Ukrutná bolest při MS. Do nemocnice?

1332
16.4.14 01:10

Do nemocnice? nejde o porod

Ahoj holky,

ač takhle pozdě, jdu si k vám pro radu. Mám právě 2. den MS, nikdy jsem ji neměla nijak bolestivou, ale teď mě vzbudila zimnice, ukrutná bolest v podbřišku, která se chvílemi nedá vydržet, bolí mě z toho i záda. Kdybych nevěděla, že to není možné, řekla bych, že rodím…

Nechci plašit a budit manžela a syna. Ale chvílemi mám vážně slzy na krajíčku. Nevíte, co by to mohlo být? Třeba vážně jen silná MS? (ačkoli tohle je fakt horor) Ostrá bolest v podbřišku, když přijde, poleje mě horko celé břicho, a tupá v zádech. Po chvilce odejde, ale slabší bolest je pořád. Mám pocit jako na velkou na WC, ale nejde mi nic. Zároveň pocit, že hodně krvácím, ale přitom ani kapka, jako by se mi teď celá MS zastavila. V podstatě mi to přijde, jako by se mi to dole ucpalo a nemohla krev projít… přesně tak se cítím.

Nerada plaším, a už vůbec nerada rozebírám svůj zdravotní stav, ale mám teď trochu strach (ani nevím z čeho), a zároveň kluky nechci budit, oblékat (teď bych nezvládla ani obléct sebe), že jedeme na pohotovost… Vlastně trochu doufám, že mne, pokud tu někdo ještě je, uklidníte, že to nic není a do rána mi zase bude hej. :kytka:

Díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5162
16.4.14 01:28

Pokud nechces do nemocnice, obal si bricho dekou, at je poradne v teple, vem si ibalgin a pokus se to zaspat. Ale pokud se necitis, tak si tam zajed, zdravi mas jen jedno. Ja pred tehotenstvim mela hodne silne bolesti, nemohla sem pomalu ani chodit, jak me bolelo bricho a bylo mi az na zvraceni. Pri tech nejhorsich bolestech sem mela take zimnici, jinak sem mela porad pocit, ze musim na velkou. Nejspis to bude jen silnejsi ms, ale musis se sama rozhodnout, jestli jet na pohotovost, nebo ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.4.14 01:37

Vzbuď muže, ať ti nahřeje ručník v mikrovlnce. Otoč se na bok, ať ti zabalí bříško a bedra, obalí je i dekou a přehodí Tě vaší peřinou. Popros ho o ibalgin a zapij to, zkus usnout :hug:.Pokud máš hodného muže, ať ti uvaří i teplý čaj. Jestli máš doma algifenové kapky, ať ti nakape 10 kapek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
16.4.14 01:43

@želvice teda to uz mi prijde docela sila 8o a co na tu pohotovost třeba aspoň zavolat a zeptat se? abys něco nezanedbala :think: drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8152
16.4.14 01:50

Presne jak tu radi holky. Teplo a prasek.Ja parkrat i pri menstruaci omdlela bolesti. A zimnici jsem taky mela…Tak snad to bude taky „jen“ silnejsi menstruace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
16.4.14 05:39

No ty bláho, já bych teda radši jela…to vypadá drsně, chuděro 8o jak to dopadlo, je ti líp? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.14 05:52

Snad už je Ti lépe.
Neznám Tebe, znám sebe.
Já to tak mívám, asi 3-4. den MS, pak (za několik hodin) ze mne padají kusy sliznice. Ale každý je jiný. Mně pohámá strašně horká sprcha. Analgetika beru na jiné bolesti, proto je u tohoto neberu.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
832
16.4.14 07:23

Už je ti lépe?
Myslím, že se nemusíš bát, já mám takovou skoro každou menstruaci. Většinou 1. nebo 2. den se třeba hodinu nebo dvě cítím přesně podle toho, co popisuješ…i s tou zimnicí, zrovna předevčírem večer mě to chytlo, byla mi pořád zima a celá jsem se osypala husí kůží :? tak snad se i u tebe nejedná o nic jiného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.4.14 07:25

A minuly mesic jsi mela normalni ms? Ja takhle silene stavy mela po kyretazi a optavdu jsem mela zalepene delozni hrdlo a krev nemohla ven, stacilo jedno prostouchnuti a po trech dnech bolesti prisla obrovska uleva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
16.4.14 07:30

@želvice kolikata Ms po porodu to je?
Ja si pripadla ze umiram u te druhe po prvnim porodu.
V kazdem pripade pokud mas pochybnosti tak navsteva gyn heni k zahozeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
16.4.14 07:32

Takovou MS mívá moje sestra, nebylo neobvyklé, že k nám jezdila RZP nebo místní obvoďák, píchat injekce.
Může to být cokoliv :nevim: Větší nárůst sliznice, cysta…nebo taky nic.

Sestra má regulérní stahy, jako při porodu.
Jak radí holky, nahřívat a nějaké analgetikum :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.4.14 07:33

Dobré ráno,

všem moc děkuju za rady! Sice jsem si je přečetla, ale vůbec jsem už neměla sílu odepsat… jak jsem založila diskusi, tak jsem chvíli potom začala zvracet, což probralo manžela, takže mě pak uložil, dal ibalgin. Jak jsem se vyzvracela, tak se mi ulevilo. Teď ráno to není sice ono, ale je mi mnohem líp. Takže budu volat po osmé svému doktorovi a domluvím se, jestli za ním můžu zajet (mám to kousek). Muž si bere homeoffice, tudíž bude doma s námi, kdyby se mi zase udělalo zle.

Jak se někdo ptal - ano, minule jsem MS měla normální, ostatně o vždy, i po porodu jsem po očistkách hned 7. týden dostala MS, a začala zase být pravidelná.

No, napadlo mě, jestli to nemohl být spontánní potrat, ale to je více než nepravděpodobné s ohledem na naši několikanásobnou ochranu.

Takže počkám, co mi řekne doktor, zda přijet atd.

Všem opravdu moc děkuju, přiznávám, že jsem pak už bulela, hotová… tak jsem chtěla slyšet názory jiných na to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.4.14 07:34
@quinny píše:
@želvice kolikata Ms po porodu to je?
Ja si pripadla ze umiram u te druhe po prvnim porodu.
V kazdem pripade pokud mas pochybnosti tak navsteva gyn heni k zahozeni

Teď jsem napsala příspěvek, po šestinedělí hned, vlastně 7 týdnů po porodu jsem měla první MS, a to je více než rok. Od té doby zase pravidelné, ani po porodu to nebylo tak hrozné… 8o Vážně jsem se lekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.4.14 07:35
@levandule23 píše:
Už je ti lépe?
Myslím, že se nemusíš bát, já mám takovou skoro každou menstruaci. Většinou 1. nebo 2. den se třeba hodinu nebo dvě cítím přesně podle toho, co popisuješ…i s tou zimnicí, zrovna předevčírem večer mě to chytlo, byla mi pořád zima a celá jsem se osypala husí kůží :? tak snad se i u tebe nejedná o nic jiného :kytka:

Doufám v to, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.4.14 07:48

@želvice snad to bude už jen a jen dobré, že si vyzvracela a ulevilo se ti je také na jednu stranu dobře, a hlavně zavolej gynekologovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí