Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky (i kluci),
chtěla jsem se zeptat, jestli i přes zimu, kdy jsou velké mrazy, necháváte autosedačku v autě, které není v garáži. Někde jsem četla, že v letních vedrech by tam neměla zůstávat, protože se poškozují plastové části a snižuje se tak bezpečnost. Nevím ale, jestli i mráz nemůže nějak uškodit. My s autem parkujeme venku a máme to asi 5-6 minut od baráku, takže, když si představím, že nesu dítě, tašku a sedačku, tak bych asi musela být chobotnice. No, naštěstí auto nepoužíváme tak často.
Děkuji za všechny názory.
Míša
Ahoj Míšo,
naše Niki byla donedávna ještě ve vajíčku,tak to jsem brala domů,ale teď už jezdí v té prostřední a tu necháváme v autě.O tom,že by mráz nějak autosedačku poškodil jsem neslyšela.Vždy dávám Niki pod zadeček slabou deku,aby neseděla na studeném,ale tahat se s ní domů,to si nedovedu představit.
Naďa
Ahoj, nechavam v aute, a to ho mam vedle baraku v podstaji
Nikdy sem neslysela o tom ze by napr. teplo poskozovalo autosedacku. No kazdopadne predstava ze bych pokazde musela sedacku „montovat“ do auta je hrozna
Sany.
Ahoj, my nechavame autosedacku taky v aute a to nehlede na to, jaky je rocni obdobi. Mame v kufru i kocar, nemame ho kam v baraku dat a nosit se snim se mi fakt nechce. Takze doufam, ze ho nikdo brzy neslohne ![]()
Simona
Ahoj,
my jsme taky nechávali sedačku v autě, ale zimy se nedožila (teda aspoň ne u nás…), nějaký dobrák nám ji z auta ukradl
Navíc jsme ji měli půjčenou od známých ![]()
Takže máme novou, už větší (ta předtím byla vajíčko) a je to pěkná otrava, furt ji vytahovat a zase montovat, ale abychom ji zase někomu přenechali, to zas tak bohatí nejsme ![]()
Jinak bych asi zimu neřešila, ale je fakt, že když jsme v autě sedačku nechali minulý týden do večera, byla pak pěkně studená a i navlhlá, tak spíš kvůli tomu bych zvážila, jestli ji přece jenom nevzala domů…
To jsem moc neporadila…
Ahoj,
já nechávám autosedačku v autě a to mám ještě vajíčko. Mám připravenou už tu střední autos. a to si nedokážu představit, že bych jí musela nosit domů. O tom, že by např. teplo poškozovalo sedačku slyším poprvé. Takže také neporadím.
Ahojky Jana
Ahoj.
Naše auto:,–(ačka - již větší - trůní v kufru auta, parkujeme za domem. Přímo na sedadle bychom si ji netroufli nechat, protože nenechavých ručiček se v našem okolí bohužel najde dost (známým sedačku ukradli). Naštěstí nebo naneštěstí
nevlastním řidičský průkaz, a tak manžel přidělává sedačku a já držím malého (je schopen sedačku přidělat i s Radimkem, pokud je vyšlu samotné). Ovšam na pravidelné nošení do bytu je už poněkud těžká.
Beruška
Ahoj,
máme sedačku 9-18kg a opravdu není v našich silách jí odepínat a uklízet, takže zatím to riskujem.
Co se těch teplot týče, tak určitě existuje riziko, že by některé teploty nemusela zvládnout, avšak to rozmezí bývá určitě daleko větší než jsou teploty v našich podmínkách. V opravdu hodně extrémních podmínkách by v zimě plast mohl prasknout a v létě povolit, ale to by opravdu musely být hodně extrémní podmínky.
Takže pokud pominu riziko krádeže, určitěbych se nebála. Jinak je to naše první zima s touto sedačkou. Sedačka by mohla být studená, ale neměla by být vlhká, to by pak svědčilo pro to, že je někde v autě netěsnost.
Gabča a Bára
AHojka, my to teda střídáme, ale rozhodně ne kvůli počasí. Taky jsem nikdy neslyšela, že by mráz škodil sedačce, ani v návodu jsem nic takového neviděla (máme Romer). Nicméně, když je manžel někdy autem pryč, jezdíme k rodičům tak, že si pro nás děda přijede(druhé auto nevlastníme), takže to ji máme doma. Vůbec si nedovedu představit, že bych táhla malou i sedačku a samo ještě tašku, event. nějakou úžasně skladnou hračku (kočárek, odrážedlo apod.), kterou s sebou vždy bezpodmínečně musíme mít. ![]()
Petra
Ahojky,autosedacku starsej dcerky nechavame v aute uz tam takto bude prezivat druhu zimu.Zatial som vobec nespozorovala,ze by sa jej nieco stalo.Syn ma vajicko a to nosime domov aj s nim
Ako som tu tak citala,ze niektorim uz aj ukradli z auta autosedacky som docela rada,ze mame tmave z vonku nepriehladne folie.Hmmm horsie by to bolo ak by niekto zobral cele auto
v kufri mame kocik lebo na 4poschodie bez vytahu by som nezvladla nosit
Tak vsetkym zelam nech ich taketo neprijemnosti oblukom obchadzaju.
Gabčo,
s tou netěsností máš pravdu, určitě se tam „nějaká“ najde
![]()
Ale je fakt že v lepších autech sedačky asi nenavlhnou.
Fifík a Tomík