Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Po 12 letech nechráněného styku, různé léčbě atd. atd. jsme se dočkali, přirozeně… Hned poté podruhé. Naděje je vždycky, ale každá se opravdu nedočká ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,kamarádka mi jednou řekla větu: neboj, dočká se každá.
Já čekám 9 let.
Dočká se opravdu každá? Přestávám tomu věřit.
Nechci tu rozebírat anamnézy a CARy apod - u nás vše asi v pořádku, nic neobjevili, řešíme to dlouhá leta.
Spíš by mě zajímalo, jestli jste se tedy vlastních dětí dočkaly, nebo ne.
Neznám nikoho, kdo se léta snažil a děti nakonec nemá. Možná jeden pár, ale ti pak adoptovali. Nebo zůstali po letech snažení s jedináčkem. Zázraky se dějí. Možná pomůže přijmout ten fakt, že se to stát může.
Ano, my jsme se naštěstí dočkali. Po 6 letech. Ale hranice úspěchu a neúspěchu byla velice tenká, roli hrálo xxx náhod, a kdyby do sebe všechny tyto náhody v ten daný okamžik nezapadly, byli bychom dodnes bezdětní.
@Anonymní píše:
Já čekám 9 let.
Nechci tu rozebírat anamnézy a CARy apod - u nás vše asi v pořádku, nic neobjevili, řešíme to dlouhá leta.
Já ano, kamarádka ne, ale má úžasné adoptované dítě, takže v podstatě se taky dočkala. Vždycky říká, že dítko je za odměnu
moje ségra to po 8 to letech vzdala a děti mít nechtějí, nakonec. Žije se jim takto asi lépe.. bez nervů a stresu
Příspěvek upraven 09.12.21 v 12:20
Bohužel ne, nedočká. Nechci ti brát iluze, i když to každé přeju.
Znam jen dva pary, kde se nedockali, jenze v obou pripadech nesli do toho nijak odhodlane, podle meho by se byvali dockali, kdyby byli ochotni podstoupit vic procedur, hledali si info atd atd… ale tohle je strasne tezke, ne kazdy na to najde silu.
Jinak se v mem okoli fakt vsichni dockali, i treba po vice jak 7, 9, 12 letech… nekdy pomuze zmena partneru - takovych pripadu mam ve svem okoli asi 5 a sama jsem take tento pripad.
Pred Vanoci je tohle tema obzvlast tezke, posilam hodne sil a preju Ti uspech ![]()
Znam dve, co se nedočkaly. Resp. samy po určité dobe rekly, ze končí. Jedna kvuli věku, druha uz neunesla to množství marnych pokusu. Mne v Caru rekli, ze kumulativni úspěšnost je 90%, ale samozřejmě zalezi na tom, kam az je par ochoten zajit, nekdo jde do darovaneho embrya, pro nekoho uz hranice vlastní geneticky material.
A treti otehotnela po deseti letech, dvou carech, milionu vyšetření, x neuspesnych KETech. Taky se neprislo na to, kde je chyba a proc to tolikrát neslo a jednou najednou jo…
@Anonymní píše:
Já čekám 9 let.
To je otazka no..Ja verim na osud a pokud tam nekde to mimco ma byt, tak bude ![]()
Kamaradka se snazila 10 let, oba zdravi, nikdy nic nenasli a presto jim to neslo..
Kamaradce je ted pres 40 let, smirila se ze prostě dítě mít nemá a žije plnohodnotný život i tak.
Jde i to bez dětí, jen si člověk musí najít jiné priority.
Držím palce ať se přece jen povede ![]()
Většina se nějak dočká, někdy za cenu kompromisu stran genetického rodičovství.
9 let? zkus s partnerem zamyslet i nad jinou cestou k detatku
preji at tak nebo tak, aby se k Vam vytouzene mimco dostalo! ![]()
Moje kolegyně v práci, nyní cca 45 let se nedočkala. Co vím, léta chodila na IVF a nepovedlo se. Ale zda jim nabízeli darované vajíčko nebo embryo, to už nevím. O adopci se nezmiňovala nikdy. Anonym info o kolegyni.
@Anonymní píše:
Já čekám 9 let.
Ja znala pripad, kdy to slo hned pak, ale s jinym partnerem..
Každá se bohužel nedočká. Ale většině to vyjde. Držím palce.
Ahoj holky,
kamarádka mi jednou řekla větu: neboj, dočká se každá.
Já čekám 9 let.