Senioři učí lidi z kanclu řemeslo, bavilo by vás to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
25.3.26 08:24

Senioři učí lidi z kanclu řemeslo

Ahoj, potřebuju k jednomu nápadu upřímný feedback.

Všimla jsem si, že spousta lidí z kanclů je vyhořelá z koukání do monitoru. Zároveň tu máme hromadu šikovných seniorů v důchodu (truhláři, švadleny, lidi přes mechaniku a kov), kteří sice mají zlaté ruce, ale už nemají komu své řemeslo předat.

Nápad: Teambuildingy, kde tým ajťáků nebo markeťáků na půl dne vypne mobily a jde do dílny. Tam je senior-mistr učí pracovat se dřevem, kůží nebo kovem. Pointa: Žádná charita. Senioři by fungovali jako vážení experti a dobře placení lektoři.

Zajímá mě:
1. Bavilo by vás to jako firemní akce víc než klasická únikovka, motokáry nebo hospoda?
2. Znáte ve svém okolí staršího řemeslníka (rodiče/prarodiče), který by do toho šel a bavilo by ho učit?
3. Kde je podle vás ten největší háček, na kterém to v ČR shoří (kromě BOZP)?

Díky moc za každý názor, pomůže mi to zjistit, jestli má cenu to dál řešit!

Anketa

Hlasovalo:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55885
25.3.26 08:29

Nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35429
25.3.26 08:35

Ten like sem dala omylem.
Půl dne nějaké práce 1× za rok od vyhoření nepomůže. A za pár hodin se naučit práci se dřevem, kovem a kůži se obávám je nereálné.
U nás chodí senioři do školky, školy vypráví pohádky, učí kluky plest pomlázky, pečou, vyrábí atd. A řekla bych, že to dělají zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
25.3.26 08:36

Kancelářské krysy na teambuildingu nepovažuju za situaci kdy senior předává své řemeslo dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4171
25.3.26 08:37

Ne, nejsem manuálně zručná…tohle má být jako benefit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.26 08:38

Mne by to bavilo, par lidi jsem si takovych nasla pro sebe a jako teambuilding bych to taky ocenila. Spousta lidi se prace rukama boji a pritom je to mnohem lepsi dorovnani prace hlavou, nez sport. Otazkou je, jestli by to bavilo ty seniory, ucit milovane remeslo nekoho, koho to treba moc nezajima a ma z toho srandu a je tam, protoze se v zapeti muze „zteambuildovat“ pod obraz bozi.

Jinak partner a jeho tym mel kurz vareni a pry si to vsichni (ajtaci) uzili, takze uz to asi castecne funguje. Sama poradam kurzy siti v praci, kde si sdilime hlavne odvahu a podporu pri zacatku a taky zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
524
25.3.26 08:39

Hrozně by mě to bavilo, jako jakákoli indivduiální aktivita na teambuildingu. Myslím, že by to shořelo na tom, že oni z HR individuální aktivity nechtějí. Nebo alespoň u nás ve firmě ne. Chtějí kolektivní aktivity, kde musí člověk ideálně pracovat pod stresem a pomíchané týmy plebs/vedení. :poblion: Když se tomu lze vyhnout, tak to udělám.
Jinak my to tak praktikujeme v rodině, tchán má 73 let, stále pracuje jako projektant, sám zrekonstruoval dva baráky, je vystudovaný elektroinženýr. Manžel teď dělá kompletní rekonstrukci bytu pod jeho vedením. Ale problém je, že neumí učit, rychle mu dojde trpělivost, takže pro tyto účely nepoužitelný. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
25.3.26 08:47

Nebavilo. Protože nemám ráda vnucené aktivity.
Pokud něco sama chci, tak si ten kurz dobrovolně vyhledám a absolvuji ve vlastní režii.
Nepotřebuji k tomu pokyn jiných.
Takže nejsem cílová skupina, kterou hledáš. Ale pak jsou lidi, kteří budou vděční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
25.3.26 09:06

Jako relax by to asi dost lidí uvítalo, ale v čr nemožné, nebo by to stálo neskutečnou raketu. U nás, kde máš zákonem stanoveno i kolik musíš denně poskytnout zaměstnanci útržků hajzlpapíru, kolik decibelů smí mít maximálně tvůj hlas, když na něj hovoříš a splnit maximální tvrdost židle, na kterou ho posadíš, si nedovedu představit splnit všechny státní požadavky na zajištění komfortu a bezpečí takových účastníků kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
25.3.26 09:13

Párkrát jsem něco podobného absolvovala, ale ne jako teambuilding, ale kdo chtěl, tak přišel. Všem nám to přišlo super, ale upřímně na to, aby z toho něco bylo, to chtělo docela dost času a člověk si jel spíš tak po svém než týmově. Takže mně by se to líbilo, ale neumím si to představit jako firemní aktivitu. Za mě je na to třeba celkem dost času, aby to nebylo o tom, že si udělám dvacet děr do kůže a tím něco vyrobím apod. A na to prostor aspoň u nás ve firmě nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15019
25.3.26 09:13

@boruvkov Teambuldingy všeobecně rada nemám, nebaví mě to. Takze kdyz uz bych musela mozna by me vic bavilo neco zajímavého se ucit, než hrát de. ilní únikovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.3.26 09:16

Spíš bych to viděla na nějakou kreativní dílničku pro lidi, které to zajímá. Popřípadě ukázat dětem řemeslo když nevědí kam na školu. Tábory, kůry, workshopy… Určitě ne jednorázovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
25.3.26 09:16

Já taky nejsem cílovka. Nemám ráda teambuildingy obecně a jako původem vesničan podobné věci v základu umím. A co vím, tak velká část kolegů to má stejně, ve škole měli dílny, kolegyně doma šijí a vyrábí, o víkendu jezdí makat rukama na chalupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15019
25.3.26 09:17

Zase na druhou stranu nevim jestli by o to stáli ti senioři. Představím si svého 70leteho otce který stále živí svým řemeslem, jak by byl vzteklej, ze ho někdo otravuje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
25.3.26 09:28

@boruvkov reálně by to znamenalo, že si ten půl den stejně musím napracovat? :think: tak pak spíš ne, to ten čas raději strávím nějakou jinou relaxací nebo s dětma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat