Rekvalifikační kurz po RD - nedaří se mi najít práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
18.3.26 21:10

Rekvalifikační kurz po RD

Ahoj,
jsem maminka po RD - konec teď v únoru, ovšem již od září loňského roku si hledám práci a nedaří se mi. Už jsem opravdu zoufalá a říkám si, že se snad na nic nechodím. Mám hotelovou SŠ s maturitou + Bc. v oboru veřejná správa a sociální politika. Říkala jsem si, že bych si udělala rekvalifikační kurz účetnictví, láká mě to, ale nejsem si úplně jistá.
Chci se zeptat, zda je zde někdo, kdo absolvoval nějaký rekvalifikační kurz a za jak dlouho si našel zaměstnání v oboru?
Děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8993
18.3.26 22:27

Nechtějí tě ani ve státní správě? Tam třeba u nás berou všechno, protože se jim za ty peníze moc lidí nehlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
18.3.26 22:35

Souhlasím, ve státní správě bys s touhle kvalifikací mohla najít uplatnění. Navíc tam bývá dobrá pracovní doba pro maminky a možnosti chodit na OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35429
19.3.26 05:51

A co jsi dělala před dětmi? Máš správně napsaný životopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
19.3.26 06:48
@Serpentini píše: Více

To platí pro velká města. Na vesnicích nebo malých je těch úřednických míst jen pár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
19.3.26 07:28

Mám hotelnictví a turismus s maturitou, nedodělala jsem účetnictví na vysoké škole. Po RD jsem byla na rekvalifikačním kurzu účetnictví přes úřad práce. Když jsem se hlásila na pozice účetní/fakturantka aj. tak buď chtěli praxi nebo vysokou školu ekonomického zaměření. Nikde mě nevzali. Pak jsem se přeorientovala na jiné kancelářské pozice a tam už problém nebyl. Kurz účetnictví mi pomohl jakože mám něco navíc a jsem ochotná se učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
19.3.26 10:14

Ty máš představu práce jako účetní nebo chceš dělat i něco jiného? Podle mě hledáš blbě, máš nějaké vyšší vzdělání, kde by asi nebyl problém práci sehnat a koukáš po pozicích, které nemáš vystudované a chceš to zaplácnout jen nějakým kurzem. V tohle oboru tě přeskočí skoro každý i se SŠ ekonomkou. Buď se zaměř na to co máš vystudované a doplň si vzdělání, nějakou vyšší kvalifikací, ale v oboru např. kurz matrikářky nebo začni studovat ekonomku. Chtít začít pracovat v oboru o kterém nic nevím, je v dnešní době nereálné a kurzy jsou skoro na nic, u zaměstnavatelů mají minimální váhu, skoro vždy se budou dívat na tvé nejvyšší dosažené vzdělání a tady budeš mít i nejlepší šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.3.26 10:14

No holky, jak vás tak čtu. tak jsem měla velký štěstí. Udělala jsem si rekvalifikační kurz účetnictví a zvládla jsem to i s malou. Měla jsem to online, jakože živé videolekce a když mi do toho malá hodně chodila, pustila jsem si videozáznam, který mají k dispozici,… jakože ne tu lekci, na které jsem byla, ale to učivo. Byl to mazec, zpočátku jsem v tom plavala a říkala si, že jsem měla radši zkusit mzdové účetnictví, které je prý jednodušší, ale dala jsem to, vlastně i díky super lektorce.. no a taky musím přiznat, že jsem dříč. Práci jsem naštěstí našla poměrně rychle a taky se mě ptali na praxi, kterou nemám, prostě je chápu, ale pak zazněla kouzelná věta, něco jako.. tím, že jste se rekvalifikovala, tak to o vás vypovídá, že jste cílevědomá. No chápete. Radost, radost, radost. Nevzdávejte to. Dřív nebo později narazíš na fajn lidičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.3.26 10:28

@coffewomen
V účetnictví nejsem žádný začátečník, ale jsem si říkala, že by bylo fajn si to nějak ucelit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.3.26 10:31

@JancaS84
Myslím, že ano. Většinou se dostanu na pohovor i do druhého kola, ale potom konec. Chtějí praxi… Já mám něco malo přes rok praxi v administrativě, potom přes rok praxi v úklidu - práce na zkrácený úvazek při VŠ. Potom několik let v obchodě a 7 lwt doma s dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.3.26 10:33

@Palosanto
To není pravda, hlásila jsem na několik obecních a městských úřadů, ale bohužel nemám v oboru praxi.
Ale kde ji mám získat… Začarovaný kruh :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
19.3.26 10:39
@Maminka A píše: Více

Tak pokud nejsi začátečník, to ti kurz účetniství moc nepomůže, tam se učí právě ty základy. Možná kurz mzdové účení, ale nevím. Pokud máš praxi jako účetní, asi bych se zaměřila na kurz, který ti k této praxi dá nějakou přidanou hodnotu a rozšíří kvalifikaci, abys byla pro zaměstnavatele zajímavá a ne že si uděláš několik kurzů účetnictví, které jsou úplně stejné, to bude i v životopise působit dost zvláštně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
19.3.26 10:41

Píšeš, že nejsi v účetnictví žádný začátečník, ale praxi jako účetní nezmiňuješ…? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35429
19.3.26 10:42

Tak praxe téměř nula, 7 let doma plus malé děti. To je bohužel hendikep hodně no. :nevim:
Obávám se, že ani ten rekvalifikační kurz na účetní tě nikam naposune, tam tě stejně toho moc extra nenaučí.
Možná nějaká fakturantka kde praxi nechtějí a časem by si se vypracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
19.3.26 11:13

Nevím odkud jsi, ale mrkni na všechny firmy ve svém okolí a v dojezdové vzdálenosti, vyber si z nich, které tě zaujmou, napiš životopis a dobrý motivační dopis, i když zrovna nikoho nehladají, s tím že pokud se uvolní místo máš zájem pracovat na té a té pozici. Já takto získala kdysi dávno jedno fajn místo, ozvali se mně, aniž by vypisovali výběrové řízení, chtěli to místo mít rychle obsazené, já se jim líbila, tak mě vzali. Byla to náhoda v můj prospěch, ale takovým náhodám se musí chodit naproti. :kytka: Jinak přeji hodně štěstí při hledání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat