzala prášek, tak jsem to i v ten den dostala, jak dlouho jsem to měla nevím (je to už asi pět let). Jinak špatně mi nebylo ani ty prsa nebolely, prostě jako normální MS. Každopádně držím palce at to dopadne, jak ty chceš ![]()
Teď jsem našla toto: Po užití tablety se může objevit nevolnost a pocit na zvracení, v některých případech špinění a nepravidelnost menstruace. Další nežádoucí účinky, které obvykle nepřetrvávají déle než 24 hodin, jsou pocit napětí v prsech, bolesti hlavy, závratě a únava.
Jenže jak to jen myslí, "po požití tabletky ". tj. i třeba mých příkladných 11dní?:D
No já si hl.myslím,že to bude docela driak a že ti to může pěkně cyklus rozhodit,takže možné je cokoli.Také proto je to jen na předpis dr. a to se u toho ještě tváří.Já myslím,že to bude v pohodě,ale jestli chceš mít jistotu,zavolej na gyndu,popiš situaci a sestra ti řekne,ne?
Promiň, že to nemám čas číst celé, ale snad ti pomůže aspoň moje zkušenost. Postinor jsem vzala tuším dvakrát, cyklus mi nerozhodil, menstruaci jsem dostala normálně. Ale může se i stát, že začneš hned krvácet nebo budeš třeba měsíc špinit nebo se ti rozhodí cyklus a dostaneš menstruaci úplně jinak - prostě cokoliv, přečti si příbalový leták. Právě proto se Postinor nedoporučuje, je to hrozný záhul pro ogranismus. ![]()
Já jsem si vzala Postinor 2×. Podle příbalového letáku a z doslechu jsem myslela, že ms dostanu ještě ten den, no houby
, místo ms mi tekla krev z nosu a opravdová ms mi přišla se zpožděním cca 14 dnů od původního termínu.
Možná bych doporučila koupit kontryhelový čaj, který může pomoci ke srovnání cyklu ![]()
rejžička: samozřejmě jsem příbalový leták četla a počítala s tím, že ms přijde různě a kdykoliv a v různé intenzitě. To ale ani tak neřeším, jako tu bolest prsou a nevolnost.. To jsem očekávala ihned po užití tabletek a ne až 11dní po:D.
Jinak jsem měla Postinor už jednou v životě a neměla jsem žádné vedlejší účinky, ani rozhozenou ms.
Tak test negativní. Snad ty ostatní účinky brzy přejdou:D. Ani nevím, mě ten test snad i zklamal:D. Ale když budu používat mozek, tak mě potěšil ![]()