Dobrý vyzkoušený recept na utopence

1175
15.11.11 11:48

dobrý recept - odzkoušený - prosím

Ahoj maminky, můj taťka bude mít 60tku a chceme udělat dobré utopence, už jsem je zkoušela dvakrát a pak skončily v koši :oops: :oops: tak se obracím na vás které je doma děláte a máte zaručený recept, který máte odzkoušený, můžu o něj poprosit 8-)
Moc děkuji :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
132
15.11.11 12:07

Ahoj, můžu se zeptat táty, dělal je pravidelně i do hospody pro lidi.
Ale napíšu až tak zítra jestli se ti do té doby nikdo neozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
15.11.11 12:12
Petrushka83 píše:
Ahoj, můžu se zeptat táty, dělal je pravidelně i do hospody pro lidi.
Ale napíšu až tak zítra jestli se ti do té doby nikdo neozve.

To budeš moc hodná, narozky má v prosinci, ale asi musí nákou dobu být naložený…budu se těsit a klidne at ti to řekne úplně jak pro blbce :pankac: abych něco nopazila, já se znám tak to mám raději krok za krokem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
15.11.11 12:16

Ahoj,
vyzkoušené to mám, tak hodím tip. :-)
Buď se rozkrojí špekáček, ale nedokrojí úplně a dovnitř se dá plátek cibule, okurky a případně nějaké méně pálivé feferonky, jako jsou „kozí rohy“. A nebo je krájím na silné plátky, rychleji prolehnou.
Nálev vařím vodu a obyčejný ocet, 1:1, k tomu bobkový list a nové koření, celý pepř a případně špetku chilli.
Nechám to přejít varem a pak vychladnout, horké to nepřelívám, i když se to podle některých receptů má, protože pak ze špekáčků vyplave tuk a obalí všechno. :-?
Do sklenice dávám po vrstvách buď naplněné nebo nakrájené špekáčky, cibuli, někdy sterilovanou papriku (tu i s nálevem) nebo červené kozí rohy, podle jestli chci pálivé nebo ne a nakonec zaliju zchladlým nálevem a šup s tím do lednice alespoň na týden. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.11.11 12:20

Tak ja je delam uplne jednoduse z Deka - koupim deko, uvarim dle navodu (voda + ocet + deko), necham zchladnout a preleju tim burtiky nakrajene podelne na ctvrtinky, ktere prokladam cibuli na kolecka :wink: Nejsou palive ani pikantni, ale nam chutnaji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
15.11.11 12:32

My dáváme 0,6 vody + 0,4l octa svaříme s kořením-nedáváme chili (jen boblist,pepř,nové koření)
Jestli to zavaxuješ tak stačí i 3-4dny - vyzkoušeno.
Je třeba ještě dobré, špekáčky oloupat ze slupky.potom jak psali jiní, nakrojit-jako na opékání a vložit něco pikantnějšího-kousek feferonky. Prokládat cibulí a nakonec zalést vlažným lakem.
A vždy byl úspěch!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.11.11 12:37

Mňam, Mńam, mňam utopenci. Loni jsem dělala manželovi k vánocům. :palec:
Taky si ráda počtu vaše recepty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
15.11.11 12:46

Ahoj. My doma nakládáme utopence do omáčky z koření, hořčice a kečupu a mají větší úspěch u návštěv, než obyčejné :-) Kdyžtak večer najdu recept a napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
15.11.11 12:47

Oloupat špekačky nakrojit popeúřit a trošku chili proložit cibulkou
Nalev- deko+0,5l vody +0,5l octa a 6lžíček cukru svařit

3pekačky naskaldam do nadoby a prokladam kysanym zelim a cibulkou jednotlive vrstvy opepřím (zaleží kdo jak ma rad ostre) pote přeliji teplim lakem rychleji se proleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
15.11.11 12:58
Štěpina píše:
Ahoj. My doma nakládáme utopence do omáčky z koření, hořčice a kečupu a mají větší úspěch u návštěv, než obyčejné :-) Kdyžtak večer najdu recept a napíšu.

Taky zajímavý, budu se těšit na recept :potlesk: možná udláme oboje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.11.11 13:01

My děláme takto:
Buřtík nakrojit, pomazat dijonskou hořčicí, plátek cibule a dát do sklenice. Ve sklenici ještě prokládám cibulí a přihodím kuličky pepře a nového koření. Lák (0,75l vody + 4dcl octa) nechám přejít varem a horké zalévám. V lednici se nechá týden uležet…
Já je nejím, ale manžel tvrdí, že jsou dobré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
15.11.11 13:05
Kac píše:
My dáváme 0,6 vody + 0,4l octa svaříme s kořením-nedáváme chili (jen boblist,pepř,nové koření)
Jestli to zavaxuješ tak stačí i 3-4dny - vyzkoušeno.
Je třeba ještě dobré, špekáčky oloupat ze slupky.potom jak psali jiní, nakrojit-jako na opékání a vložit něco pikantnějšího-kousek feferonky. Prokládat cibulí a nakonec zalést vlažným lakem.
A vždy byl úspěch!

Taky dělám takový nálev. Špekáčky nakrojím podél, jednu vnitřní půlku popepřím, na druhou dám špetku chilli, vložím mezi ně kolečko cibule a plátek kyselé okurky. Natlačím do sklenice, občas je proložím cibulí a plátky okurek a zaliju studeným nálevem.
Leckdy je dělám jen den předem, zaliju vlažným nálevem a vždycky chutnaly, ale chce to dobré špekáčky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
15.11.11 13:12

Nakonec jsem poprosila švagrovou a poslala mi recept do mailu. Takže:

Rozpis na 1/2 kg buřtů (milujeme z Globusu nebo ručně vázané z řeznictví)

1/2 kg buřtů
4 cibule
Lák svařit: 4PL octa, 4PL worchestru, 4PL kečupu, 4PL hořčice, 4PL oleje, 8PL vody, 1/2ČL soli, 1/2ČL pepře mletého, (kdo má rád ostřejší, přidat trochu tabasca nebo chilli papričku pokrájenou), vše svařit a nechat jen projít varem a stáhnout.

Utopence oloupu, nakrojím v polovině a vložím cibuli, popř. dle chuti pár proužků sterilované kapie. Utopence navrstvím do lahve, někdy přidám okolo i pokrájenou cibuli navíc a zaliju ještě horkým svařeným lákem. Necháváme vystydnout na lince a pak sklenice uzavřu a dám do lednice.
V případě nouze jdou konzumovat ještě tentýž večer :-D

Jsou bezkonkurenční, od doby co je takhle připravujeme jsme s klasickým lákem utopence už nedělali. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
15.11.11 23:03
Štěpina píše:
Nakonec jsem poprosila švagrovou a poslala mi recept do mailu. Takže:

Rozpis na 1/2 kg buřtů (milujeme z Globusu nebo ručně vázané z řeznictví)

1/2 kg buřtů
4 cibule
Lák svařit: 4PL octa, 4PL worchestru, 4PL kečupu, 4PL hořčice, 4PL oleje, 8PL vody, 1/2ČL soli, 1/2ČL pepře mletého, (kdo má rád ostřejší, přidat trochu tabasca nebo chilli papričku pokrájenou), vše svařit a nechat jen projít varem a stáhnout.

Utopence oloupu, nakrojím v polovině a vložím cibuli, popř. dle chuti pár proužků sterilované kapie. Utopence navrstvím do lahve, někdy přidám okolo i pokrájenou cibuli navíc a zaliju ještě horkým svařeným lákem. Necháváme vystydnout na lince a pak sklenice uzavřu a dám do lednice.
V případě nouze jdou konzumovat ještě tentýž večer :-D

Jsou bezkonkurenční, od doby co je takhle připravujeme jsme s klasickým lákem utopence už nedělali. :palec:

Děláme taky a jsou naprosto úžasný!!! :-P
Přítel jak je nikdy nejedl, tak od mojí maminky je miluje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.11.11 23:06

Hele nakoupit v Penny(tam jsou luxusni),prelet do neceho vetsiho,a mas to,ja to tak udelala,a jak smakovaly :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí