Do školky od 2,5?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
233
6.12.05 10:38

Do školky od 2,5?

Máte někdo zkušenosti s nástupem dítěte do školky ve 2,5 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kdoviktera
6.12.05 10:42

Ahojky,

my ano, co chceš konkrétně vědět?

Katka

• Citovat
  • Upravit
2612
6.12.05 11:11

kamarádčina Verunka nastupovala do školky ve 2 letech a 3 měsících. chodí už 3 měsíce a je to v pohodě.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
6.12.05 11:16

Hanička je ve školce od 2,5 let, ale jen na 5 dní v měsíci. Zvládá v pohodě a myslím, že by zvládla i trvalou docházku.. Tak ji čeká od února, ale to už bude mít 3.
Hodně to ale záleží na přístupu školky a na tom, jak je dítko zralé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
6.12.05 11:25

Malá bude mít v březnu dva roky a od září bych chtěla aby nastoupila do školky. Zajímalo mě ,zda se adaptovala dobře mezi staršími dětmi a také kdy dítě nahlásit? Již teď v březnu?
Jsme z Ostravy, berou v každé školce od 2,5 nebo je to vyjímka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
6.12.05 11:30

Petuno - my jsme také z Ostravy, ale malá chodí do Staré Bělé - mám tam tchýni…
Měla by jsi jít s malou určitě k zápisu do školky, kam ji chceš umístit. Nám ale ve spoustě školek řekli, že dítě pod 3 roky nemůžou zapsat a ať si zavolám až jí budou 3, že mi řeknou jestli mají místo…
V Bělé místečko bylo a zapsali mi ji v pohodě… Záleží na konkrétní školce.
Ale k zápisu určo jděte - bývají tuším někdy březen-duben…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
6.12.05 11:33

Ještě mě napadlo, Hanila je mezi staršíma dětma spokojená a hrozně rychle se od nich učí, což je super… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
6.12.05 11:54

Ahoj,
nas se to teda zatim netyka, ale ted zrovna jsem cetla nejaky clanek - dite je pry „zrale“ na skolku, kdyz se umi samo najist a dojit si samo na zachod/nocnik :wink: a to snad ve 2,5letech zvladne, ne?
Jinak, zalezi na tom, kolik ma skolka mista. Treba u nas je preplneno :( a pani reditelka pry prijma radeji deticky starsi (3,5 roku a vic) a treba pokud ma mamca jeste druhe mladsi mimi a je s nim na materske, tak ti dite neprijme vubec, protoze proste neni misto :( :(
Jo a funguje praxe poradniku, takze cim driv sve ditko zapises (nebo nahlasis, ze bys chtela, aby danou skolku navstevovalo) a pak se uvolni misto, mas vetsi sanci, ze ti ho prijmou… Aspon, tak je to u nas!
Hezky den
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
6.12.05 12:04

Ahojky,

u nás adaptace ve školce proběhla skvěle, první měsíc vyžadoval abych byla ve třídě chvilku s ním, teď už to ode dveří rozpálí přes hernu pozdravit „pančelku“. Rozhodně bych šla k zápisu na jaře, nás do jedný školky nevzali (berou až od tří) a do druhý (máme jí dál) úplně bez problémů. Vyžadují „bezplíny“ i na spaní, to je u nás v poho, oblíkání a jídlo moc neřeší, vypomáhají i předškolákům. Jinak se Máťa do školky těší, obdivuje starší spolužáky a jak už výše napsáno, strašně rychle se učí novým věcem :lol: .

Závěr: jsme spokojený všichni :wink:

Katka

• Citovat
  • Upravit
107
6.12.05 12:31

Ahojky
já bych se toho nebála.Než jsem šla na mateřkou,tak jsem pracovala ve školce jako učitelka a tyhle menší děti to většinou snášejí mnohem líp než třeba pětilety. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.9.14 15:16

AHOJKY
Mám 2,5 letého syna a první tři dny krásně chodil do školky vše bylo v pořádku. Potom začal plakat nastaly scény rano i ve školce plakal cely den až do oběda, opravdu pořád stále opakoval domů, domů…byl pořád smutný, utrápeny, počůrával se.Po týdnu jsem ho ze školky stáhla. Čekáme další miminko, tak je zatím semnou doma, nevím jak to bude probíhat až ho tam budu chtít znovu umístit? A kdy to mám zkusit? Vůbec nevím co dál a nikdo mi nedokáže ani poradit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí