Jak jste odešly z práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dopředu jí bych nic neříkala. Až budeš domluvená v nové práci, tak bych sepsala výpověď a zašla za šéfovou. Za dva měsíce v pohodě někoho za tebe sežene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic si nevymyslej, podani vypovedi je normalni vec, na kterou ma kazdy pravo. Jo, nemusi to byt prijemne, ja nedavno odchazela a nejhorsi to bylo rict kolegum, meli jsme fajn kolektiv…ale nikdo nwma pravo na nikoho rvat a pod, to by vypovidalo akorat o jeji dusevni omezenosti. Radost z toho mit nemusi, bude to pro ni znamenat praci a starosti, ale k pracovnimu prostredi to patri.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ale pokud to chceš takto, tak rovnou podej výpověď. Ona nemůže začít někoho hledat, když neví, od kdy bude mít to místo volné. A to nebude bez tvé písemné výpovědi.
Jak jen přijít a říct, že budeš něco hledat, je ten nejhorší možný způsob řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolektiv práve máme dobrý.
Ale to ranní vstávání už je pro mě velmi náročné a za takovou práci je hodně inzerátů, kde platí o něco víc..chci už změnu
- Citovat
- Upravit
@arinecka píše: Více
Nebo to bez kecu dostane, i to je možnost, i když podle projevu asi ne u zakladatelky, ale zas nevime, co dělá, treba je v tom fakt dobrá a bylo by ji vyhoveno taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, rict ji to, to je jak když neuděláš nic, nema to zadny pravni dopad a je otázkou zda to ma pro tebe nejaky benefit v te lidske rovině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sepsala jsem výpověď, žádné důvody jsem do ní neuváděla. Šéf ji nechtěl přijmout, tak jsem ji odnesla na podatelnu. Ve dvou kopiích - jednu pro zaměstnavatelr, na druhou jsem si nechala potvrdit převzetí podatelnou. Šéf byl tak naštvaný, že se mnou ty dva měsíce výpovědnílhůty nemluvil. Ale proč jsem odešla věděl, o tom jsme se bavili mnohikrat předtím, co se mi nelíbí. Jen nevěřil, zet tu výpověď opravdu dám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 píše: Více
To volno na pohovory je ale bez náhrady mzdy a musí prokázat, že bylo čerpáno na daný účel. Tak nevim, jestli je to zrovna výhra v loterii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nevšední… píše: Více
Tak pro nekoho, kdo se jinak z prace neuvolní to samozřejmě vyhra je. Pro nekoho s flexibilní pracovní dobou je zbytečný to řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to není úplně ideální ale - jak ona může vědět jak dlouho tam budeš? Reálně může za do měsíce za tebe najít náhradu a pak co bude dělat, když ty ještě nebudeš mít práci?
Oznam jí to v okamžiku, kdy budeš novou práci mít. Takhle je to fakt na prd něco oznámit ale reálně nebude vědět nic bližšího ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A novou práci máš jistou? Dala bych výpověď až když bych měla něco jiného.
Takhle můžeš riskovat pracák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně doneseš výpověď. Pokud tě to tam štve delší dobu, tak to nejspíš nikoho nepřekvapí. Já teda nejdřív opakovaně řeknu, že mám s něčím problém, pak že koukám po jiné práci a až když není snaha o řešení, tak donesu výpověď. Samozřejmě, že budou přemlouvat pokud jsi dobrý zaměstnanec. Dobré je si sesumirovat všechny důvody proč chceš jít pryč a mít už najitou jinou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, novou práci ještě ne.
Jen jsem odpověděla na nějaké inzeráty, ale není to tak dlouho, co jsem se rozhodla, že budu hledat jinde
- Citovat
- Upravit
Ano, stačí, že chceš změnu.
A když tě bude přemlouvat, tak promysli, jestli kdyby ti přidala 10 tisíc a nechala téě začínat později, jestli bys zůstala. Pokud ano, tak jí to řekni.
Já bych pod křičící šéfovou asi pracovat nechtěla ani tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak počkej až budeš mít něco jiného, nebo tu výpověď podej, ale i s rizikem, že si do 2 měsíců nenajdeš práci a byla bys na pracáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit