Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bohužel budeme muset babičce najít nějaký pečovatelský dům v Brně. Nemáte někdo zkušenosti? Chtěla bych nějaké doporučení. Mám špatnou zkušenost, že s takhle starými lidmi špatně zachází ![]()
Ewule-Myslím si co třeba na začátku Vynohrad co myslíš že tam by jste jí nemohly dát.
Ahoj,
a proč hospic? Ten je pro onkologicky nemocné. Jinak hospic je výborný v Rajhradě. http://www.dlbsh.cz/ manžel tam měl dědečka a moc si to jeho rodina chválila.
ahoj, mám maminku tady:
www.grandresidence.cz, ale není to nejlevnější,
co se týče klasických domovů důchodců, děsně dlouho se tam čeká
Ahoj,tak můj tatínek byl v Rajhradu a je to tam moc pěkný a hlavně jsou tam moc hodní.
Laaja píše:
Ahoj,
a proč hospic? Ten je pro onkologicky nemocné. Jinak hospic je výborný v Rajhradě. http://www.dlbsh.cz/ manžel tam měl dědečka a moc si to jeho rodina chválila.
Babička je kromě dalších věcí i onkologický pacient.
Rajhrad je sice kousek, ale nemáme auto a chtěli bychom za ní chodit každý den, takže aby to bylo nejlíp v Brně. Na těch Vinohradech je to myslím jen domov důchodců, ne? Babička potřebuje celodenní péči, to v domově důchodců jako takovém taky poskytují?
V podstatě nevím, jak přesně to chodí. asi je možné do tohoto zařízení umístit pouze na 3měs., že? a pak se čeká, že?
Ewule, to je škoda. Ten rajhrad je fakt super. Já tam taky párkrát byla na návštěvě a moc se mi tam líbilo. Jak personál, tak to prostředí. Nejezdí tam nějaké příměstské spoje?
Jinak by vám nejspíš stačil i dům s pečovatelskou službou, tam je péče 24hodinová. AKorát v Brně žádnou neznám, už tam delší dobu nežiji.
V tom hospicu asi stejně nebude místo, teď na stránkách mají taky 0 volných míst ![]()
Achjo, do klasického domova důchodců se bojím, v nemocnici se o ni starali strašně ![]()
Ono dost záleží na stavu babičky, jestli je opravdu nemohoucí a je to na nějaké zařízení s 24hod péčí nebo by stačila pečovatelka, která za ní bude chodit domů a dělat to nejdůležitější, co je potřeba.
Co to zkusit probrat s jejím ošetřujícím lékařem?
V Rajhradě jsem měl babičku, taky můžu přidat kladnou referenci. Zajeď se tam podívat, promluvit si s nima. V reálu to může všecko být jinak než na internetu. Zkus to. (A Rajhrad je v dosahu IDS, takže s dopravou by problém být neměl…)
Laaja píše:
Ono dost záleží na stavu babičky, jestli je opravdu nemohoucí a je to na nějaké zařízení s 24hod péčí nebo by stačila pečovatelka, která za ní bude chodit domů a dělat to nejdůležitější, co je potřeba.
Co to zkusit probrat s jejím ošetřujícím lékařem?
Babička je po mrtvičce, velké krvácení do mozku, bude prý chodit až časem a jen s chodítkem, zatím jen leží. Takže péče je nutná 24h denně.
Ještě mě napadlo, možná hloupý dotaz, ale nevadí, že babička není věřící
Pokud by se nám podařilo získat místo pro babičku v tom Rajhradě.
Ewule, to je mi líto.
Nevadí, jestli jsi věřící rozhodně není podmínkou pro přijetí.
Ahoj, rada bych se zeptala, jestli je v hospici v Rajhradu porad tak skvělá pece? Dekuji. h.