proc nechce byt kojeno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7584
5.12.05 11:47

proc nechce byt kojeno?

Ahoj holky, mam problem s kojenim, no trochu obraceny. Mam mliko, cas i chut. Syn ma atopicky ekzem a sice treba jogurty uz ji, ale jak se to s mlecnyma vyrobkama prezene, osype se. Takze jsem chtela kojit co nejvic a nejdyl. No zvlast ted v zime. Clovek nemusi sebou nic tahat a resit teplotu tekutin na ven. Vsak vite.
No ale syn uz druhy tyden ma min a min zajem. Vzdycky kdyz ho prilozim, zacne ale vylozene rvat. Jeste minuly tyden jedl pevnou stravu trikrat denne a kojila jsem 6× denne. Pak najednou to bylo 4× a vcera se dobrovolne prisal jednou a to tak na minutu. V noci se na kojeni taky budil a budi. Ale i to uz zacina vnimat. Takze jak jsem se ho drive snazila odnaucit nocni kojeni, ted nechce prso ani v noci a pozna ho a chce jen hrnicek.
Nedelam nic jineho, nejim nic noveho. Minuly tyden jsem to pricitala menstruaci, ale tu uz nemam a asi prestaneme kojit.
Statalo se vam to? Je to jen prechodne? Pomohlo vam neco aby deti zase chtely kojit?
Kdybych to nezazila, neverila bych, ze dite samo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35321
5.12.05 11:55

Ja myslim, ze je to jen bojkot kojeni a ze je to prechodne, ovsem poradit neumim, me se to nestalo, ja kojim naopak cim dal vic. Asi bych zkusila co nejcasteji prikladat a doufat, ze si to casem rozmysli. Snad nekdo poradi lip, drz se, urcite ho presvedcis.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.12.05 12:10

Jo jeste jsem nenapsala, ze uz mu bude 13m. Neni to uz malinkate miminko. Treba uz ma svou hlavu? Kamaradka prestala kojit, kdyz jejimu synovi bylo 10m. Tvrdila, ze on uz nechce. A ja ji to moc neverila. protoze ono se ji to hodilo i kvuli praci a tak. No a ted to mame u nas taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
5.12.05 12:15

ahojky

je to tak… Michal když spatřil moje prso roztomile hýkal a celej se třepal jak se těšil. Dnes už jen tak zlehka hýkne dvakrát cucne a je hotovej. Zato když mu ukážu jogurt nebo flašku sunaru je z něho hýkavec největší:o)))

Takže to máme jak ty - během cca 14-ti dní jsme z 3 jídle a 3 kojení měli 5 jídel a 1 kojo - ted kojím navečer po kaši spíš symbolicky a to skoro nepije. Pije jen v noci v polospánku 1-2× za noc… Naštěstí AE nemáme tak to beru jako příjemné samoodstavení.

jo začlo to kolem 8 měsíce - prostě jak mu začlo chutnat jídlo tak ztratil zájem o prso

neporadila jsem, ale spíš jsem ti chtěla napsat, že to tak u někoho může bejt. Jak přimět dítě aby pilo nevím, jelikož držení hlavy u prsa samozřejmě nezabírá.

Tak ahojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
5.12.05 12:21

Ahoj Alčo,

já jsem teda měla opačný problém než Ty, ale mojí kamarádce se oba její synové odstavili sami také asi v 10 měsících, já jsem jí to taky nechtěla moc věřit, hlavně u toho prvního chlapečka, ale u toho druhého už jsem jí věřila, protože máme kluky stejně staré a víc jsme se vídaly.

No zkoušej mu to nabízet, ale myslím si, že už se opravdu chce odstavit nadobro. Neboj, 13 měsíců kojení je dost dlouhá doba, určitě dostal od Tebe maximum :wink: . Ikdyž Tě chápu, že jsi chtěla kojit déle.

A k těm mléčným výrobkům, moji kluci nechtějí pít vůbec mléko, starší občas kakao (a to asi tak jednou za 1/4 roku a stejně ho nevypije) a mladší vůbec ne. Naše MUDr. říkala, že to vůbec nevadí, dostávají každý den jogurt nebo termix (i ty jogurty už jim moc nejedou :| ), občas sýr, hlavně ten mladší a zdá se, že jsou spokojený :D .

Ahoj Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
5.12.05 17:16

Ahoj,
je dost mozne, ze je to nejaky strajk v kojeni. Precitaj si napriklad, co som radila v tejto diskusii:
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

Alebo si precitaj rady napriklad na www.kojeni.cz

Hlavne si z toho nepravte boj. Musi byt pohoda, musi to byt prijemne.
Nemyslim si, ze MS ma v tomto veku na kojenie nejaky vplyv, to skor ovplyvnuje mladsie deti, ktore na kojenie este nie su tak „zvyknute“.
Skoda, ze ste sa v noci odstavili. My totiz uz cez den tiez nekojime (neni cas, ked okolo je toho tolko zaujimaveho), ale na nocne kojenie si siahnut nedam! :lol: V noci su totiz aj najvacsi neposednici ochotni pit mliecko, nocne kojenie je castokrat jediny sposob, ako prezit strajk napr. v 9m (deti sa nikdy neodstavia nahle a odstavenie pred 2 rokom je vzacnostou, vacsinou vsak ide o strajk, na ktory sa nepodarilo najst „liek“)

Drzim vam palce, daj vediet, ako ste dopadli! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.12.05 17:27

Ahoj Shamko, ja to jako boj neberu a nestresuju se. Jen je mi to trochu
u lito. A kdyz, tak neprohraju:-) Vitek v noci asi i trochu pil. Ja nad nocnim kojenim az tak prehled nemam. Jsem v bezvedomi. Ale urcite pil hur nez jindy a nekdy nechtel. Co si tak matne vybavuju. Pred pul hodkou si o kojeni rekl a pil docela dlouho, tak treba se mu to v hlave rozlezi. Tve rady jsem si uz nasla. Taky me napadlo, ze ma rymu a ta mu muze vadit. Tak aby uz byla mrcha pryc.
Ale klido budu 6× kojit denne, ale konec nocnimu kojeni bych i uvitala. No kdyby nahodou prece nechtel pres den, tak v noci bude urcite dostavat.
Lepsi v noci, nez vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
5.12.05 17:48

Ahoj Aladino, vlastně ti nic neporadím, jen chápu že je ti to líto, já bych taky chtěla kojit co nejdýl, ale hlavně řeknu že ti tleskám pro tvůj názor - raději v noci než vůbec. Dost maminek by jinak s radostí odstavilo. Myslím si že mateřské mléko je pro dítě daleko lepší než jakékoli jiné a to i když už mu byl rok a třeba ani nemá AE.
Tot´můj názor, ať si to zas někdo nevezme osobně..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
5.12.05 22:09

Ahoj Alčo,
chci Ti jen napsat,že jsi statečná a udělala jsi pro svého klučíka to nejlepší.
My jsme toto řešili,když bylo Niki 8m /dnes 15m pryč/ a taky si ze dne na den postavila hlavu a odmítala kojení řevem a vztekáním.Zkoušela jsem různé fígle,ale nic platný.Moje dr. mi k tomu řekla,že děťátka se většinou sami odstaví do roka věku a je lepší přirozenou cestou než to hnát do extrémů a násilím odstaviBer to tak,že jsi udělala maximum a nemá cenu to lámat přes koleno.13m kojit,to je nádhera a můžeš být na to pyšná.Já jsem pak taky jen kojila asi pár dnů v noci v polospánku,ale pak se mlíčko samo stratilo.
Tak hlavu vzhůru a držíme pěsti,ať to dopadne co nejlíp.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
6.12.05 00:02
Nikoleta píše:
Moje dr. mi k tomu řekla,že děťátka se většinou sami odstaví do roka věku
8O Coze? Toto je akoze fundovany nazor doktorky??? 8O 8O 8O Nic proti tomu, ak sa dieta samo odstavi, alebo ak na strajk nenajdeme vhodnu fintu a kojenie sa skonci. Nic proti tomu, ak mamicka ma svoje dovody a dietatko odstavi. O tom nechcem teraz diskutovat. Ale:
Skutocne odstavenie „vedene“ dietatom sa zriekakedy stava do 1.roka. Dokonca je netypicke, ak sa dieta samo odstavi pred 18-24m (inymi slovami, mama musi prilozit ruku k dielu, inak sa deti do tohto veku zvycajne neodstavia). MM je primarnou zlozkou stravy dietata do jedneho roka. Az po roku zacnu prikrmy postupne vytlacat MM (prevazuju v strave)
Ak ma niekto zaujem (dotycna dr by urcite mala mat, ale pochybujem…), tu je to velmi pekne napisane (v anglictine):
 http://www.kellymom.com/…elfwean.html

Pozdravujem pani doktorku! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
6.12.05 10:03

Ahoj Schamko,

podle Tvého příspěvku a reakce na můj příspěvek usuzuji,že musíš být asi dětská lékařka.Nic ve zlém,ale přečetla jsem si všechny Tvé příspěvky ohledně kojení a musím říct,že je to krásně napsané.Jenže praxe je třeba i jiná.Moje dr,mi rozhodně nedoporučila,abych s kojením skončila,ani já jsem neměla důvod /zdravotní/,jen prostě naše Niki,jak ochutnala jiné jídla než jen mlíčko,se jednoho dne opravdu šprajcla a bylo to.Jak píšeš,zkoušela jsem kojit pouze o samotě,aby malou nic nerozptylovalo,v různých pozicích,v klidu…jenže nic platné.Výsledek? Jen se ještě víc vztekala a odmítala mě.To víš,že mě to bylo líto a pobrečela jsem si,hlodalo mě,že jsem jako matka zklamala. Moje pediatrička mi jen uklidnila a řekla,že je to u některých dětí normální,že dospějí k věku,že už mléko od matky odmítají.Možná to v mém příspěvku vyznělo jinak,ale myslela jsem to takhle.Já dětská lékařka nejsem a na druhou stranu si myslím,že pokud už prostě dítko odmítá prs,je důležitější,aby mělo přísun mléka,idkyž třeba umělé výživy.I ta je v dnešní době kvalitní.
Nejsem ale jejím propagátorem,to ani náhodou.Pro maminku i miminko je kojení přirozené a je to to nejlepší,co může maminka svému drobečkovi dát.Do 6m je to nutnost,do 1 roku výnikající a pak už prostě se jednoho dne může stát,že je najednou konec.Ale maminka může být klidná,udělala pro své děťátko to nejlepší.
Toť asi můj názor,ale své pediatričce plně důvěřuji a mám s ní jen kladné zkušenosti.
Pozdravuj Daninka a mějte se hezky.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.12.05 10:05

Ahoj holky, vcera vecer se Vitek asi umoudril a nechal se nakojit i vecer pred spanim - a to uz dlouho nechtel. No a v noci to uz byl stary znamy Vitek:-) Uvidim, jak pres den, ale sem tam se nakojit da. Asi snizime pocet kojeni. Treba ne. Ale pokracovat budem. Diky.
To je dobry, clovek s tim ma 14 dni problem a kdyz to zacne resit, vlastne uz je to dobry:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
6.12.05 11:03

Ahojky, Aladina drzim palceky, tiez si myslim ze aj kojenie po roku je viac nez prospesne :-)
No ja som musela zase kojenie zacat obmedzovat nakolko maly bol permantne hladny, nic nejedol v roku mal 8,5kg a ani sa nekojil normalne vzdy si cucol, odbehol, za 5minut zase a toto sa opakovalo cely den. Plakal stale od hladu, nekakal, alebo mal zelene hnacky uplne riedke :-(
Do toho ma zacal hryzt do krvi a kojenie ktore som si vychutnavala sa stalo utrpenim :-( no tak sme nabehli najprv na flasu z kasou (ale s mojim odstriekanym mlieckom) do roka UM nedostal. potom to zacalo byt psycho, lebo pil tej kase dost a odstriekat pre neho 100ml mlieka mi zabralo cely den :-( takze sme zacali davat mliecne kase (najprv nechcel, teraz ich miluje) uz papame lyzickou co som strasne rada, myslela som ze flasi sa uplne vyhneme.bohuzial pred tym bol taky unaveny vecer, ze uplne odmietal jest nou.
No dnes sme na 4 kojeniach denne a x v noci to neriesim, pekne papa 4× denne. To obmedzovanie sme riesili tak, ze najprv dostal napit, ked nezabralo, tak papat, ked ani to, tak dudel a ked ani to, tak som s nim chvilu skakala na fit-lopte (tak ho uspavam a miluje to) no a ked ani to, tak dostal milovane prsicko :-)Bolo to bolestne pre oboch a asi to znie :,-(isticky, ale inak sa u nas kokretne naozaj nedalo :-(
No dostala som sa vlastne uplne inde, asi to sem nepatri, ale mozno to niekomu pomoze :-)
Len ma strasne udivuje nazor ze dieta sa odstavilo samo a potom sa clovek docita ze pije z flasky. Ved je prirodzene, ze ked sa dieta nauci na flasu, tak zacne odmietat prso, lebo je to pohodlnejsie(pre dieta). Neviem ako by to dopadlo u nas, ale keby zacal odmietat prso, tak by som flasu zrusila.
Pre dieta je sanie do 2 rokov velmi dolezite a skutocne nepoznam dieta ktore by sa odstavilo, ako pisete same a pritom nemalo flasu alebo dudel. to ja osobne nepovazujem za samostatne odstavenie. Aj ked maly dudel mal do 4m a potom pri tychto krizach sme ho zase zaviedli, uz ho znova nechce, takze nic proti dudlom a flaskam nemam, ale netvrdila by som ze sa sam odstavil, keby sa to stalo. Tymto nechcem na nikoho utocit, ani sa ho dotknut, len mi to vrta v hlave, uz som sa s tym stretla vela krat aj na inych diskusiach, takze to nemyslim na nikoho konkretneho z tejto diskusie.
Shamka-vzdy ked citam tvoje prispevky, tak je to akokeby som to napisala ja :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
6.12.05 16:54

Nikoleta , teraz sa pobavis, ale nie som lekarka, som softver inzinier :lol: Vies, ja nechcem teraz polemizovat o tom, preco sa niektore deti odstavia v prvom roku - chapem, niekto to uz nezvlada, niekto este chce kojit, ale dieta zacne strajkovat a akosi sa nepodari najst sposob, ako ho znova ku kojeniu priviest a podobne. Pohoda. Ale tvrdenie, co si napisala, ze mas od svojej doktorky, ze vacsina deti sa do roka sama odstavi, jednoducho nie je spravne. Ak ma ona skusenost, ze vacsina deti v jej ordinacii zapichla kojenie do roka, este to neznamena, ze to bolo klasicke postupne odstavenie, ale jednoducho nahla docasna trata zaujmu o kojenie, ked sa nepodarilo ten zaujem opat obnovit. A niektore mamy tu docasnu stratu zaujmu, ako ty pises, vyuziju a odstavia, ked to ide podobrotky.
Inak uplne chapem tie pocity, ked si pri kojeni odmietana, tiez sme absolvovali strajk, bala som sa zlyhania, atd. Fakt, viem, o com pises.
Pusu Niki! :wink:

Gothic - dik. Pozdravujem Valerika! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
6.12.05 18:22

odstavení

Ahojky!

Chci trochu polemizovat s Tvými názory Schamko. Můj malý byl od narození tzv. obojetník - to znamená pil z toho, co dostal ( byla to nutnost, protože chodím do práce a chtěla jsem plně kojit), prostě ani lahvička, ani prso pro něj nebyl problém. Ale kojení pro něj ztrácelo na přitažlivosti jak přicházel na chuť jiným jídlům, a prostě jsem si ho jednou ráno vzala na kojení do postele, vytáhla prso a on se mi smál a tím to skončilo (asi v 15 měs). Chtěl raději chleba. Já si myslím, že některé děti rádi sají a některé ne - a to taky pak ovlivní jejich vztah ke kojení. Sunar samozřejmě dostává - musel si na něj zvyknout - ráno pro jeho pohodlí z lahve, přes den z hrnečku.
Holt každé dítě je jiné. Malý se už nikdy znovu nepokusil přisát, i když jsem mu opakovaně nabízela, a doteď, když se převlíkám a vidí prsa, tak se nahlas směje. Bůhví, co se mu honí v hlavičce.
No doufám, že mu to nezůstane, asi by mu to komplikovalo sexuální život.

Ahojky Petra + Daneček ( zdravím Danečka od Schamky!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí