Informace o potravinách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1044
10.2.19 09:13

@M-77 mam to stejně dřív jsem kupovala v takové te pojízdné mastne šunku u řezníka fakt řezníka a bylo to něco hrozného..U toho globusu mi vyhovuje že tam mají tu tabuly kde je kód zvířete kde bylo poražené v jakém stáří atd myslím si že tohle v takovém řetězci nemuzou obelhat..Ale kdo vi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
10.2.19 09:15

@lovethelife taky jsem dřív brala hodně na rohlíku az mi znama co bydli kousek od jejich skladu říkala že u nich nikdy víc že když vidí jak s tím zachází nestíháme zboží je pohazene vsude az hruza…co je na tom pravdy těžko říct ale i na netu jsem četla podobne reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.2.19 09:16

Každopádně ani tak se asi člověk chemii nevyhne, ale co nejvic se její výskyt minimalizuje. A vyzivova hodnota těchto potravin je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
10.2.19 09:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
10.2.19 09:22

@pet p No prave,nekdy ani s tim bio si neni clovek jisty a do penez to jde. Nejvic duveruju tomu,kdyz jedu v lete na navstevu ke kamaradce na jizni Moravu a koupim si od ni okurky,rajcata a merunky… Jenze-nejezdim tam porad…Kupuju taky jen zakladni potraviny,doma.varim. Jenze u nas doma.je proste hit ovoce a zelenina. Deti jedi ke kazde veceri zeleninu…i ted v zime…zas je lepsi je to ucit a podporovat je v tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
10.2.19 09:25

@pet p jinak na netu na stránkách lidlu bývají infa že např maso obsahuje salmonelu zvýšené množství stahují z prodeje atd chce to sledovat jejich stránky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
10.2.19 09:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
10.2.19 09:36
@venulka1 píše:
@pet p ahoj odkaz tady https://www.vitalia.cz/…ranyri-2018/#1

Silene. A to je jen spicka ledovce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
10.2.19 09:37

Popravde me uz to jidlo fakt stve( mluvi jeste slusne), fakt jo. Clovek uz nevi co kupovat, snazim se kupovat bio maso, ale taky to neni zaruka( mam plno znamych ve veterinarni sprave) a co povidaj, no des. Jime maso jen 2 krat do tydne, zbytek bezmasa jidla, ale taky to neni nic moc. Losos si dame vyjimecne, taky uz tomu neverim. Ryze ma arzen, tak to taky omezuji. Snazim se ziskat maso od nekoho znameho( mela jsem hovezi, kruty, ted snad bude kralik). Mam 5 letou dceru a snazim se, aby jedla zdrave, ale sama v tom tapu. Mladsi mam na sklenickach, ty jsou snad jedine kterym verim( hipp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
10.2.19 11:03

@venulka1 Nemáš prosím někde odkaz na to, jak jsi zmiňovala problematickou zeleninu a ovoce konkrétně v Lidlu. Ten článek na vitalia.cz jsem četla, ale konkrétně na extempore Lidlu jsem nenarazila.
@scentini Když se rýže předem namočí a vaří se v hodně vodě a po uvaření se rýže scedí, tak by se tím mělo množství arsenu výrazně snížit - aspoň tak jsem to četla. Skleničkám Hipp také věřím, ale hodně kupuji i dmBIO (ne dm Babylove). S dmBIO máš nějaké špatné zkušenosti nebo tak?

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
10.2.19 12:57

Já už jsem došla do takového stavu, že na to celkem peču. Kdybych měla řešit každou jednotlivou potravinu, tak bych se musela zbláznit.
Osobně si ani nemyslím, že bio nebo farmářské potraviny jsou spása. Když si koupím květák od babičky na trhu, mám nějakou záruku, že tam není tuna pesticidu a hnojiva? Nemám. Ani certifikace není zrovna zárukou nezávadnost. Pokud někdo podvádět chce, tak prostě bude.
Jasně, nekupuju nejlevnější maso, značně zpracované potraviny, hledám jiné zdroje, než supermarket, ale rozhodně to neřeším jako dřív. Lezlo mi to na mozek.
V dnešní době už je nabídka kvalitních potravin lepší, ale vadí mi, že maso musím zmrazit (na tom mase je to prostě poznat) a zeleninu nemám kde uskladnit ve větším množství, takže rychle ztrácí na kvalitě. :( Asi nebudu objíždět farmy v okolí 50 km kvůli jednomu kuřeti, salátu a kilu mrkve. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4622
10.2.19 14:08

@pet p jo taky ryzi namocim pres nic, ale i tak no. Starsi dceru jsem mela taky na hippu, potom i po roce jsem ji sem tam koupila dm bio, nema s nimi spatnou zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.2.19 16:24

@Elenloth to nakupuju na svetbedynek, závaží k nám 2× týdne, výši kvality si tam člověk sám vybere a ráda kupuju česky nebo slovenský produkty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
10.2.19 17:23

@lovethelife Já moc fanda bedýnek nejsem,podle mě je to předražené. Ale já jsem obecně škrt, doba je dnes jiná. :oops:
Ale ze zvědavosti jsem koukla na ty stránky a celer za 99 Kč/kg mě fakt pobavil. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2574
10.2.19 17:45

já si bedýnku dnes prvně také objednala a to díky této stránce :D Takže hurá!Budeme jíst snad trošku lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí