Jak jste odešly z práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Nejdriv si najdi novou praci a pak podej vypoved. Tu jsem vzdy odevzdala a duvody nerikala, vetsnou to stejne bylo jasne. Pak prezit vypovedni dobu zbyvajici a bude klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic bych si nevymýšlela a křičet by na mě zkusila jen jednou. Nenech se šikanovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asertivně. Znáš svá práva ne? Normálně podáš výpověď a oni ti musí umožnit odejít a to buď dohodou k nějakému datu nebo po uplynutí výpovědní doby. A to i kdyby se měla šéfová postavit na uši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, takže bude lepší si najít něco jiného a pak ji to říct? Některé inzeráty mě zaujaly.
Ale v nové práci by chtěli nástup hned ne?
Zítra ji uvidím, ale ještě tohle neví.
Tak křičet asi nebude, ale chápete, jsem taková blbá, že chci každému vyhovět atd místo abych myslela na sebe tak se hned bojím, že se urazí.
Jak ji oznamit, že si budu hledat něco nového? Nebo ji neříkat nic dokud nebudu mít jinou práci? Ale to mě nemusí pustit ne?
Nemám odvahu přijít hned zítra s písemnou výpovědí ![]()
V tomhle jsem hrozná
- Citovat
- Upravit
Normálně jí dej výpovědˇ, a neřeš nějaký její řvaní. Když začne, tak jí neposlouchej a odejdi. Proč se jí bojíš? Není potřeba si nic vymýšlet, máš přece právo pracovat tam, kde ty chceš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ji o nové práci, hledání nic neříkala - není to tvá povinnost. Prostě předáš písemnou výpověď a běží ti 2mesicní lhůta. A ani důvody odchodu nemusíš říkat, anebo řekni jen všeobecně, např že chceš změnu, posunout se dále. Fakt se toho neboj, nejsi povinna nikomu nic vysvětlovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak stačí, když ji zítra řeknu, že chci změnu? Že proto chci pryč?
A co když bude přemlouvat
- Citovat
- Upravit
Mas dve moznosti.
Bud si najdes oraci a dohodnes se, ze muzes nastoupit za ty dva mesice, kdy ti skonci vypovedni lhuta… A lak pujdes za sefovou a das vypoved. Část te výpovědní lhuty si dobereš jako dovolenou.
Nebo dáš výpověď a vyuzijes toho, ze zamestnavatel ma povinnost te v dobe výpovědní lhuty nechst chodit na pohovory (najdi si to, je to v zakoniku prace). Podivej se ale, jak ti vypočítají podporu v nezaměstnanosti, kolik dostanes. Ono taky orsci treba neseženes hned.
A jinak nemusis nic vysvětlovat. Proste stačí, ze uz tam pracovat nechces. Ze pracujes zanmalo ji samozřejmě můžeš říct, ale k cemu to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tobe muze byt jeji krik jedno. Proste dones vypoved a nazdar
za par tydnu si na tebe stejne uz nikdo nevzpomene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tě bude přemlouvat na to jen zareaguješ slovy: dekuji, ale nerozmyslela jsem si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na já bych hlavně nejdřív hledala práci. Když tě budou chtít, tak ty dva měsíce počkají. Jako co chceš šéfové říct? Uvažuju o změně, něco si budu hledat a pak budu chtít odejít? Tento stav může trvat klidně půl roku…
A nebo ji chceš říct, tady je výpověď, za dva měsíce končím'? Pak měj ale záložní plán, když se ti nová práce nepovede najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když tě bude přemlouvat abys tam zůstala, tak jí řekni že teda zůstaneš, ale přidá ti peníze, a upraví pracovní dobu jak potřebuješ
Vsadˇse, že tě přemlouvat přestane.
Nic jí vysvětlovat nemusíš. Prostě dej výpovědˇ, a vyřešeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji tam už přes 4 roky a chci změnu.
Tak ji to zítra takhle řeknu, ať ví, že si budu hledat aby mohla někoho začít hledat.
- Citovat
- Upravit
Tak šéfová nebude nadšená, protože bude muset řešit příjem jiného člověka, to není nic osobního, rovnou bych jí tu výpověď dala, ať nepřemlouvá. Zase to ber pozitivně, že pokud nechce, abys odcházela, jsi dobrý zaměstnanec. U nás mají ve výpovědní lhůtě všichni honičku, protože zaučují a předávají práci. Zatím to nikdo neodmítl, že zaučovat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Chci odejít ze současné práce, protože jsou možnosti této práce za víc peněz a kde pracovní doba začíná později. Jenze jak to říct? Šéfová je hodně přísná. Určitě by křičela atd.
Jak ji to oznámit, abych se neurazila? Zítra s ní budu mluvit. To si mám vymyslet, že se někam stěhuji?
Lhát se mi nechce, ale nevím jak jít to podat, aby se nedivila,.bojím se jí hodně.