Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kata737 píše:
Ahoj potreboval bych radu..
uzila jsem postinor neco malo pred mesicem MS byla ale po mesi mela dorazit znovu a uz 2 dny nic cc stim??muze byt jen spozdena??sem ztoho na nervy prosim o rychou radu
dekuju
ja jsem mela postinor 2× a mela jsem to vzdycky zpozdene o 14dni
@kata737 píše:
uzila jsem postinor neco malo pred mesicem MS byla ale po mesi mela dorazit znovu a uz 2 dny nic cc stim??muze byt jen spozdena??sem ztoho na nervy prosim o rychou radu
dekuju
Podle mojí zkušenosti záleží nejvíc na tom v jaké části cyklu jsi to vzala. Mám k tomu takovou vtipnou historku. Na intru se nám během jednoho ročníku podařilo celému pokoji mít tu čest postinor vyzkoušet (je to deset let). První spolubydlící si ho musela vzít během prvního týdnu cyklu a tý to naprosto rozházelo všechno (zvracela, lítala na wc, menstruaci dostala hned za dva dny a dlouho trvalo než se ji to srovnalo.) Další spolubydlící si to vzala někdy v polovině takže při ovulaci a menstruace se jí zpozdila skoro o 3 neděle (tři neděle a 5 počuraných těhu testů.) No a mě se poštěstila nehoda asi 4 dny před menstruací, takže relativně malá šance na početí, něměla jsem žádné vedlejší účinky, akorát jsem strašně tvrdě usnula. Menstruace mi přišla na vteřinu přesně (vlastně myslím, že snad i o den nebo dva dřív). Tohle se samozřejmě nestalo všem třem během jednoho měsíce, ale v průběhu celého roku.
Navíc pokud si před tím měsíčky normálně dostala ( a nebyly divný, slabý nebo tak) tak jde z největší pravděpodobností jen o zpoždění. Pokud je to už víc jak měsíc tak si pro klid duše udělej test..měl by už funguvat.
A když beru antikoncepci tak budu mít také zpoždění v menstruaci? :/
@Annie3335 píše:
A když beru antikoncepci tak budu mít také zpoždění v menstruaci? :/
Cože? ![]()
Přečti si příbalový leták a pak se ptej na rady ostatních lidí. Nebo alespoň svůj dotaz formuluj tak, aby pochopili, co řešíš. ![]()
Ahoj ja beru antikoncepci, ale ted se mi stala takova nehoda, ze jsem si zapomela vzit prasek a vubec nevim kdy. Plodne dny mi koncili 3.3. a 7.3. po sexu jsem zjistila, ze jsem si nevzala prasek. Proto jsem bezela hned pro postinor, vzala jsem ho cca 9 hodin po sexu a jsem furt z toho strasne vyplasena, ze to nezafunguje a zadne vedlejsi ucinky se nedostavili.
![]()
@Bulbinka píše:
Ahoj ja beru antikoncepci, ale ted se mi stala takova nehoda, ze jsem si zapomela vzit prasek a vubec nevim kdy. Plodne dny mi koncili 3.3. a 7.3. po sexu jsem zjistila, ze jsem si nevzala prasek. Proto jsem bezela hned pro postinor, vzala jsem ho cca 9 hodin po sexu a jsem furt z toho strasne vyplasena, ze to nezafunguje a zadne vedlejsi ucinky se nedostavili.![]()
Pokud bereš antikoncepci, žádné plodné dny nemíváš. Vynechání jednoho prášku většinou nehraje roli. Přečti si příbalový leták toho, co do sebe cpeš, ať jednou nelituješ. ![]()
Ja si taky rikala, ze to nema moc roli, ale pro jistotu jsem si zasla za gynekologem. Rekla mu, ze jsem zapomela prasek a nevim kdy a on mi napsal postinor. Tak radsi verim tomu co mi rekne gynekolog.
Dobrý den,
poprvé v životě jsem byla nucena užít tabletku Postinoru. Vzala jsem ji 23.2. a 2.3. se dostavila menstruace, která ovšem trvá už 11tý den. Slabě, ale pořád. je to normální nebo mám navštívit gynekologa?
Předem moc děkuji.
Pro Lakynku,
mám zpoždění již 10 dnů od očekávané menstruace po použití postinoru. Bolí mě prsa a je mi špatně od žaludku. Vzala jsem si tabletku pravděpodobně v období ovulace po 19 hodinách. Myslíte že bych mohla být těhotná? Test se bojím udělat.
Holky otěhotněla jste některá přes postinor? Vzala jsem si ho do 19 hodin a mám už zpožění 10 dnů a těhotenské příznaky. Test se zatím bojím dělat. Další dítě jsem již nechtěla. Prosím poradtte.
Děkuji
Ahoj holky, nedáno se nám s přítelem stala nehoda praskl nám kondom naštěstí jme si toho ale včas všimli a on se do mě neudělal ale pro jistotu sem si zala Postinor a za týden mám dostat menstruaci ale už teďka špiním nemůžu být v tom? nebo zato může spíš ten prášek.
@Zuzka382 určitě je to tím práškem. Jistě jsi četla ten leták. Tam je to psáno. Já jsem ho měla jednou a normálně jsem dostala MS.. Jako asi dva dny po tom prášku. Dr mi vyvětlila, že je to v pořádku..
Děkuju za rady a právě začínám brát teď antikoncepci tak se chci zeptat jestli je mám začít brát normálně i když to mám rozházené?
sem ztoho na nervy prosim o rychou radu
uzila jsem postinor neco malo pred mesicem MS byla ale po mesi mela dorazit znovu a uz 2 dny nic cc stim??muze byt jen spozdena??
dekuju