Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Byli jsme vloni na 16 dní v Rakousku s osmiměsíční a paráda. Rozhodně jeďte! ![]()
Ahojky,na dovoleny u moře v něměcku loni s námama byli známý s půl ročním prckem a chválili si cestu,že v autosedačče byl chlapeček skvělěj a spíš jim zavářela 3 letá holčička.. na pláž jsme ho taky brali,byl ve stínu-slunečník,chlapi přes písek brali kočárek
Teď mám 2 měsíčního chlapečka a v létě plánujeme chatičku někde,sice je to rošťák,ale prý ať si zvyká
Držím palce,je to sice starost,ale ten vzduch tam mu jedině prospěje ![]()
My jsme byli s 1éti měsíčním loni, u Salzburských jezer a paráda.
Ale my jsme zvyklí cestovat pořád. Pokud by to bylo prvně, asi si to zas tolik neužiješ -přecije budeš mít nervy, jak dopadne tebou zmiňované spaní a tak.
Ještě asi přiblblý dotaz ![]()
Musím mít prcka zapsaného v občance,nebo není nic takového potřeba??
Anonymní píše:
Ještě asi přiblblý dotaz
Musím mít prcka zapsaného v občance,nebo není nic takového potřeba??
v pase nebo občance, případně musí mít svůj pas.
nejrychlejší je nechat si ho zapsat do pasu - to jen napíšou, občanku musí předělávat.
Ahoj,
v občance nestačí, musíš ho mít v pase nebo musí mít svůj vlastní. My jsem byli v Rakousku když bylo staršímu půl roku a úplně v pohodě. A letos v zimě už s oběma. Ale naši kluci jsou zvyklí spát mimo domov oba asi tak od 3 měsíců.
Do pasu se děti zapisují jen do konce června 2011, zápis bude platit do června 2012.
meduzza píše:
Do pasu se děti zapisují jen do konce června 2011, zápis bude platit do června 2012. [/cit
Jak to jenom do konce června?,tak to aby jsme pospíšili
Kacka2 píše:
Ahoj,
v občance nestačí, musíš ho mít v pase nebo musí mít svůj vlastní.
Proč? Do Rakouska přeci můžeš jen s občankou…
Anonymní píše:meduzza píše:Jak to jenom do konce června?,tak to aby jsme pospíšili
Do pasu se děti zapisují jen do konce června 2011, zápis bude platit do června 2012.
Alpaka píše:Kacka2 píše:Proč? Do Rakouska přeci můžeš jen s občankou…
Ahoj,
v občance nestačí, musíš ho mít v pase nebo musí mít svůj vlastní.
Pokud rodič cestuje pouze s občanským průkazem společně s dítětem, pak Ministerstvo zahraničí ČR doporučuje, aby dítě mělo vždy vlastní cestovní pas, a to i v případě, že dítě je zapsáno v občanském průkazu rodiče
.
http://www.praha4.cz/…ovni-doklady
My jsme si teď byli dělat nové občanky a nechvála jsem si tam zapsat kluky. A paní mě upozorňovala, že to na cestování nestačí, že děti musí být zapsané v pase nebo mít svůj. Důvod neznám, kluci pasy mají tak jsem nepátrala
Ahoj
jezdime od dcercinych dvou mesicu,hlavne do Rakouska,vsechno v pohode,myslim,ze se nemas ceho bat.
Ohledne dokladu,bud svuj pas nebo zapsany v pase,v obcance nestaci.
Ahojky,dostali jsme hezkou nabídku jet do Rakouska,tedy jen na 4dny.
Tak přemýšlím jestli to vzít s ročním prckem?
Bojím se cesty a hlavně ještě nespal nikdy mimo svou postýlku,aby tam nevyváděl..
Co myslíte?Máte zkušenost?