Vánoční stolování

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12735
14.12.11 12:50

Vánoční stolování

Ahoj holky, už tady chvilinku hledám ve starších diskuzích, ale nějak jsem na toto téma nenarazila. Zajímá mě co dáváte na Vánoční stůl? Co jíte a co pijete? My třeba ráno začínáme vánočkou s medem, k obědu většinou nejíme nic, manžel kubu, mi je z něj špatně, takže já ho nejím, letos asi udělám trochu polévky, hlavně kvůli dcerce. K večeři máme kapra, bramborový salát, hrachovou polévku s rohlíčkem. Na stůl dávám cukroví, oříšky a ovoce. K pití kupuji džusy, manžel si kupuje pivo. Co pijete a dáváte na stůl vy? Kupujete třeba něco speciálního? My kupujeme oříšky jako pistácie či kešu a ty v průběhu roku moc nemíváme, neb je to předražené jako blázen :cert: Koupíme si je jednou za čas, ale na ty Vánoce je to taková naše tradice. Samozřejmě vlašáky, ale ty máme domácí, takže nekupujeme. Jak to vypadá u Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21896
14.12.11 12:56

Tak ja pridam dotaz,zajima me,co na Stedry den obedvate?Kuba mi zas tolik nejdede,pro dite taky nic moc.

Jinak u nas je cukrovi na stole od rana,stejne tak ovoce..tyhle veci na veceri uklizim,mame maly stul :mrgreen:

K piti jak kdy,dzus,vino,cola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.12.11 12:56

Ahoj. My snídáme vánočku s máslem. K obědu Jsme mívali čočkovou polívku a nějaký slaný jídlo - těstoviny, brambory s něčím (na oběd nic ve zvyku nemáme :mrgreen: A k večeři řízek a salát. Kapra moc nemusíme.
Celý den je na stole cukroví, ovoce - mandarinky, jablíčka, pomeranče, banány, kiwi… Oříšky, ale nejvíc arašídy. Pijeme citronovou limču, colu a po ruce máme pivo na trávení:) :nevim: a na stromečku kolekci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
14.12.11 12:57

Ahoj
tak u nas je to česko- slovenské :lol: Ráno vianočka, obed tak nejak kto si co vezme.Večera: začíname oplatky s medom: Mame dve polievky- rybaciu a ja robím kapustnicu s hríbami. ďalej kapor so šalátom.Na stole mame ovocie. orechy a cukroví. Vždy robím aj nejaký krémový koláčik- u nas je naj kiwi koláč.Pijeme kto čo chce- šampaňské, Morgan a pod. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
14.12.11 13:00

K obědu většinou polévka, vařím dvě s játrovými knedlíčky a zelňačku, jinak si každý jí co chce.Na štědrý večer máme na stole svícen :lol: no a pak talíře s jídlem, žádné oříšky a ovoce, to je jinde ;) pijeme buď juice, nebo dětské šampáňo, ale spíš juice, jednou mi manžel postříkal celý stůl, připravený, nazdobený :zed: sem myslela že ho umlátím pánvičkou :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21896
14.12.11 13:01

Jo jinak u nas se dela na veceri bud cockova polevka nebo hrachovka a nebo kaldoun - polevka s drubezich drubku,lehce zahustena maslovou jiskou,s jatrovymi knedlicky,opravdu luxusni svatecni polevka.
No a jinak je na stole,smazena ryba,kapra tedy moc nemusime kvuli kostem,rizky,nekdy jeste vinna klobasa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
14.12.11 13:02

Jsem se špatně vyjádřila :mrgreen: my to taky nemáme všechno na jednom stole, ovoce cukroví a ořechy jsou v obýváku, jíme v kuchyni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.12.11 13:03

K snídani vánočku, k obědu polívku - tady tápu, zelňačka mi u dětí neprojde, tak musím vymyslet jinou, k večeři smažený kapr s br. salátem. Plus cukroví a ovoce. Večer dobré víno. Dá se říct, že rodinné tradice teprve vytváříme - kombinace manželovy a mé rodiny, takže se ráda poučím i o něčem novém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.12.11 13:10

Zajímavé kolik lidí jí hrachovku jako štědrovečerní jídlo. My doma dělali vždy rybí polívku, ale přítel jí nesnáší, že prej je z pajšlu no z hlavy, jiker a mlíčí ji dělám, co by chtěl :roll: Tak jsem si uvařila vždy jen trochu pro sebe, ale letos se asi taky přeorientuju na hrachovku k obědu i kvůli dětem neboť tam nehrozí kůstka.
A začínám i uvažovat o jiné rybě než je kapr. Co amur? Znáte někdo, jdou z toho ty klasické řízky k br. salátu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
14.12.11 13:16

Tak za mě je amur jednička :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
14.12.11 13:16
Gina108 píše:
Zajímavé kolik lidí jí hrachovku jako štědrovečerní jídlo. My doma dělali vždy rybí polívku, ale přítel jí nesnáší, že prej je z pajšlu no z hlavy, jiker a mlíčí ji dělám, co by chtěl :roll: Tak jsem si uvařila vždy jen trochu pro sebe, ale letos se asi taky přeorientuju na hrachovku k obědu i kvůli dětem neboť tam nehrozí kůstka.
A začínám i uvažovat o jiné rybě než je kapr. Co amur? Znáte někdo, jdou z toho ty klasické řízky k br. salátu?

Tak ta lusteninova polevka je snad nejaka tradice,znamena to stesti nebo penize :think: ?Drive se myslim jedla,az pak se nejak vetrela ta rybi,doufam,ze nekecam teda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4886
14.12.11 13:19

to my máme všechno, co už bylo napsané + bílou klobásu u večeře, tam si většinou každý dá kousek od kapra, řízku i klobásy :mrgreen: (ale ve finále jsou to Vánoce mých rodičů, jezdím totiž pořád k nim :mrgreen: )

mě by zase zajímala ještě jedna věc: jak zdobíte vánoční stůl? chtěla bych ho něčím ozvláštnit, udělat prostě slavnostnější, vy určitě budete mít tisíc nápadů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
14.12.11 13:20

Ahoj, tak my snidame taky vanocku, na obed jsme mivali kubu nebo vinnou klobasu, kdyz jsem byla jeste s nasima, ted delam jen tu vinnou a kasi. K veceri je rybi polivka s opecenym rohlikem nebo houstickou a kapr a salat. Davame si aperitiv cinzano a pak kdo co raci… letos misto cinzana planuju rychle spunty :-) behem celeho dne uzdibujeme cukrovi, ovoce, orisky… pak se divime, proc jsme ztloustli :-):-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.12.11 13:24
Eemii píše:
Gina108 píše:
Tak ta lusteninova polevka je snad nejaka tradice,znamena to stesti nebo penize :think: ?Drive se myslim jedla,az pak se nejak vetrela ta rybi,doufam,ze nekecam teda :D

Naše babička říká, že penízky. A pod stromkem je šupina z kapra, která se dává do peněženky a Vánočka- to myslím, aby byl příští rok hojný. A od stolu nevstáváme, než všichni dojí, protože kdo vstane první, ten bude nemocný, nebo zemře 8o (tuhle tradici nesnáším, ale bojím se jí porušit :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
14.12.11 13:25

ahoj,
my ráno vánočku, k obědu hrachovou polívku (předloni jsme měli lososovou se špenátem) a k večeři bramborový salát a děláme lososa pečeného v troubě, kosti se krásně rozpečou, nemusíme stát u plotny a smažit a nikde nic nesmrdí…
takže u nás je to už pár let losos, a zatím nic měnit nebudem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová