Doba před rozvodem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
944
10.2.22 17:22
@Modra1 píše:
Začalo mi ho být úplně líto, takový rodinný typ, co musel přijmout azyl u milenky. :mrgreen:

já psala o reálném případu kamaráda. Přesně takhle to měl taky. Ex ho vyhodila ze společného bytu. Jako důvod uvedla, že je moc dlouho na home office a že se to nedá. Což nebyla jeho volba, za covid nemohl. Do kanceláře nemohl, celá firma byla povinně na HO. Dětem řekl, že bydlí u kamaráda. Tam tedy z bytu nakonec vyplácel on ji. Než došlo k vyplacení tam bydlela ona a o náklady na hypotéku se dělili. Pak se odstěhovala, vzala uplně všechno z bytu, nechala tam dva hrnky, dva talíře, jednu pánvičku a hrnec, jednu peřinu s povlečením, jeden ručník. Sebrala všechno dětské oblečení, hračky, větší část nábytku. Při předání dětí vešla do bytu a znovu kontrolovala skříně, zda na něco nezapomněla. Pak kamarád vyměnil zámek (klíče vrátit nechtěla) a ona se velmi divila, že jí nedá kopii klíče, prý má právo mít klíče od toho bytu, protože tam o víkendech jsou její děti. V každém rozvodovém příběhu za lumpa není chlap, vážně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
10.2.22 17:32
@moof píše:
já psala o reálném případu kamaráda. Přesně takhle to měl taky. Ex ho vyhodila ze společného bytu. Jako důvod uvedla, že je moc dlouho na home office a že se to nedá. Což nebyla jeho volba, za covid nemohl. Do kanceláře nemohl, celá firma byla povinně na HO. Dětem řekl, že bydlí u kamaráda. Tam tedy z bytu nakonec vyplácel on ji. Než došlo k vyplacení tam bydlela ona a o náklady na hypotéku se dělili. Pak se odstěhovala, vzala uplně všechno z bytu, nechala tam dva hrnky, dva talíře, jednu pánvičku a hrnec, jednu peřinu s povlečením, jeden ručník. Sebrala všechno dětské oblečení, hračky, větší část nábytku. Při předání dětí vešla do bytu a znovu kontrolovala skříně, zda na něco nezapomněla. Pak kamarád vyměnil zámek (klíče vrátit nechtěla) a ona se velmi divila, že jí nedá kopii klíče, prý má právo mít klíče od toho bytu, protože tam o víkendech jsou její děti. V každém rozvodovém příběhu za lumpa není chlap, vážně ne.

Tak to já netvrdím, že v každém příběhu je chlap lump. Tady jsou blbečci oba, ale chlap dělal z manželky blbečka a teď se vzteká, ze z něj dělá blbečka ona, chápeš.. Odstěhoval se, aby děti neslysely hádky, manželka ho nevyhodila. Ale i kdyby.. O co jde? Stejnak by se odstěhoval a pochybuju, že po rozvodu a vypořádání by vyžadoval neustálý přístup do jeho bývalého donu. Tak se manželka urazila a vyřešila to po svém- vždyť tím žádný problém nevznikl. Tím, že se jí tam bude na sílu cpát nebo se ohrazovat, ať mu dá klíče, tak tím jedině přistoupí na její hru. Už teď je to trapné, jak se oba chovají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
10.2.22 18:17

Já to pochopila tak, že se ten chlap neodstěhoval, má tam svoje věci. Jen vyklidil pole, aby se zklidnily emoce. A ona vyměnila zámek. Za mě se v tom příběhu chová jako dospělý on, ne manželka, která dělá jen gesta a zbytečně hrotí situaci. Navíc nechápu, jakou má ona představu o budoucím vypořádání. S jejím platem to nevidím na ani na převzetí hypotéky, natožpak na nějaké vyplácení manžela… Možná by ji pomohlo, kdyby ho nemusela vyplatit najednou a on by přistoupil na splátkový kalendář. To by se ale musela přestat chovat jako trucovitá puberťačka, aby na něco takového přistoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
10.2.22 19:42

Tak když u tebe bydlí, snad do domu bude chodit ohlášený a zazvoní. Věřím, že jo jeho žena pak normálně dovnitř pustí. Nebo třeba chtěl chodit se vyvalovat, když nejsou doma nebo spehovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.2.22 20:50

Mě fascinuje, že přítelkyně ženatých chlapů mají tyhle dotazy, ve kterých je manželka ta špatná. Myslím, že přítelkyni ženatého chlapa do toho absolutně nic není, jen bych se pozorně divala, jak dotyčný jedná, neb takhle může skončit i ta přítelkyně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
11.2.22 13:13
@Slu32 píše:
Mě fascinuje, že přítelkyně ženatých chlapů mají tyhle dotazy, ve kterých je manželka ta špatná. Myslím, že přítelkyni ženatého chlapa do toho absolutně nic není, jen bych se pozorně divala, jak dotyčný jedná, neb takhle může skončit i ta přítelkyně…

Mně to přijde logické. Ty přítelkyně znají toho chlapa, slyší jeho příběh, logicky jsou na jeho straně. Stejně jako jeho kamarádi a kamarádky, rodiče. Jasně že ta manželka bude mít jiný náhled na věc, ale nemůže čekat, že za ní bude stát přítelkyně od manžela, jeho kolegové z práce nebo rodiče a sourozenci. Ti se poměrně logicky zastávají svého člověka. Pokud se samozřejmě nejedná o nějakou patologii, pak se opravdu stává, že se kamarádi či příbuzní postaví za oběť. V tomto příběhu žádná oběť není, pravda bude někde uprostřed, možná ani neexistuje žádná PRAVDA. Jen si ti dva už nerozumí, každý má jiné představy o životě, které nejsou navzájem slučitelné. Ani jeden z nich není viník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.2.22 14:51

@moof Kamarádi a rodiče je jedna věc, ti samozřejmě budou stát na straně svého člověka. Ovšem přítelkyně, či vlastně milenka ženatého chlapa, kterého si nastěhovala domů, nemá toto absolutně právo řešit, neb to není její záležitost, ale záležitost toho chlapa a jeho ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.2.22 14:54
@Slu32 píše:
@moof Kamarádi a rodiče je jedna věc, ti samozřejmě budou stát na straně svého člověka. Ovšem přítelkyně, či vlastně milenka ženatého chlapa, kterého si nastěhovala domů, nemá toto absolutně právo řešit, neb to není její záležitost, ale záležitost toho chlapa a jeho ženy.

Kamarádi, rodiče i milenka jsou na tom prakticky stejně - u všech je pochopitelné, že stojí za ním. Ale všichni do jednoho mu tak max mohou držet palce a foukat mu rány, ale „dělat“ nic nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.2.22 14:59

@Lama Lama Ano, souhlasím, jen mě tu nepřestávají udivovat milenky, co znají jen jednu stranu příběhu a chtějí to za milence řešit a vyřešit…to je jeho problém, tak si ho musí vyřešit sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
11.2.22 15:39
@Slu32 píše:
@Lama Lama Ano, souhlasím, jen mě tu nepřestávají udivovat milenky, co znají jen jednu stranu příběhu a chtějí to za milence řešit a vyřešit…to je jeho problém, tak si ho musí vyřešit sám…

Stále nechápu, co nechápeš :D že se tady zakladatelka ptala, svěřila s příběhem? Jasně že ona to nevyřeší, ani nepsala, že by chtěla zajít k manželce a žádat ji o klíče. Ale má k tomu pánovi asi nějaký vztah, je jí blízký, jasně že řeší jeho problém. Stejně jako kdyby se jí svěřovala kamarádka, sestra, dcera. Není to její problém a ona ho nevyřeší, ale s aktérem si o tom problému povídá, navrhuje, co by mohl udělat, sleduje vývoj příběhu. Protože se týká jejího blízkého člověka. Ona nic neřeší za něj, ona to řeší s ním, chápeš? Ten chlap tady si našel milenku. Nic hodno obdivu, to je jasné. Ale o tom manželském vztahu a důvodu rozvodu zakladatelka nepsala nic. Nepsala, jak manželka byla mizerná manželka a že se s ní ten chudák chlap rozejít musel. Řeší situaci po jejich rozchodu a před rozvodem. A to se jí týká, týká se to muže, s kterým žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.2.22 16:47
@moof píše:
Stále nechápu, co nechápeš :D že se tady zakladatelka ptala, svěřila s příběhem? Jasně že ona to nevyřeší, ani nepsala, že by chtěla zajít k manželce a žádat ji o klíče. Ale má k tomu pánovi asi nějaký vztah, je jí blízký, jasně že řeší jeho problém. Stejně jako kdyby se jí svěřovala kamarádka, sestra, dcera. Není to její problém a ona ho nevyřeší, ale s aktérem si o tom problému povídá, navrhuje, co by mohl udělat, sleduje vývoj příběhu. Protože se týká jejího blízkého člověka. Ona nic neřeší za něj, ona to řeší s ním, chápeš? Ten chlap tady si našel milenku. Nic hodno obdivu, to je jasné. Ale o tom manželském vztahu a důvodu rozvodu zakladatelka nepsala nic. Nepsala, jak manželka byla mizerná manželka a že se s ní ten chudák chlap rozejít musel. Řeší situaci po jejich rozchodu a před rozvodem. A to se jí týká, týká se to muže, s kterým žije.

No, na druhou stranu je fakt, že dotaz je jasný. Ne jen nějaké vykecani se.. Jak byste to resily? Odpověď je jasná… nijak.
Vykecavani bych chápala u toho chlapa… ale fakt si nedovedu představit, že já se budu vykecavat z toho, že kamarádka se handrkuje s ex o vyměněné zámky. Prostě jí vyslechnu, utřu slzy, poplacam po rameni, zanadavam, ze je to zmrd. A tím to asi hasne, ne? Ale Milena se do toho angažuje zbytecne moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
11.2.22 18:07

@Lama Lama Ale zakladatelka se neptala, jak bychom to řešili. Chtěla „náhled na danou situaci“ a ptala se „Jak by jste reagovali“. Slovo řešit zakladatelka nepoužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí