Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak jestli jsou hormony v poradku a vajecniky nejsou zvetsene a plne cyst, tak ne.
@Rebísek píše:
Tak jestli jsou hormony v poradku a vajecniky nejsou zvetsene a plne cyst, tak ne.
Tak to teda nevím, proč s tím mám hned od první takové potíže, vždycky jsem chtěla děti a teď se bojím, abych vunec nějaké měla… ![]()
Tak ono zalezi i jake hormony byly vysetreny…prolaktin i stitna zlaza? Mate nejake vahove vykyvy? Stres? Nadmerna sportovni zatez?
@Rebísek píše:
Tak ono zalezi i jake hormony byly vysetreny…prolaktin i stitna zlaza? Mate nejake vahove vykyvy? Stres? Nadmerna sportovni zatez?
Hormony myslím všechny, úplně celej hormonální profil, no, za poslední rok jsem zhubla 10 kg, ale teď zas pribiram naštěstí, stresu mám taky dost, maturita, přijímačky atd… Ale před tím ok váha a žádnej stres (13-18 let)
@Anonymní píše:
Tak to teda nevím, proč s tím mám hned od první takové potíže, vždycky jsem chtěla děti a teď se bojím, abych vunec nějaké měla…
A stejně problémy jsem měla, tak nevím
Ahoj holky,
Už od mala mám problémy s nepravidelnou ms. 13 let první, pak dlouho nic, pak ok, někdy dva měsíce nic, pak ok, pak dlouhaaaa - léčba hormony, po vysazení to chodilo jak chtělo, pak jsem zhubla a 8 měsíců to nedostala, teď jsem dostala velmiii slabou na tři dny a doufám, že je to jen rozjezd při navrácení… Každopádně, toto bylo v průběhu 5 let. Je mi teď teda 19…no, v únoru 2021 mi dělala UZ doktorka a tenkrát řekla, že vidí, že proběhla ovulace. Tudíž asi nic blbýho na UZ vaječníků neviděla, žádné to typické uspořádání pro PCOS, jako UZ vaječníků mi dělala ne nejdou a neřekla mi, že vidí něco divného. V březnu jsem šla na hormony a všechno v pořádku. Nadváhu nemám, teď už konečně normalni. Akné mám dědičné, chloupky mírně nad rtem a kolem prsů jsem měla vždy, jinak žádné jiné příznaky… Tak vám nevím… Můžu mít i přesto PCOS? Už nad tím dumam fakt hodně dlouho…