Dobrý anděl - pojďte se podělit

9374
9.10.15 17:28

Dobrý anděl - pojďte se podělit

Ahoj holky.
Už několik let přispívám na Dobrého anděla. Jistě tu z daleka nejsem sama a napadlo mě, pojďme se podělit o to, CO VÁS PŘIVEDLO k této pomoci? Nebo naopak máte zkušenost, že Dobrý anděl pomohl vašim blízkým?
Já mám mladší kamarádku a když onemocněla rakovinou, tak vím, jak se vše v její rodině obrátilo vzhůru nohama. Jeden rodič musel opustit práci a starat se o ni, věčné náklady na léky, dojíždění do nemocnic, koupě desinfekčních přípravků, jen vybraný jídelníček, věčná nevolnost a jiné problémy způsobené chemoterapií… Byla jsem u kamarádky téměř denně (když zrovna byla doma) a tak jsem viděla, jak byla rodina i finančně zruinovaná. A taky vím, že jim pomáhal Dobrý anděl, aby vše lépe zvládali. A po tom jsem se rozhodla stát se taky Dobrým andělem. Sice nemám peněz na rozdávání, ale ta stovka měsíčně mě nezabije a někomu jinému neskutečně pomůže. Navíc každý měsíc vím přesně, komu peníze poslali. Čtu si příběhy nemocných rodin a nejednou jsem se rozbrečela nad malým děťátkem, co onemocnělo. Jsou tam i miminka :,(
Pojďte se podělit i vy o svůj záměr ;) A kdyby se nějaká dobrá duše náhodou rozhodla pomáhat také, určitě to bude pro dobrou věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3097
9.10.15 17:40

Ani nevim, chtela jsem proste pomoct lidem, kteri to potrebuji ;) myslim, ze stezejni u me byla reportaz o holcicce, ktere selhavaly jatra a musela na transplantaci. To jsem obrecela a rekla si, ze chci udelat neco jak pro ni, tak i pro ostatni co nemeli takovy stesti narodit se zcela zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.10.15 17:46

My obcas poslem nejakou tisicovku. Vede nas k tomu pomoc + asi i trochu to, ze se to klidne muze stat nekdy i nam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.15 17:59

Taky na anděla přispíváme pravidelně a už dlouho. Popravdě nás k tomu dovedla reportáž na nově, malá holčička :,( Manžel trval na pomoci malému dítěti, nejde si sice vybrat konkrétní, ale i tak nám byla jedna holčička „přidělena“ a přispíváme pravidelně tam. :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
9.10.15 18:05

Tak jsem se právě zaregistrovala a nastavila trvalý příkaz. K pomoci mě přivedlo impulzivní rozhodnutí na základě této diskuse.

• Citovat
  • Upravit
540
9.10.15 18:08

Dle svých finančních možností posílám pravidelně měsíčně 100 Kč na anděla a 50 kč Matějovi Kociánovi z Brna (po nešťastné operaci mandličky) - k němu jsem si vytvořila takové menší citové pouto…asi, že mám také syna ;-), prostě je mi malého moc líto… Příležitostně potom po cca 50 - 100 Kč dětem o kterých se dozvím z FB či TV.
Je to jen symbolicky, ale zase pokud symbolicky pošle spousta dalších, tak to už pěknou částku udělá…
Pohnutky? Je mi líto když vidím, že jsou děti, které nemají to štěstí být zdravé a nemohou si užívat dětství jako zdravé děti…nebo nemocné rodiče, kteří bojují za každý den, aby se svými dětmi mohli být…
Vážím si toho, že jsem zdravá, že mám zdravé dítě a brzy přibude druhé a že to pro některé není samozřejmostí a v těch případech pak peněz není nikdy dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.10.15 18:18

Ahoj, už rok pravidelně přispívám 100 Kč měsíčně. A co mě k tomu vedlo…začala přispívat mamka, brácha a také na základě příběhu mé nejlepší kamarádky…zemřela jí na rakovinu prsu prababička, babička a bohužel, v kamarádčiných 14 letech, i její maminka…takže bohužel má obrovskou rodinnou zátěž a k tomu dvě malé děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.15 18:28

My se stali dobrými anděli před 2mi roky a nelituji jediné koruny co jsem zaslala, přispíváme sice jen 200kč měsíčne, ale věřím, že i tato částka může pomoci a co nás vedlo k tomu abychom se stali „Dobrými anděli“ je mi nesmírně líto těch malých nemocný dětí, při pohledu na jejich krásné neposkvrněné dušičky mě píchá u srdce, ale líto je mi i lidí, kteří bojují s rakovinou a dalšími nemocemi a jsou ve špatné finanční situaci, možná jsem ovlivněna marnou snahou o vlastní dítě, ale i tak si myslím, že by si měli lidé pomáhat, samozřejmě pokud je to v jejich silách a finančních možnostech :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9374
9.10.15 18:36
@Elenloth píše:
Tak jsem se právě zaregistrovala a nastavila trvalý příkaz. K pomoci mě přivedlo impulzivní rozhodnutí na základě této diskuse.
:hug: :hug: Je to úžasná organizace a až si budeš pročítat příběhy rodin, do kterých půjdou tvé penízky, věřím, že nebudeš litovat těch pár korun. Jak jsem psala, tak často se mi vedraly slzy do očí a o to víc, čím je dítě mladší a pokud tam má ještě i fotečku, tak si vždy říkám, za co si to ten nádherný drobeček zasloužil :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.15 18:38

My prispivame mesicne 500.- nemame konkretni osobu. Prispivame cca 3 roky. Duvodem je rakovina v rodine. Manzel je onkologicky sledovan a kazdy rok podstupuje narocne vysetreni. Ma geneticke onemocneni Li-fraumeni synfrom. Je treti v generaci. Dedecek zemrel ve 30 ti - nador na mozku. Maminka mela rakovinu delohy a vajecniku ve 32 letech. Pote jeste rakovinu prsa. Dcera ma 50% pravdepodobnost dedeni po muzi. Vysetreni se dela az 18-ti letech. Ale kazdou bouli a kazdou nejasnost musime hlasit a nechat vysetrit - pro jistotu.
Dceri je 2,5 roku.
Manzelovi je 30 let.

Anonym J.

• Citovat
  • Upravit
1740
9.10.15 18:58

Já přispivám od prvního těhotenství, viděla jsem na zastávce „reklamu“, chlapečka s rakovinou :( trochu jsem si poplakala a začala přispívat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
9.10.15 18:59
@Elenloth píše:

Jdu do toho taky :kytka: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.15 19:03

Moje mamka se dostala do velice tíživé finanční situace, když u ní zjistili rakovinu uzlin. Je samoživitelka s 16 letou dcerou a ještě se stará o pár opuštěných zvířat. Nějakými chybami v systému zůstala 3 měsíce bez jakéhokoliv příjmu, a dodnes ta její situace je dost špatná.
Dobrý anděl jí měsíčně přispívá nějaké peníze a opravdu jí tím drží nad vodou, takže díky všem dobrým andělům! :andel: :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9374
9.10.15 19:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
9.10.15 19:21

Ahoj děvčata, chtěla bych Vám všem, co přispíváte moc a moc poděkovat a napsat, že penízky, kterými přispíváte, se opravdu dostanou tam, kam mají. Jsem mámou 11letého Tadeáška, který mi mi zemřel před 2 lety na rakovinu. Prohrál svůj boj s lymfoblastickým T-buněčným lymfomem(non Hodgkin) v motolské nemocnici, na dětské onkologii, kde opravdu Dobrý anděl „pomáhá“.Z celého srdce ještě jednou díky všem dobrým andělům. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová