Necháváte autosedačku v zimě v autě?

2.12.05 21:57

Necháváte autosedačku v zimě v autě?

Ahoj holky (i kluci),
chtěla jsem se zeptat, jestli i přes zimu, kdy jsou velké mrazy, necháváte autosedačku v autě, které není v garáži. Někde jsem četla, že v letních vedrech by tam neměla zůstávat, protože se poškozují plastové části a snižuje se tak bezpečnost. Nevím ale, jestli i mráz nemůže nějak uškodit. My s autem parkujeme venku a máme to asi 5-6 minut od baráku, takže, když si představím, že nesu dítě, tašku a sedačku, tak bych asi musela být chobotnice. No, naštěstí auto nepoužíváme tak často.

Děkuji za všechny názory.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
2.12.05 22:21

Ahoj Míšo,

naše Niki byla donedávna ještě ve vajíčku,tak to jsem brala domů,ale teď už jezdí v té prostřední a tu necháváme v autě.O tom,že by mráz nějak autosedačku poškodil jsem neslyšela.Vždy dávám Niki pod zadeček slabou deku,aby neseděla na studeném,ale tahat se s ní domů,to si nedovedu představit.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
2.12.05 22:28

Ahoj, nechavam v aute, a to ho mam vedle baraku v podstaji :D Nikdy sem neslysela o tom ze by napr. teplo poskozovalo autosedacku. No kazdopadne predstava ze bych pokazde musela sedacku „montovat“ do auta je hrozna :! Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
2.12.05 22:31

Ahoj, my nechavame autosedacku taky v aute a to nehlede na to, jaky je rocni obdobi. Mame v kufru i kocar, nemame ho kam v baraku dat a nosit se snim se mi fakt nechce. Takze doufam, ze ho nikdo brzy neslohne :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
3.12.05 18:30

Ahoj,
my jsme taky nechávali sedačku v autě, ale zimy se nedožila (teda aspoň ne u nás…), nějaký dobrák nám ji z auta ukradl :evil: Navíc jsme ji měli půjčenou od známých :roll:

Takže máme novou, už větší (ta předtím byla vajíčko) a je to pěkná otrava, furt ji vytahovat a zase montovat, ale abychom ji zase někomu přenechali, to zas tak bohatí nejsme :?

Jinak bych asi zimu neřešila, ale je fakt, že když jsme v autě sedačku nechali minulý týden do večera, byla pak pěkně studená a i navlhlá, tak spíš kvůli tomu bych zvážila, jestli ji přece jenom nevzala domů…

To jsem moc neporadila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
3.12.05 18:42

Ahoj,
já nechávám autosedačku v autě a to mám ještě vajíčko. Mám připravenou už tu střední autos. a to si nedokážu představit, že bych jí musela nosit domů. O tom, že by např. teplo poškozovalo sedačku slyším poprvé. Takže také neporadím.
Ahojky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.12.05 20:27

Ahoj.

Naše auto:,–(ačka - již větší - trůní v kufru auta, parkujeme za domem. Přímo na sedadle bychom si ji netroufli nechat, protože nenechavých ručiček se v našem okolí bohužel najde dost (známým sedačku ukradli). Naštěstí nebo naneštěstí :lol: nevlastním řidičský průkaz, a tak manžel přidělává sedačku a já držím malého (je schopen sedačku přidělat i s Radimkem, pokud je vyšlu samotné). Ovšam na pravidelné nošení do bytu je už poněkud těžká.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.12.05 20:57

Ahoj,
máme sedačku 9-18kg a opravdu není v našich silách jí odepínat a uklízet, takže zatím to riskujem.
Co se těch teplot týče, tak určitě existuje riziko, že by některé teploty nemusela zvládnout, avšak to rozmezí bývá určitě daleko větší než jsou teploty v našich podmínkách. V opravdu hodně extrémních podmínkách by v zimě plast mohl prasknout a v létě povolit, ale to by opravdu musely být hodně extrémní podmínky.
Takže pokud pominu riziko krádeže, určitěbych se nebála. Jinak je to naše první zima s touto sedačkou. Sedačka by mohla být studená, ale neměla by být vlhká, to by pak svědčilo pro to, že je někde v autě netěsnost.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
3.12.05 21:12

AHojka, my to teda střídáme, ale rozhodně ne kvůli počasí. Taky jsem nikdy neslyšela, že by mráz škodil sedačce, ani v návodu jsem nic takového neviděla (máme Romer). Nicméně, když je manžel někdy autem pryč, jezdíme k rodičům tak, že si pro nás děda přijede(druhé auto nevlastníme), takže to ji máme doma. Vůbec si nedovedu představit, že bych táhla malou i sedačku a samo ještě tašku, event. nějakou úžasně skladnou hračku (kočárek, odrážedlo apod.), kterou s sebou vždy bezpodmínečně musíme mít. :D
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
3.12.05 23:54

Ahojky,autosedacku starsej dcerky nechavame v aute uz tam takto bude prezivat druhu zimu.Zatial som vobec nespozorovala,ze by sa jej nieco stalo.Syn ma vajicko a to nosime domov aj s nim :lol: Ako som tu tak citala,ze niektorim uz aj ukradli z auta autosedacky som docela rada,ze mame tmave z vonku nepriehladne folie.Hmmm horsie by to bolo ak by niekto zobral cele auto :cry: v kufri mame kocik lebo na 4poschodie bez vytahu by som nezvladla nosit 8O Tak vsetkym zelam nech ich taketo neprijemnosti oblukom obchadzaju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
4.12.05 12:05

Gabčo,
s tou netěsností máš pravdu, určitě se tam „nějaká“ najde :lol: :lol: :lol:

Ale je fakt že v lepších autech sedačky asi nenavlhnou.

Fifík a Tomík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect