Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AShoj.Chci se zeptat,zda někdo máte zkušenosti s těhotenským testem ClearBlue Digital-je spolehlivý?.A ještě se chci zeptat,zda ovlivnuje ovulace těhotenský test.
Nejnovější recenze z kategorie Těhotenské testy
Máte zkušenost s Clearblue Těhotenský test s indikátorem?
Přidejte zkušenost s Clearblue Těhoten...Zkušenost mám ( nevím, jestli to byl digitál, prostě ten normální za tuším 150Kč ), pozitivní
u obou těhotenství ukázkové + ( tenhle test neukazuje // ). Asi nerozumím té druhé otázce. Jak jestli ovulace ovlivňuje t. test.
Test se dělá, když ti nedorazí MS, pokuď se ovulace zpozdí ( tak to chápu, že to myslíš ), tak se pozitivita ukáže později, já to tak měla u holek, normálně jsem měla cyklus 31-32 dní a u první dcery jsem měla myslím někdy kolem 14 dne ovulaci ( neměřila jsem si BT, ale měla jsem vždy silnou ovulaci, takže jsem to poznala ) a u holek to byl přesně 21 den ( vím naprosto jistě, klela jsem na dovolený
) a tak test mi pozitivitu ukázal po tuším 5 dni vynechané MS a slabě..pak to sílilo. U Sáry to bylo okamžitě a silný // i na Clear Blue hned silný +
Ahoj, vždycky jsem používala MamaTest, takže ti v tomto neporadím.
Ale k druhé otázce. Kdysi mi bylo dost špatně, píchalo mě v břiše, takže jsem si raději zašla na gynekologii. I když jsem brala HA, lékařka mi pro jistotu nechala udělat i test HCG. Jaký byl její úlek, když z laborky přišla pozitivní zpráva! Volala mi hned odpoledne a pozvala mně druhý den po ránu na hlubší vyšetření včetně ultrazvuku. Ten ale nic neukázal, a tak mne raději ihned poslala do nemocnice (potíže neustávaly) s podezřením na mimoděložní těhotenství. Takže během necelých 24 hod já se dozvěděla, že jsem těhotná,a současně, že taky už nikdy možná kvůli blížící se operaci otěhotnět nemusím … Odpoledne ale přišel lékař, který mě měl následující den operovat, a sdělil mi, že testy HCG, které dělali oni, jsou negativní. Mně to samozřejmě nedalo a pak jsem volala vedoucímu laborky. Vysvětlil mi, že v jednom jediném případě může být i krevní test na HCG falešně pozitivní. A to, když úplně náhodou se trefí do ovulace!!! Což se u mne stalo … homron ovulace vylítne na cca 24 hodin, pak mizí, proto ho „chytili“ v laborce, a v nemocnici už ne …
No, ale celé jsem to považovala za zanmení zhůry. Se mnou to celé prožíval můj budoucí manžel, s kterým jsme si pak nějak ihned domluvili (konečně) svatbu a hlavně to, že prášky, které jsem vysadila, už brát nebudu .....
Amynka píše:
Zkušenost mám ( nevím, jestli to byl digitál, prostě ten normální za tuším 150Kč ), pozitivníu obou těhotenství ukázkové + ( tenhle test neukazuje // ). Asi nerozumím té druhé otázce. Jak jestli ovulace ovlivňuje t. test.
Test se dělá, když ti nedorazí MS, pokuď se ovulace zpozdí ( tak to chápu, že to myslíš ), tak se pozitivita ukáže později, já to tak měla u holek, normálně jsem měla cyklus 31-32 dní a u první dcery jsem měla myslím někdy kolem 14 dne ovulaci ( neměřila jsem si BT, ale měla jsem vždy silnou ovulaci, takže jsem to poznala ) a u holek to byl přesně 21 den ( vím naprosto jistě, klela jsem na dovolený) a tak test mi pozitivitu ukázal po tuším 5 dni vynechané MS a slabě..pak to sílilo. U Sáry to bylo okamžitě a silný // i na Clear Blue hned silný +
No měla jsem na mysli,jestli si mohu udělat těhotenský test když mám ovulaci(tu já si bohužel vypočítat neumím)ale jen mě zajímá,zda může na těhotenském testu ovlivnit nějak výsledek.