Dobré jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Jarr píše:
@Janha a co je dobra presnidavka?
Já kupuji v DM bio ovocné přesnidávky, není tam navíc přidáný cukr a věřím, že to ovoce je skutečně z biologického zemědělství a nestojí to mailant. Nebo jsem vařila doma, třeba jsem svarila jablíčka a hrušky se skořicí, hřebíčkem a dosladila agavovým nebo rýžovým sirupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N do mletého masa se dává něco jinýho, než maso? ![]()
@Jarr jak píšou holky, šunky s co nejmíň aditivama a co nevyšším obsahem masa, třeba u jogurtů bílej smetanovej a doma přidáme marmeládu - protože ovocná složka v jogurtu je barvená a huštěná a je tam navíc chemie, aby to s tím ovocem neplesnivělo, takže každé zvláš´t jde bez chemie, dohromady ne. kupuju marmelády bez sraček, jen ovoce, cukr a přírodní pektin z citronový šťávy… atd.. je toho hodně, ale nad etioketama se dá strávit jen pár nákupů a pak už člověk ví… maso z obchodu bych do huby nevzala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa : bohužel ano, koukala jsi někdy na složení mletého masa? Já si ho už radši melu doma a s kupovaným se to nedá srovnat.
Jinak hodně koukam na sunku a beru nad 90% masa a to samé parky, občas se dají sehnat i s 90% masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás máme naštěstí super řeznictví, všechny výrobky minimálně 90 % masa. Maso mi umelou, stačí si jen vybrat, který kousek chci semlít. Mléko beru rovnou z farmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sati píše:
Já ještě sleduji, kde je vyroben. Upřednostňuji CZ
Taktez!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa no videla jsem neco co melo i kolem 60% masa takze sem to zahodila a zdrhla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zabijaci jsou ztužené tuky neboli trans tuky, těm se vyhýbám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N ty vogo a co byl ten zybtek? tak to už chápu, když prodávám maso a lidi se mě ptrají, kolik je tam masa ![]()
@myskalucka no já mám to štěstí, že konzumuju maso pouze vlastní produkce ato včetně mletýho
a tam jdou takový ty neforemný kusy, v podstatě z celýho kusu - nemám mletý jen z kejty, nebojen z plece, prostě když se porcuje kus ( a´t už jeto prase, tele, kráva, jehně atd), tak z ořezu se dělá mletý, takže 100 procentmasa…a ty párky, na farm. trhu běžně mají párky 98 procent masa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa nevim co je ten zbytek, asi tuk. A emulgatory a stabilizatory nebo co. Ja koncim u procent masa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr konkrétně jogurt ai vyrobíš snadno doma. Kvalitně, levně a chutně
- Citovat
- Upravit
@Krrysa viděla jsem to v tescu. 50% maso a dalších 50 % už nevím přesně co. Udělalo se mi zle a hodila jsem to zpět. Chuť na plněné papriky mě rázem přešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
Platí jednoduché pravidlo: Čím VÍC „ingrediencí“ ve složení, tím hůř…dobrý jogurt je: Mléko+jogurtová kultura…max. sušené mléko. Nic víc. To samé chleba, pečivo, šunky atd…jak je u toho dlouhej seznam ani to nečtu…
Ale je fakt, že kupuju i nezdravé věci…když mám chuť..![]()
jo, přesně, čím míń ingrediencí, tím je výrobek lepší. jako občas socela koukám, když si přečtu složení balenýho chleba třeba, to je občas i 5 řádků
![]()
ale taky občas prasím..občas neodolám hermelínovýmu salátku z globusu, od pultu, i když na tý etiketě má složení snad 16 řádků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa píše:
@Ondrášovka.N do mletého masa se dává něco jinýho, než maso?
@Jarr jak píšou holky, šunky s co nejmíň aditivama a co nevyšším obsahem masa, třeba u jogurtů bílej smetanovej a doma přidáme marmeládu - protože ovocná složka v jogurtu je barvená a huštěná a je tam navíc chemie, aby to s tím ovocem neplesnivělo, takže každé zvláš´t jde bez chemie, dohromady ne. kupuju marmelády bez sraček, jen ovoce, cukr a přírodní pektin z citronový šťávy… atd.. je toho hodně, ale nad etioketama se dá strávit jen pár nákupů a pak už člověk ví… maso z obchodu bych do huby nevzala
pokud je to „mleté maso“, tak tam nic špatnýho není, a není ani potřeba moc číst, ale jak se to jmenuje „výrobek z mletého masa“, tak to už smrdí..třeba v albertu má takový výrobek asi 53 procent masa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr Tak u jogurtů je to jednoduché - jediné jogurty, které obsahují skutečně pouze jogurt jsou: choceňský a valášek z valašska. Pak pro děti smetoš - lipánek je jediný bez škrobu a dalších přídavků. Tyhle 3 si pamatuju a složení ostatního vážně zkoumat nemusím. Kupuju jim pouze tyto 3, ale školku a ostatní samozřejmě neovlivním, ale netuším proč bych měla jít jogurty s moukou, byť škrobovou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit