Doba určitá a rizikáč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1520
4.3.08 13:26

Doba určitá a rizikáč

Ahoj holky, chci se zeptat, pracovní smlouva na dobu určitou mi končí 31.3.2008, jsem od 24.10.2007 na nemocenské kvůli rizikovému těhotenství. Na mateřskou bych měla nastoupit začátkem května, termín porodu je 16.6.2008. Chci se zeptat, jak to bude se smlouvou, s nemocenskou a mateřskou. Přihlašuje se na úřad práce atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21513
4.3.08 13:33

jediné co vím je, že ti opravdu pracovní smlouva skončí. v tomto případě tam není žádná ochrana pro těhu a nemocné… s dalším bohužel nemám zkušenosti.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
4.3.08 13:36

Neexistuje žádná ochranná lhůta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
4.3.08 13:39

ochranná lhůta je 6 měsíců… takže do porodu budeš na nemocenské a o mateřskou zažádáš u zaměstnavatele.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
4.3.08 13:43

A na mateřskou budu mít nárok na 7… Kč nebo na 3…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
4.3.08 14:02

Mateřská se ti bude vypočítavát podle platu a příspěvek v rodičovství budeš mít potom normálně 7500 kč.Byla jsme ve stejné situaci ale mám skvělou nadřízenou která u zaměstnavatele navrhla prodloužení smlouvy na dobu neurčitou takže se mám kam vrátit.Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.3.08 14:06

Při skončení zaměstnání v době těhotenství zůstává zachována 6 měsíční ochranná lhůta. Při splnění všech ostatních podmínek pro poskytnutí PPM ti bude náležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
19.4.08 22:32

Nevím jestli už to máš vyřešené, asi jo už je duben, ale i pro ostatní holky, co vím, dělala jsem jako absolventka na pracáku, tak smlouva ti normálně skončí, o to je dané, těhu a nemoc nemá vliv a pak by ses měla na dobu než máš nárok nahlási na pracák, ale ty tě nevezmou když máš neschopenku, takže jedině nechopenku ukončit, zaevidovat se na pracák a neschopenku si vzít znovu, ale pokud máš dobrou zprostředkovatelku, tak to pro tebe nemá ani význam a můžeš být jen v evidenci, pak se z pracáku odhlásíš a nastoupíš na mateřskou, kterou by ti měl platit bývalý zaměstnavatel, díky ochranné lhůtě, ten by ti vlastně mohl platit i dál nemocenskou při tom pracáku, když si znovu vezmeš již v evidencí neschopenku. No a pak po půl roce mateřský máš nárok na klasický příspěvěk v mateřský (sociálku) těch 7.500,– pokud si to vezmeš na 3 roky.

Doufám, že jste z toho někdo něco pochytil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat