Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chtěla jsem se zeptat, kdo pečete makovou bábovku (nebo tvarohovou) a máte dobrý osvědčený recept ? Na netu jsem jich našla spoustu, ale hodně se liší.
Děkuju za receptíky ![]()
![]()
Přidám jeden, co jsem našla, ale nezkoušela ho:
Maková bábovka
Potřebujeme:
23 dkg mouky pol., 23 dkg cukru, 23 dkg máku ml., 1 kus pr. do peč., 1 kus vejce, 3/8 l mléka, citr. kůru a skořici ml.
Jak na to:
Vše smícháme, nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 asi 30-40min.
dovolím si osvědčený recept na tvarohovou bábovku mojí babičky
:
250 g cukru
5 vajec - zvlášť ušlehat sníh z bílků
250 g tuku (peču z másla Zlatá Haná, ale je možná Hera apod)
250 g měkkého tvarohu
250 g polohrubé mouky
citrónová kůra
a dle libosti - nejlíp rozinky namočené v rumu, vlít i s rumem, který těsto ještě zkřehčí, nebo kousky čokolády nebo kandované ovoce … fantazii se meze nekladou
1 prášek do pečiva
pozor! je to předpis na větší formu!!
mě by zas zajímal recept na bábovku, kde je jen maková náplň, jinak jakoby piškotové těsto ![]()
ahoj
udelej tvou oblibenou babovku a proste jen pridej mak a trochu cukru, podle potreby pridej jeste nejakou tekutinu, at to neni prilis huste. delam to tak bezne. osvedceny recept + mak, kakao, kokos nebo treba jablka, rozinky, skorici a trochu vody.
mam rada tenhle recept. do casti nebo do celeho testa pridam kakao, mak, kokos…
opravdu se nemusi nic slehat
cell píše:
dovolím si osvědčený recept na tvarohovou bábovku mojí babičky:mě by zas zajímal recept na bábovku, kde je jen maková náplň, jinak jakoby piškotové těsto
Děkuju za receptík ! Mňam ![]()
Hele, to je fakt, ta maková náplň v bábovce, to by bylo super !
Cell, tak jsem hledala a našla tohle. Vypadá báječně ![]()
Jenže to je kynutá bábovka, ach jo, to je dost složitý a zdlouhavý - na mě ![]()
lucie.t píše:
mam rada tenhle recept. do casti nebo do celeho testa pridam kakao, mak, kokos…
opravdu se nemusi nic slehat
Lucko ahoj
Děkuju ! ![]()
chci zkusit tuto tvarohovou. miluji tvaroh a tohle vypada mooooc dobre
lumáťa píše:
Cell, tak jsem hledala a našla tohle. Vypadá báječněJenže to je kynutá bábovka, ach jo, to je dost složitý a zdlouhavý - na mě
ja mam kynuty rada, ale moc mi to nejde , ta priprava me nebavi, musi se cekat nez to vykyne
lucie.t píše:
si myslim, ze kdyz by se dala sem makova napln, tak by to melo taky jit.
jednou to urcite zkusim, az si privezu z CR mak ![]()
jinak ještě doporučuju zakoupit citronový olej - zatím jsem objevila pouze v Kauflandu - do všech těchto litých těst trochu crcnout - náááádherně to provoní ![]()
lucie.t píše:lucie.t píše:si myslim, ze kdyz by se dala sem makova napln, tak by to melo taky jit.
jednou to urcite zkusim, az si privezu z CR mak
Díky
Tu tvarohovku taky zkusím ! Vypadá báječně
. A s tím mákem by to mohlo vyjít taky
Tý jo, u vás není mák? To ségra ani neříkala… Klidně bych ti ho poslala, kdybys chtěla
Ale mě po čem jediným by se v gb stýskalo, tak je český obyčejný chleba ![]()
Teď právě dělám tu „tvou“ první makovou
Vypadá docela jednoduše
Jak dlouho jí pečeš ?
![]()
ja tu videla mak jen v malinkatym baleni jako koreni. to bych tech pytlicku musela mit
a chleba mi taky chybi, tak si delam domaci.
cas peceni opravdu nevim, kontroluji spejli.
lucie.t píše:
ja tu videla mak jen v malinkatym baleni jako koreni. to bych tech pytlicku musela mita chleba mi taky chybi, tak si delam domaci.
cas peceni opravdu nevim, kontroluji spejli.
Jj, domácí chleba ![]()
Tak hlásím, že bábovka je těsně před dopečením. Těsto mi přišlo, oproti těm co dělám, docela řídké. A taky je těsta víc, tak se mi to peče dýl. Jsme po o, tak se těšíme ![]()
Cell - citronový olej - to je zajímavý tip dát ho do těsta. To zkusím. Kaufland máme skoro za barákem, tak se tam mrknu. Díky ![]()