Do wellness těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
11.10.15 15:53
@Litta píše:
@RoseK @brulinka Nikdy jsem nepochopila ty argumenty, že těhotná není nemocná. Nejde tak o ni, jako o ten plod. Který je sice zdravý, ale ublížit se mu dá. Vyvolat porod, poškodit plod,… :nevim:

souhlasim!

Jinak je to az za 2 mesice, tak uvidis, jak se budes citit. Na masaz bych nesla, pro tehotne jsou specialni tehotenske masaze, normalni klasicka muze vyvolat porod/potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.10.15 16:00

Masáže v těhotenství nejsou jen tak..ne každá je vhodná, ale nějaké masáže šíje, hlavy.to bych se nebála. Saua doporučovaná moc není, ale třeba parní nemá vysoké teploty, to by mělo být ok. Vířivku klidně, pokud netrpíváš na infekce. Koupele taky jen do určitých teplot..takže za mě klidně jeď, jen zvažuj, co ano a co ne ;) taky se chystám :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
11.10.15 18:33
@Litta píše:
@RoseK @brulinka Nikdy jsem nepochopila ty argumenty, že těhotná není nemocná. Nejde tak o ni, jako o ten plod. Který je sice zdravý, ale ublížit se mu dá. Vyvolat porod, poškodit plod,… :nevim:

ono se totiž bohužel přestalo říkat jiný stav. Tak se buď posílá na rizikové a těhotná smí jen dýchat a jíst nebo je přeci úplně normální a smí naprosto všechno. nějak se upustilo od toho vnímání těhotenství jako jiného stavu. tudíž jsem jiná a mám omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
11.10.15 18:37

Jinak jsou lázně, které nabízí přímo wellnesy pro těhotné. mají tam vířivku, bazén. cvičení, perličku a nějaké olejové koupele, reflexní terapie a masáže šíje a zad v sedě. nenabízejí saunu a klasické masaže a předpokládám školený personál. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
11.10.15 18:38
@Litta píše:

a já zase nepochopila, že někdo otěhotní a najednou nic nemůže. :roll: Zdravý plod se prostě udrží. Pokud má žena nějaké rizikové těhotenství tak to je jiná. Ale těhotné ženy normálně cvičí, posilují, běhají…pracují na statku, zvedají věci. atd no a některé to prostě pojmou, že celé těhotenství sedí na zadku a nic nesmí. (nemluvím o těch co MAJÍ rizikové těhotenství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.10.15 19:25
@brulinka píše:
a já zase nepochopila, že někdo otěhotní a najednou nic nemůže. :roll: Zdravý plod se prostě udrží. Pokud má žena nějaké rizikové těhotenství tak to je jiná. Ale těhotné ženy normálně cvičí, posilují, běhají…pracují na statku, zvedají věci. atd no a některé to prostě pojmou, že celé těhotenství sedí na zadku a nic nesmí. (nemluvím o těch co MAJÍ rizikové těhotenství)

Tak jsi hezky vypsala extrémy, ale to tu neřešíme. :mrgreen: Jde o vyloženě rizikové činnosti. Pokud nejsi na saunu zvyklá, přehřeješ se, tak jednak v prvním trimestru to může prokazatelně poškodit plod až způsobit potrat, tak také pokud se dehydratuješ a sníží se ti tlak, a to teoreticky může ohrozit i průtok krve k plodu. Já neříkám sedět na zadku, ale proč najednou v těhotenství dělat něco, co jindy nedělám, i když všeobecná varování od lékařů před tím jsou. Taky bys nepila alkohol. Nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
11.10.15 19:29

Já bych ti doporučila vymluvit se třeba na to, že bys v té době měla mít MS, pokud to ještě nechceš říkat kamarádkám a objednat se třeba na čištění pleti, masáž hlavy a šíje, nohou, parafínové zábaly na ruce a podobné - záleží, co je v nabídce.. Saunu ani vířivku bych neriskla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová