Dočká se miminka každá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
9.12.21 13:29

Příbuzná se dočkala druhého dítěte po 18 letech, a to se v tu dobu už dávno nesnažili.
Jedna známá už je 40+ a bez dětí, ne, že by se tak dlouho snažila o dítě, ale nenašla stálého partnera, se kterým by tu rodinu chtěla založit. Úspěšná kariéra, časově náročné koníčky a najednou je pozdě bycha honit, že tenkrát nesmyslně pustila dlouholetou lásku k vodě kvůli idiotovi. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 15:02

No myslela jsem zda se dočkali geneticky svého dítěte, varianty darovane vajíčko, sperma nebo embryo nepřipadá v úvahu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.21 15:11
@Anonymní píše:
No myslela jsem zda se dočkali geneticky svého dítěte, varianty darovane vajíčko, sperma nebo embryo nepřipadá v úvahu.

Varianta náhradní matka jedině už u vás - jestli chápu dobře, že po 9letech v CAR bez úspěchu bez zjevného důvodu.
Pokud trváte na geneticky vašem dítěti tak náhradní matka-díky tomu jsem se nezbláznila já i po „jen“ 5 letech

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.21 16:49
@Anonymní píše:
Varianta náhradní matka jedině už u vás - jestli chápu dobře, že po 9letech v CAR bez úspěchu bez zjevného důvodu.
Pokud trváte na geneticky vašem dítěti tak náhradní matka-díky tomu jsem se nezbláznila já i po „jen“ 5 letech

No to je taky takové eticky na hraně…ale ano je to nějaká možnost. Vyjít to ovšem nemusí, my jsme papírově zdraví, zřejmě tedy nekompatibilní dle všech závěrů a diskuzí a zkušeností lidí na internetu.

• Citovat
  • Upravit
59384
9.12.21 17:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

kamarádka mi jednou řekla větu: neboj, dočká se každá.

Já čekám 9 let.

Dočká se opravdu každá? Přestávám tomu věřit.

Nechci tu rozebírat anamnézy a CARy apod - u nás vše asi v pořádku, nic neobjevili, řešíme to dlouhá leta.

Spíš by mě zajímalo, jestli jste se tedy vlastních dětí dočkaly, nebo ne.

:kytka:

hlavně záleží v čem je problém, věřím že se dočká většina ale taky každý člověk má nějaký strop co už podstupovat nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
9.12.21 17:02

Myslím, že každá se určitě nedočká. Bohužel :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
9.12.21 17:16

Potomka se každá nedočká, to je jasné. Hlavně když nehodlá dělat ústupky v metodě početí nebo ohledně jeho genetické výbavy.

Moje známé, které dítě opravdu chtěly, ale biologicky nemohly mít, ho nakonec adoptovaly. Ale znám i ty, které nikdy neměly žádné, u nich jsem ale důvod nevyzvídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 17:32
@Markéta80 píše:
hlavně záleží v čem je problém, věřím že se dočká většina ale taky každý člověk má nějaký strop co už podstupovat nechce ;)

Nejhorší je když dle všeho problém není vůbec v ničem.

• Citovat
  • Upravit
4083
9.12.21 18:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Já čekám 9 let.

Nedocka se kazda, znam 2, ktere se

Nechci tu rozebírat anamnézy a CARy apod - u nás vše asi v pořádku, nic neobjevili, řešíme to dlouhá leta.

Jasne, ze nedocka. Znam 2 ve svem okoli, ktere se nedockaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 20:46
@LucieKLuc píše:
Jasne, ze nedocka. Znam 2 ve svem okoli, ktere se nedockaly.

Docela koukám…v okolí mám hromadu žen a neexistuje jediná, co by neměla děti (a žádná nečekala nijak dlouho) :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.21 21:06

Nedočká se každá. Ale záleží na tom, jak se s tím vyrovná. V mém okolí jsou minimálně tři páry, které se dítěte nikdy nedočkaly, ale zůstaly spolu a smířily se s tím (neadoptovaly). Pak další pár neplodný po prvním dítěti, mimoděložní těhotenství (zažádáno o adopci). Další pár, žena otěhotněla po deseti letech, aniž by to řešili na klinice (asi klika), dokonce dvakrát. Další pár IVF, povedlo se, ale žena po porodu onemocněla na rakovinu. Další pár mnoho spontánních potratů, ale nakonec tři děti. Jinak samozřejmě hodně lidí si udělalo dítě na první dobrou, což sama nechápu. Záleží v jaké skupině lidí se člověk pohybuje.

• Citovat
  • Upravit
59384
9.12.21 23:23
@Anonymní píše:
Nejhorší je když dle všeho problém není vůbec v ničem.

tak to je blbý protože doktoři pak neví co léčit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
10.12.21 00:16

Spíš to tak vypadá, že čím míň chceš, tím líp tehotnis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68931
10.12.21 00:40

S diagnózou „všecka vyšetření dopadla skvěle, jste zdraví“ to trvalo šest let intenzivní snahy. Napodruhé už ani doktoři nedokázali pomoct, přidaly se další diagnózy, se kterýma už to ani nemělo jak jít… a nakonec po téměř patnácti letech nechráněného styku se jednou jedinkrát povedlo otěhtnět přirozeně. Jak někdo otěhotnína první šťouch, my jich potřebovali, já nevím - tisíc, spíš dva? :mrgreen:
Ale jinak bohužel ne, nedočká se každá. I když z těch, co znám, to většinou troskotalo na tom, že už to pak vzdali, rozešli se, atd. Ale z dlohodobého hlediska… nakonec většina i dost beznadějných párů k tomu úspěchu došla. Dřív to asi bylo o dost častější, při dnešních možnostech asistované reprodukce už je to vzácnější, ale jo, někdo holt tu smůlu má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.12.21 00:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Já čekám 9 let.

Sama znám 4 bezdětné a 2 s adopcí nebo darovanymi vajíčky, protože i to je cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí