Doba před rozvodem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Vendys050219
10.2.22 12:14

Doba před rozvodem

Ahoj holky, chtěla bych od Vás, které jste třeba něco podobného zažili radu,,nebo spíš Váš náhled na danou situaci.
Mám přítele, který řeší rozvod. V manželství koupili domek na hypotéku, kterou přítel stále platí. Mají dvě děti a aby děti nemuseli čelit hádkám, bydlí u mě. Ted probíhají návrhy na rozvod a děti na kterém se oba v klidu domluvili. Přítel je stále spolumajitel domu, celou dobu Sám platí hypotéku a posílá ji určitou částku na děti i když ještě soud neproběhl. Dětem kupuje oblečení, občas nakoupí jídlo. Jezdí za nimi ve svém volnu.. Problém je, že cca 4 měsíce zpět jeho Žena bez jeho vědomí vyměnila zámky v domě. Řekla mu že si nepřeje aby tam jezdil. Majetek vypořádaný nemají, ona chce dům s tím, že vyváže přítele z hypotéky, převezme ji a on ji navrhl určitou částku na vypořádání se kterou souhlasila. Mě hned bylo jasné že ona se svým platem cca 24000 Kč na převzetí a vyplacení nedosáhne. Hypotéku by jiprý snad i dali ale finance na vyplacení by snad dostala až po rozvodu. Ale k věci, tím že on nemá přístup do svého domu který v celé části splácí, může ona udělat to, že mu zamezí přístup do domu i když „spí“ u mě? navíc ona má nějakou krátkou známost z instagramu a údajného pána si pozvala na víkend. Přítel je samozřejmě naštvany, není to žárlivost, ale pořád tam má své věci, děti za kterými jezdí..domluvili se již dříve, že pokud nebude vše mezi nimi dořešené ani on ani ona si do domu nikoho nepozvou( Myslím mě a případného jejího kamaráda).
Jak by jste reagovali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
10.2.22 12:19
@Vendys050219 píše:
Ahoj holky, chtěla bych od Vás, které jste třeba něco podobného zažili radu,,nebo spíš Váš náhled na danou situaci.
Mám přítele, který řeší rozvod. V manželství koupili domek na hypotéku, kterou přítel stále platí. Mají dvě děti a aby děti nemuseli čelit hádkám, bydlí u mě. Ted probíhají návrhy na rozvod a děti na kterém se oba v klidu domluvili. Přítel je stále spolumajitel domu, celou dobu Sám platí hypotéku a posílá ji určitou částku na děti i když ještě soud neproběhl. Dětem kupuje oblečení, občas nakoupí jídlo. Jezdí za nimi ve svém volnu.. Problém je, že cca 4 měsíce zpět jeho Žena bez jeho vědomí vyměnila zámky v domě. Řekla mu že si nepřeje aby tam jezdil. Majetek vypořádaný nemají, ona chce dům s tím, že vyváže přítele z hypotéky, převezme ji a on ji navrhl určitou částku na vypořádání se kterou souhlasila. Mě hned bylo jasné že ona se svým platem cca 24000 Kč na převzetí a vyplacení nedosáhne. Hypotéku by jiprý snad i dali ale finance na vyplacení by snad dostala až po rozvodu. Ale k věci, tím že on nemá přístup do svého domu který v celé části splácí, může ona udělat to, že mu zamezí přístup do domu i když „spí“ u mě? navíc ona má nějakou krátkou známost z instagramu a údajného pána si pozvala na víkend. Přítel je samozřejmě naštvany, není to žárlivost, ale pořád tam má své věci, děti za kterými jezdí..domluvili se již dříve, že pokud nebude vše mezi nimi dořešené ani on ani ona si do domu nikoho nepozvou( Myslím mě a případného jejího kamaráda).
Jak by jste reagovali?

Já jako nextka chlapa nijak. Jeho bussines, on si to zvládne vyřešit i bez tebe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.2.22 12:24

Neřeš to na internetu, aŤ si partner najde právníka. A teda ty fakt uděláš nejlépe když zůstaneš mimo a budeš jen opora, nebudeš se snažit protlačit vlastní pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35586
10.2.22 12:28

V manzelstvi mají společné finance, takže hypo neplatí sám, ale jde to ze společných peněz i když spolu nebydlí. Přístup mu zamezit nemůže, stejně tak on může zavolat zámečníka a nechat si otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.2.22 12:28

Jakoze on muze byt u tebe, ale ona si do sveho domu nemuze nikoho pozvat? :mrgreen:

Proc by jako nemohla, ja se ji nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
10.2.22 12:30
@Jana525 píše:
Jakoze on muze byt u tebe, ale ona si do sveho domu nemuze nikoho pozvat? :mrgreen:Proc by jako nemohla, ja se ji nedivim.

Paninka na rozdíl od zakladatelky nic SVÉHO nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.2.22 12:36
@zoidberg píše:
Paninka na rozdíl od zakladatelky nic SVÉHO nemá.

Je spolumajitelka domu, nechapu, proc by mela cekat az do rozvodu, nez si privede navstevu.
On odesel a ona neni zadny jeho otrok, aby musela prosit o souhlas.
Druha vec je, ze by mu mela umoznovat vstup do domu, i kdyz chapu, ze ji to sefre v tehle situaci, ale pozvat si tam muze koho chce, vubec bych to na jejim miste neresila, on s tim stejne nic nenadela,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
10.2.22 12:39

Nijak bych to neřešila. Nepletu se do záležitost mého manžela a jeho ex.

• Citovat
  • Upravit
17306
10.2.22 12:41
@Jana525 píše:
Je spolumajitelka domu, nechapu, proc by mela cekat az do rozvodu, nez si privede navstevu.
On odesel a ona neni zadny jeho otrok, aby musela prosit o souhlas.
Druha vec je, ze by mu mela umoznovat vstup do domu, i kdyz chapu, ze ji to sefre v tehle situaci, ale pozvat si tam muze koho chce, vubec bych to na jejim miste neresila, on s tim stejne nic nenadela,

Nelegální to není, může si tam pozvat koho chce. Jen to ukazuje jediné - veškeré budoucí dohody nelze brát z její strany vážně. Což bude vyvolávat zbytečné spory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
10.2.22 12:44

A co mu jde? Měl v plánu tam chodit bez ohlášení na kontroly? Nebo má strach, že mu jeho nástupce bude nosit trenky?

Ať si vezme své věci a nemusí mít obavy.

Tady má spíš chlapec zraněné ego. Našel si náhradu, a teď když už i jeho ex má náhradu, tak je zhrzenej.

A ty se drž zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.2.22 12:52
@zoidberg píše:
Nelegální to není, může si tam pozvat koho chce. Jen to ukazuje jediné - veškeré budoucí dohody nelze brát z její strany vážně. Což bude vyvolávat zbytečné spory.

No tak zrovna tenhle argument by me na jejim miste absolutne nemohl ovlivnit :mrgreen: :mrgreen:
Bylo by mi jedno, zda si tohle o mne mysli clovek, ktery utekl od rodiny s dvema detma k jiny zensky.
Jinak dobry pokus o slusnou manipulaci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
10.2.22 13:00
@Jana525 píše:
No tak zrovna tenhle argument by me na jejim miste absolutne nemohl ovlivnit :mrgreen: :mrgreen:
Bylo by mi jedno, zda si tohle o mne mysli clovek, ktery utekl od rodiny s dvema detma k jiny zensky.
Jinak dobry pokus o slusnou manipulaci :palec:

Nejde o to, co si o ní myslí, to jí může být ukradené. Ale má prokázané, že jí už nebude moct nikdy věřit, viz „domluvili se již dříve, že pokud nebude vše mezi nimi dořešené ani on ani ona si do domu nikoho nepozvou“ Takže s podvodnicí žádné dohody neuzavírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.2.22 13:16
@zoidberg píše:
Nejde o to, co si o ní myslí, to jí může být ukradené. Ale má prokázané, že jí už nebude moct nikdy věřit, viz „domluvili se již dříve, že pokud nebude vše mezi nimi dořešené ani on ani ona si do domu nikoho nepozvou“ Takže s podvodnicí žádné dohody neuzavírat.

Ale no tak, tohle je uz vazne smesne :mrgreen: A presne, vsechno pres soud a pres pravnika. Pokud ma pozadavek, ze jeho zena si nesmi vodit do domu, kde je spolumajitelka, navstevy, zatimco on bydli u milenky, tak at jde k soudu, muze je tam pobavit, ale oni uz jsou asi zvykli :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
10.2.22 13:19
@Jana525 píše:
Ale no tak, tohle je uz vazne smesne :mrgreen: A presne, vsechno pres soud a pres pravnika. Pokud ma pozadavek, ze jeho zena si nesmi vodit do domu, kde je spolumajitelka, navstevy, zatimco on bydli u milenky, tak at jde k soudu, muze je tam pobavit, ale oni uz jsou asi zvykli :mrgreen: :mrgreen:

No ja jsem sice zena, ale taky bych ji ustne nic moc neverila. Uz jen ta vymena zamku je pres caru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
10.2.22 13:22

Nevím, jak bych reagovala já, protože v to situaci jsem nikdy nebyla. Ale napíšu ti, jak reagoval můj příbuzný v téže situaci. Sbalil si kufry, odešel, byt na hypotéku nechal manželce s dětmi bez jakéhokoliv doplacení a platil ji dál, až ji doplatil. Sám šel bydlet k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí