Bojíte se, že vám AI sebere práci?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.3.26 19:35

Bojite se, ze vam AI sebere praci?

Mame momentalne povinnost pouzivat AI k praci a pravda je, ze pomocnik je to chytry a velmi rychly. Mam obavy, ze spoustu kancelarskych cinnosti AI vyznamne zredukuje, bude potreba mene lidi. Treba i tu moji pozici. Ma to nekdo podobne? Pozorujete uz nejake zmeny na trhu prace? Donedavna jsme pouzivali jen chatboty, clovek mu poslal nejaky vstup a on poradil. Ale nyni pouzivame integrovaneho agenta, ktery uz dela veci sam a ja ho spise kontroluju a doladuju. Na jednu stranu je to skvela pomoc, na druhou stranu me to desi a pripadam si jako ten nastvany delnik v prumyslov revoluci, co by nejradsi ty stroje rozmlatil :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
307
20.3.26 19:42

Nebojim, protože tech zmen v soucasnym světě je tolik, že bych se zblaznila.

V me práci ai pouzivam hodne a zacne přebírat cim dal vic ukolu. Beru to tak, ze oraci maji i "hloupější lidi nez ja, tak se kdyžtak budu zivit necim jinym.

Kdybys to vzala do absurdna, tak jaka prace je ted v bezpeci? Služby? Zdrazuje se, jak dlouho to bude trvat nez zensky prestanou chodit ke kadernicim, na kosmetiku a nehty? Lidi do restauraci a na kulturu?

Administrativa, ekonomika, marketing, obchod, to vse muze casem zastat ai…

Mozna tak lekari, ti jsou v klidu. To samé ozbrojene slozky, hasici, vybrani remeslnici. Ale tech skutecne nenahraditelnych profesí je fakt malo…

Bud v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
20.3.26 19:43

Jen do toho, vzhledem k tomu, že velká část mojí kancelářské práce je babysitting dospělých lidí, může si to klidně přebrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75905
20.3.26 19:47
@Krákora997 píše: Více

do restaurace a ke kadeřnici nechodím už dávno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26845
20.3.26 20:06

@Krákora997 Tak pozor. S AI se už počítá i ve zdravotnictví. Lékaře diagnostiky nahradí (už to testují na VŠB). Operatéry časem nahradí třeba roboti. Jen pečovatelek bude potřeba víc a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
20.3.26 20:10

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8757
20.3.26 20:13

O svoji ne. Dcera zvažuje, že půjde studovat psychologii. V tomhle oboru si myslím, že AI lidi zastíní. Dceři sice zůstanou zadní vrátka v jiném oboru. Ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13600
20.3.26 20:28

Jedna moje část práce je takový typ, kdy si fakt myslím, že za 2-3 roky už nebudu mít co dělat. Druhou mě nenahradí ani náhodou, takže se na ni potřebuji zaměřit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12137
20.3.26 20:34

To by delat nechtel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75905
20.3.26 20:38
@Ketris píše: Více

myješ toitoiky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 20:46

Mě už v podstatě o práci připravila. Jako copywriter už si neškrtnu. Teď už popisky i články vystřihne chatGPT zadarmo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9624
20.3.26 20:47

Dělám všechno pro to, abych byla na straně která AI úkoluje, než na té, která bude AI úkolována :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
20.3.26 20:48

Tak o svoji práci se taky nebojím, ale děsí mě rychlost vývoje a zdokonalování AI. Ve chvíli, kdy si začne žít „svým životem“, už lidi nebude potřebovat a současně bude mít prostředky, jak lidstvu zatne tipec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
20.3.26 20:51

Nedávno jsem se bavila s kamarádkou překladatelkou, jak to vnímá, jestli jí a kolegům ubylo práce. Překládá odborné články, návody, ale i beletrii. Řekla mi, že v podstatě vůbec nevidí úbytek práce - spíš naopak, co AI přeloží, stejně dostanou na opravu a mnoho textů dávají rovnou živým lidem, protože ani sebedokonalejší program nepřeloží text tak, aby dával komplet smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 20:52
@Jahru píše: Více

A jak to děláš? Jak se jmenuje pozice, která úkoluje AL?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat