Do kolika let jde kojit? Jen pro zajímavost.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
9.8.25 20:00

Já kojila nejdyl třetího prcka. Původně jsem tvrdila, ze nejsem typ na dlouhodobé kojení, rok rok a půl tak akorát. Prvního jsem kojila 13 měsíců, druhého 15 měsíců a přišlo mi to fajn. No a přišlo třetí a představy byly fuč. Kojila jsem 3 roky. Skončili jsme, protože už mi to přišlo dost a taky jsem se chystala pomalu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
9.8.25 21:17

Děkuji všem za odpovědi zajímal mě věk matky i dítěte. Je to moc zajímavé číst dozvěděla jsem se nové informace moc děkuji ❤️přeji všem hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
9.8.25 21:40
@Anonymní píše: Více

A ja znám jednu co kojila do nástupu do školy…jooo a mělo odklad takže do 7mi let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
9.8.25 22:03
@KKK85 píše: Více

To nechápu jak to funguje to nebolí, když má dítě zuby a je takhle starší? nebo jestli si tělo zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.8.25 22:12
@Jiřina a píše: Více

Zuby mají děti cca od 6-8 měsíců. A ženy většinou kojí mnohem déle, normálně se dítě kojí, i když má už všechny zuby. Neboli to, pokud schválně nekousne. K sání zuby nepoužívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.8.25 22:14

Proč matky? To je asi jedno ne? Kojit může mladá i starší. Já jsem kojila do 38,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
9.8.25 22:18
@andelka83 píše: Více

Právě jsem se nedávno dočetla. ženy po 37 mají problém kojit. Přišlo mí to jako nesmysl tak se ptám zkušených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
9.8.25 22:20
@andelka83 píše: Více

Děkuji také důležitá informace :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
9.8.25 22:32
@Anonymní píše: Více

A to hodlá ty děti kojit až do jejich důchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
9.8.25 23:20

Kojila jsem ve 40 a nebyl žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
9.8.25 23:54

@Jiřina tvá zkušenost mě mrzí, sama jsem si mohla vyzkoušet jaké to je nekojit (a má to své výhody, ne že ne), i když kojit schopná jsem, jenže na kojení jsou třeba nejméně 2 osoby- žena a dítko, pokud jeden z nich nefunguje zrovna tak jak by ideálně pro kojení bylo třeba, odmítá, nechce…, tak prostě z klasického kojení těžko něco zbude, i když jsou i náhradní varianty.

Každopádně, četla jsem o kultuře a ne jen z jednoho zdroje, kde ženy zvládají kojit svá vnoučata, přinejmenším není nic neobvyklého, že jim poskytují svá prsa k uklidnění, i když tam třeba mléko už není. Já třeba v prsou měla neustále zbytky mléka, i když jsem v ten čas už několik let nekojila. Aktuálně mi je 44+ a kojím čtyřleťáka s dvouleťákem, mám za sebou i jeden samoodstav po 4. roce, ale nyní to vypadá, že budu kojit až (skoro) do školy, ten mladší sourozenec má tendenci prodloužit to období, kdy se starší kojí.
Pro toho, kdo to nezažil, je to určitě nepředstavitelné, navíc, pokud to někdo nedá na ty soc. sítě, tak se s tím člověk běžně ani nesetká a jednoduše na tom dítku není vidět, že se třeba ještě kojí, kdo ví, s kolika takovými dětmi se vlastně kdo setkává, ale vzhledem k postoji dosti lidí, kteří byli sami o kojení často ošizeni, je lépe se s tím raději nikde moc nechlubit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
10.8.25 07:23

@eryby Souhlasím. Kluci pak normálně chodili do školky, měli aktivity, atd… Kojili se pouze doma v soukromí. O jejich kojení nikdo v podstatě nevěděl ( věděl to manžel ). Oni tedy měli VD, takže nemluvili. Ale to že se kojí pouze doma v soukromí neměli problém. A nikde jsme to nějak neřešili, žádné fotky a podobně jsem nikde nedávala, taky jsem nechtěla poslouchat chytré rady okolí … A navíc to byla naše věc. Odstavili se sami, naprosto přirozeně, když nastal vhodný čas ( u nich okolo 3.5 let ).

• Citovat
  • Upravit
32914
10.8.25 08:22

Některé ženy mají problém, ale to nebude věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.25 11:18

První jsem mela ve 30 letech císařem a laktace se rozjela pomalu a blbě, hodně tomu pomohl stres z tlaku tenkrát médii a laktační ligy kojit za každou cenu, od měsíce jsem přikrmovala a s UM jsem kojila do začátku čtvrtého měsíce, pak se na to díky akutní operaci se žlučníkem vyprdla a měla svatý klid. S druhým v 35 letech jsem se nestresovala vůbec s tím, že dítě kdyžtak dostane kvalitní UM a kojení po tenkrát plánovaném císaři se rozběhlo a šlo naprosto bez problému do desátého měsíce, kdy se dítě ze dne na den odstavilo samo.

Jinak pro mě ke kojení divně od doby co dítě má viditelné zuby a běhá samo, jako ráno a večer si doma kojit proč ne, ale na veřejnosti kojit chodící zubaté dítě, které ji stejnou stravu jako rodič, mi přijde při nejmenším zvláštní, ale at si to každá děla jak chce a uzná za vhodné.

Zářným příkladem je zpěvačka Bagárová, ta svoji dceru kojila minimálně do čtyřech let a v pěti letech ji pořádá opulentní oslavu jak k 15tinám, ale asi to bude i etnikem dat na odiv, že na to mam…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.25 15:02

Známá má dceru 4 roky a něco, jí je 45+ a pořád dává dceři „cucnout“, když jsou doma. Holka chodí do školky a ona do práce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová