Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
U Krause byla paní, která kojila syna, jenž už chodil do první třídy:
Měla jsem děti v 34 a 39 letech, obě císařem, obě jsme dostala na přiložení až několik hodin po porodu a laktace naprosto normálně od druhého dne mlezivo…kojila jsme plně 6m obě, odstaveny obě asi v 15-16 měsících. Takže při odstavování mladší mi bylo přes 40:-). Navíc mi kojení ani nijak „nezničilo prsa“, spíš naopak zůstaly větší
, Vůbec kojení bylo skvělé období pro postavu, mohla jsem jíst netloustla, byla taková štíhlejší a velká prsa:-). Ale po tom roce dětí už mi to bylo určitým způsobem nepříjemné…do 2-3 let bych nekojila:-).
Mongolové kojí klidně i do 8 let. Věří tam, že ten nejdéle kojený je poté ten nejsilnější bojovník.
Když kdysi paní před obchodem řekla o mém dítěti, že když je mu rok, tak je už moc staré na kojení, řekla jsem jí přesně toto a že hodlám vychovat toho nejsilnějšího bojovníka ![]()
Můj děd si pamatuje, že si chodil pro stoličku, aby si cucl z mámina prsa. To mu byly tak čtyři… Takže prostě… je to spíš na každém. ![]()
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Na skoleni laktacnich poradkyn nam rikali, ze mnoho anglickych valecnych pilotu bylo kojeno do sesti let
zdroj info teda neznam
vsechny deti jsem kojila do dvou let
Syna jsem mela ve 26 a kojila do 4let, kdy jsem otehotnela s mladsi dcerou, sam se odstavil, ptze jsem nemela mliko, tak se chvili kojil na sucho, pak uz nechtel. Dcera se narodila jak jsem mela 30 a ted ji kojim skoro 4 roky, takze uz vlastne kojim s mensi prestavkou 8 let ❤ je to to nejhezci pouto, co muze mezi matkou a ditetem byt. Az je mi lito, ze to jednou skonci.