Dohoda a pak výpověď, co byste dělali na mém místě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dohoda a pak výpověď
Zdravím, chtěl bych s vámi něco probrat.
Po 10 letech jsem podal výpověď dohodou k datu 31. 3. 2026, ale byla mi zamítnuta s tím, že nejsou lidi. Pracuji jako seřizovač ve čtyřsměnném provozu, kde má být na každé směně jeden seřizovač. Celkem nás je šest. Když odejdu a jeden je na dovolené, pořád zůstávají čtyři, navíc se jeden kolega vrací po sedmiměsíční nemocenské.
Proto úplně nechápu, proč mi nechtějí vyhovět, když by byl na každé směně stále zajištěný seřizovač i pomocníci.
Odcházím z důvodu, že jsem podnikal jako zedník na vedlejší činnost a začalo se mi to rozjíždět – mám více zakázek i vyšší příjem, takže jsem se rozhodl odejít.
Dostal jsem výpovědní dobu 2 měsíce od 16. 3. 2026. Jenže nevím, jak mám zvládat čtyři dny práce ve fabrice a k tomu čtyři dny podnikání.
Uvažoval jsem, že prostě přestanu chodit, ale nechci mít záznam o hrubém porušení pracovní kázně. Napadla mě i nemocenská, ale tam jsou omezené vycházky, což mi moc nepomůže.
Začínám z toho mít stres – deprese, závratě, nevolnost. Už se to projevuje i doma, kde se kvůli tomu hádáme. Říkám si, proč jsem si toho nabral tolik, ale bylo to kvůli situaci – firma byla dva roky v problémech a já potřeboval uživit rodinu, tak jsem začal dělat zedničinu.
Před čtyřmi měsíci mi mistr řekl, že pokud se mi tam nelíbí, podepíše mi odchod. Teď, když jsem toho chtěl využít, to najednou nejde a mám pocit, že mi dělá naschvály – například chce, abych střídal směny za kolegy na dovolené a bral přesčasy.
Nabízel jsem i neplacené volno nebo že budu chodit jen na noční směny (např. pátek a sobota), abych mohl zvládat podnikání, ale zatím bez reakce.
Dnes je 29. 3. a stále nemám žádné vyjádření, protože teď dělám víkendové směny.
Zároveň bych se chtěl přihlásit na pracák jelikož chci čerpat i dotaci na rozjed podnikání při nejlepším vybrat podporu a zastavit živnost
Co byste dělali na mém místě? Budu rád za názor nebo radu, co se s tím dá ještě dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Machac1997 píše: Více
Moc na výběr nemáš, vydržet ty dva měsíce, nebo nechodit, ale co to obnáší víš.
Nemocenská asi taky není dobrý nápad, Prostě se kousni a vydrž, jsou to jen dva měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si můžeš na pracáku vydělávat takové peníze? A do zajeté firmy dostaneš podporu od státu? To koukám teda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka vedlejší podnikání není plnohodnotné podnikání a, ano můžeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zároveň bych se chtěl přihlásit na pracák jelikož chci čerpat i dotaci na rozjed podnikání při nejlepším vybrat podporu a zastavit živnost
Takže chces dělat na černo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozvíjíš tady nesmysl: „výpověď dohodou“ Buď se nějak dohodneš a pak není co řešit, nebo dáš výpověď a pak vlastně také není co řešit - zaměstnavatel nemůže výpověď zamítnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše: Více
což je zajímavá logika, když končím v práci, protože mám moc zakázek. Zastavit podnikání a být na podpoře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chceš kvůli podpoře z pracáku přerušit živnost, tu živnost, která vydělává tak dobre, ze kvůli ni odcházíš ze zaměstnání? Kdyz můžeš živnost přerušit kvůli podpoře, jiste ji můžeš i omezit kvůli výpovědní lhůtě, ktera navíc trvá kratší dobu nez to čerpání podpory… pekne sis to vymyslel a zlej šéf ti to kazí, co…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka od roku 2026 mas nárok na 80% což u mne je 29 tisic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Machac1997 píše: Více
což je pěkně vychcaný, když máš práci a není důvod jít na pracák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola Jen to myslím tak ze nikdy jsem si nevzal neschopenku a ani nic od státu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpovědní doba je jasně daná - že ty sis to vymyslel hloupě a nepočítal s ní, to je tvůj problém ![]()
Ke zbytku se nebudu vyjadřovat, protože takového podvodníčka a čachráře aby pohledal … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP Jo jsem horší než lidi co fakturuji na černo celou dobu, nebo pracaky plných nefakcenek a jen cucají certifikáty a hmotnou nouzi. A nebo neschopenky jednu za druhou za simulaci Promiň takový bohužel jsem soustředím se na svoji rodinu zbytek mi je vis kde
Příspěvek upraven 29.03.26 v 10:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit