Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@veria píše:
Co blbnes? Kdyz plati to kapesne navic tak bude mit exekuci?
To byla reakce na můj komentář, ne na zakladatelův.
@PaníBovaryová píše:
nj, Dobráku, ale pak jí řekne „víš, táta mi dává malé alimenty. Proto si to platíš sama“ a celá tvá „akce kapesné“ ti bude k ničemu.
To není pravda, na tyhle peníze nikdo nešáhne, dcera ví, že na ně nikdo nesmí šáhnout a já vidím, za co je utrácí a věř, že ještě nikdo jiný na ně nešáhnul
@Dobrý tatínek píše:
Do 14 nedoporučuji pravidelnou platbu na platební kartu, jinak samozřejmě ano
Tak to jo.
@Dobrý tatínek píše:
Ale dámy, trochu jste to nepochopily, samozřejmě, že platím alíky rád, jen konečně holka má svoje peníze o kterých nerozhoduje matka, dokonce nemůže dítě ani trestat snížením kapesného a ani vyprávět pohádky stylem tatínek nedal (maminka) nedal.
Nazývati mě somrákem může jen osoba s nízkou inteligencí.
Aha, pleteme si výživne a kapesné, tak to jo ![]()
@jkra píše:
No, dítě je ve 14 nezletilé, takže nedodržujes rozsudek. a jinak nic moc. Adekvátní kapesné je kolik?Příspěvek upraven 29.12.21 v 16:17
Tak čekal jsem hodně, ale k tomuhle vyjádření nemám slov
To už bude zítra trestné i krmit kačeny na rybníku ne?:-)))))
@jkra píše:
Já to chápu tak, že výživné posílá dítěti na účet. ne k rukám rodiče.
Aha,
posílám oběma, právě proto, aby měly obě, ony totiž maminky kolikrát dítě opomíjejí, je to smutné
@Dobrý tatínek
Krm třeba medvědy. Chlubis se tím, že dáváš kapesné?;). To je dobrý.
@stinga píše:
@Dobrý tatínek výživné je od slova vyživovat, živit - nejmenuje se to spořící, takže podle tebe dítě spotřebuje za měsíc 6000,–- to vše má zaplatit matka, a tatínek si rozhodne, že 1500,–- bude posílat dítěti na spořící účet?
trošku ujeté, ne?
Ono je smutné, když takovou částku posíláš celou a dítě nevidí kapesné…chápu že samoživitelky to nemají snadné…ale kapesné alespoň 1000,–…vždyť to je dnes jako když plivne do Stromovky
@veria píše:
Co blbnes? Kdyz plati to kapesne navic tak bude mit exekuci?
To je jiný tatínek, @Svistice psala o ex-zeťovi od @Anna766 .
Edit: už to Anna766 napsala.
Jinak husté teda ![]()
Na druhou stranu toho člověka trochu chápu, i když píše jako tatar, navíc zjevně s vypjatými nervy. Nedávno jsem musel synovi říct, že by doma neměl nikdy slyšet, že na něco pro něj nejsou peníze. Radost jsem z toho neměl, ale po několika situacích jsem mu musel říct, jak se věci konkrétně mají.
@jkra píše:
@Dobrý tatínek
Borec, že jo.
U nás mají kapesné děti od 5-6 let.Teda cash týdne na ruku, na ucet budu posílat počítám tak od desíti let (dětský účet mají od miminek).
@jkra píše:
@Dobrý tatínek
To není dobrý, to je výborný, protože neměla skoro nic, není to chlubení, ale je to pro zamyšlení pro pobíračky…Dávej bez se zpívá…v tom textu není jenom BER
Zas jeden, co má pocit, že z výživného si matka kupuje drogy a chlast a kabelky u Vytóna a ne elektriku, plyn, jídlo, oblečení a bydlení pro dítě.
@annlady píše:
Zas jeden, co má pocit, že z výživného si matka kupuje drogy a chlast a kabelky u Vytóna a ne elektriku, plyn, jídlo, oblečení a bydlení pro dítě.
Ono se musí také pracovat a umět se rozdělit…chápu, že to nemáš v životě jednoduché
@Dobrý tatínek píše:
Vřele doporučuji od 14 let věku dítěte, tak to praktikuji a nevěřili by jste, jak Vaše dítě pookřeje…ono kolikrát není všechno zlato, co se třpytí a dítě konečně dostává adekvátní kapesné a vaše vztahy s dítětem se hodně zlepší, to je oč tu běží, to je rada
tak to nadepiš „jak si koupit lásku dítěte“
@Dobrý tatínek píše:
Ono je smutné, když takovou částku posíláš celou a dítě nevidí kapesné…chápu že samoživitelky to nemají snadné…ale kapesné alespoň 1000,–…vždyť to je dnes jako když plivne do Stromovky
jako z 1500,–- výživného mám dítěti ještě dávat kapesné? nebo jak to myslíš?