Dobré jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dobre jidlo
Zdravim. Chtela bych se zeptat jak vybrat dobre jidlo? Kuprikladu jogurt. Co ma dobry jogurt nebo spis nema mit? Co je nejvetsi zlo? Skroby a zelatina nebo nejake barviva? Na co koukate na etikety jidla? Nemyslim jen jogurt cokoliv…Jak poznat proste dobre jidlo? Na co se na etiketach nejvice zamerit? Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Takzalezi, jestli myslis dobry chutove nebo dobry = co nejzdravejsi
predpokladam, ze 2.moznost, tak pak jedine asi bily s 2-3% tuku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr ja se napřiklad zaměřuji na podíl masa v šunce (kupuji zásadně s procentem masa na 95 procent). Nedávno jsem po dlouhé době kupovala párky, tak jsem taky vybírala párky, které mají nad 90% procent masa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naistaluj si do mobilu aplikaci, která ti vyhledá všechny éčka v potravinách, neb není éčko jako éčko a čti si v krámě etikety, časem se naučíš poměrně rychle rozeznávat, co jo a co ne. To si pak sama musíš rozhodnout, co je pro tebe ještě přijatelné. Jinak malá rada, to, co má na obale složení delší jak na jeden max dva řádky, to většinou nekupuji a jogurty? Bílé jen mléko, popř. smetana, a jogutové kultury a jestli raději ovocné, to si doma do toho bílého přimíchej marmeládu nebo čerstvé ovoce. Synovci do jogurtu míchám dobrou dětskou ovopřesnídávku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano opravdu zkoumam slozeni…neni mi jedno co jime, jen pro to ze nam to chutna. Dnes vsechno hrozne sidi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
@Jarr a to fakt pak budes chodit a u každého zboží resit slozeni nez ho koupis?se jen ptam
protože v praxi na nakoupim a jdu neresim slozeni tak nejak mam svy oblibeny věci + vždy něco navíc koupim ale nikdy me nenapadlo resit slozeni třebas sunky nebo jogurtu atd.
Treb na sunky koukam hodne na % masa. I v mletem mase je to pro me dulezite. Zbytek moc neresim. Koukam jen na datum spotreby
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee já to tak dělám, dcera má potravinovou alergii, takže musím, ale jsem za to ráda, nevidím sebemenší důvod do sebe cpát zbytečná barviva, konzervanty (mimo kys. citronovou), některá barviva se vyrábí z ropných produktů nebo brouků
Ne, díky, navíc na trhu většinou existuje i varianta, která je mnohem přijatelnější, jen občas stojí o nějakou kačku víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Platí jednoduché pravidlo: Čím VÍC „ingrediencí“ ve složení, tím hůř…dobrý jogurt je: Mléko+jogurtová kultura…max. sušené mléko. Nic víc. To samé chleba, pečivo, šunky atd…jak je u toho dlouhej seznam ani to nečtu…
Ale je fakt, že kupuju i nezdravé věci…když mám chuť..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr píše:
Ano opravdu zkoumam slozeni…neni mi jedno co jime, jen pro to ze nam to chutna. Dnes vsechno hrozne sidi.
Taky zkoumám. A hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr píše:
@Janha a co je dobra presnidavka?
Já kupuji v DM bio ovocné přesnidávky, není tam navíc přidáný cukr a věřím, že to ovoce je skutečně z biologického zemědělství a nestojí to mailant. Nebo jsem vařila doma, třeba jsem svarila jablíčka a hrušky se skořicí, hřebíčkem a dosladila agavovým nebo rýžovým sirupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N do mletého masa se dává něco jinýho, než maso? ![]()
@Jarr jak píšou holky, šunky s co nejmíň aditivama a co nevyšším obsahem masa, třeba u jogurtů bílej smetanovej a doma přidáme marmeládu - protože ovocná složka v jogurtu je barvená a huštěná a je tam navíc chemie, aby to s tím ovocem neplesnivělo, takže každé zvláš´t jde bez chemie, dohromady ne. kupuju marmelády bez sraček, jen ovoce, cukr a přírodní pektin z citronový šťávy… atd.. je toho hodně, ale nad etioketama se dá strávit jen pár nákupů a pak už člověk ví… maso z obchodu bych do huby nevzala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa : bohužel ano, koukala jsi někdy na složení mletého masa? Já si ho už radši melu doma a s kupovaným se to nedá srovnat.
Jinak hodně koukam na sunku a beru nad 90% masa a to samé parky, občas se dají sehnat i s 90% masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit