Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
potřebuji pomoct v rozhodování ![]()
Narazila jsem na reklamu umělecké agentury, že shánějí děti na focení hlavně do letáků. Včera jsem se byla poptat, všechno vypadá nádherně, jen registrační poplatek je cca 2.000Kč. Jelikož doma není moc peněz nazbyt, nevím, jestli je investovat.
To co mi řekli v agentuře, vypadá všechno moc krásně, ale i tak je to pro mě dost peněz.
Jestli máte některá zkušenosti, napište mi je sem prosím.
Děkuji, Janka
No nevim,ale je to asi rok,co se všude možně po ČR pořádali výběrová řízení na filmování dětí.Jediným mínusem byl registrační poplatek ted nevim kolik,kámoška to kvůli poplatku vzdala.Nakonec vyšlo najevo,že to je podvod bylo to tehdá i v TV.Já bych osobně tam kde se platí poplatek předem do toho nešla.Oni chtěj něco po tobě a tvým dítku,takže by první měli platit.Tot můj názor. ![]()
Ahoj,
my jsme registrované v jedné pražské castingové agentuře, poplatek byl 750 Kč za dítě + jeden nebo oba rodiče k tomu zdarma. Jsme tam registrované už téměř rok a za tu dobu jsme byly jen na jednom castingu na reklamu.
Silvie
Renomované firmy by registr. poplatek neměli vyžadovat. Jediné, za co bych já zapaltila, je poplatek spojený s nafocením fotek, které mi pak zůstanou, ale firma je chce do svých katalogů na Vaši prezentaci.
Gejby
Ahojky, zrovna před měsícem jsme byli s malou také v agenruře. Poslali jsme jim foto přes net a majitel nám napsal ať příjdeme. Domluvili si zchůzku a vyrazili. Registrační poplatek byl také kolem 2000 kč a sním byla spojena prezentace fotek na jejich stránkách po dobu 1 roku. Přes 2000 kč byly fota umístěny na stránkách trvale s podmínkou 1× za půl roku přefotit a za 700 kč byli nafoceny základní fota, které měli jen v agentuře a na jednání je brali jen tehdy, pokud si žadatel na reklamu nevybral z dětí co byly uvedeny na jejich stránkách.
Nakonec jsme se rozhodli že malou nenecháme registrovat a nebudeme jí tak kazit její dětství, protože s focením je spojeno i spousta povinností. Jsou i jiné věci jak dítěti zpestřit život, než jen před objektivem foťáku.
Holky pozor,
vesměs jsou to podvodníci, kteří se takovými falešnými agenturami a castingy živí. Sama znám jednoho takového vykuka osobně, je to můj známý a říkal, že drtivá většina je podvod.
Binisi
Souhlasím s Binisi,
sousedce taky naslibovali hory doly a nic. Vyhodila zbytečně peníze. Já jsem chvíli v modelingu dělala a pokud má agentura zájem opravdu se platí fotky, které pak dotyčnému zůstanou. Jestli, ale chceš své dítě vídat v reklamě, tak bych se určitě obrátila na nějaké renomované agentury, jestlli by neměli zájem. Ale tohle jsou asi vážně podvodníci.
jana
Jak se platí,tak od toho ruce pryč.Pokud o dítě opravdu stojí,vezmou ho i bez poplatku