Rekvalifikační kurz po RD - nedaří se mi najít práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3546
19.3.26 11:19
@Palosanto píše: Více

Chodit na OČR…Přesně důvod, proč zaměstnavatelé nechtějí přijímat matky s dětmi. Na OČR může jít i otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
19.3.26 11:21
@884135 píše: Více

To se nesmí říkat prý. :mrgreen: Protože tatík nemůže, neb víc vydělává, to je takový oblíbený argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3546
19.3.26 11:24
@lucad77 píše: Více

Tak pak se tatík nesmí divit, že jeho ženušku nechtějí nikde vzít. Tatík neumí říci u doktora, že má Pepíček kašel? Nebo neumí dát nemocnému Pepíčkovi teploměr, čaj a Ibalgin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
19.3.26 11:25
@884135 píše: Více

Někteří otcové jsou dle všeho naprosto neschopní samostatné existence. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8896
19.3.26 11:26

Kdo chce pracovat, praci si vzdycky najde. Proste holt musíš na chvíli níž a postupně jit dal. Ja jsem si behem rd udělala kurzy na praci s dětmi, zacala hned v den, kdy moje nejmladší nastoupilo do skolky. Pak jsem zacala studovat VŠ, abych mela potřebnou kvalifikaci. Tu ted budu končit, zaroven mam uz i par let te praxe, takze az budu shánět praci na vyšší pozici, budu mít jak vzdělání tak praxi. Holt dělám nějakou dobu pod svoje možnosti, ale vyplatilo se to. Nabírat praxi, buduje kontakty, získávám zkušenosti, orientuju se, profiluju se… zkus to taky tak, odspodu. Tam je misto smad vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.3.26 11:31

@884135
Náhodou se syn jmenuje Pepíček :lol:
A manžel umít zajít k lékaři, dnes jde se starším i na logopedii :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36155
19.3.26 11:32
@lucad77 píše: Více

Můj je zrovna na OČR a já v práci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.3.26 11:33

@Midaku
Jasně,
zkouším to i takto. Teď momentálně uklízím, ale je to jen záskok, takže za chvíli konec :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3546
19.3.26 11:33
@Maminka A píše: Více
:palec:

Moje poznámka směřovala k tomu, že ve státní správě je možnost čerpat OČR. To je možné kdekoli. A není pravdou, že by to obligátní čerpání jen matkou nepilo krev i tam. Jedna věc je právo čerpat, druhá věc právo zaměstnavatele takového člověka nezaměstnat. Špatná zkušenost.

Příspěvek upraven 19.03.26 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
19.3.26 11:37
@JancaS84 píše: Více
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.3.26 11:51

😀 jste vtipné. Pracovala jsem ve státním i v korporátu a osobní zkušenost je, že ve státním nikdo nemá takové stupidní poznámky jako vy. 🙂 všichni brečí že porodnost klesá ale matky jsou pak stigmatizované na základě dítěte. Že nějaké dítě častěji marodí se proste může stát a když nepřijde do práce úředník, je lépe akceptované, než když nedorazí dělnice, protože “negeneruje firmě zisky”. 🫣
Blbé komentáře o genderu rodiče nebudu ani komentovat. Ta samá situace se samozřejmě týká i otce. Jako vedoucí jsem byla u výběrek a mateřství pro mě, narozdíl od vás, není žádnou překážkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.3.26 13:23

Pokud si myslíš, že tě to bude bavit tak do toho kurzu jdi. :palec:

Já jsem si udělala, rekvalifikační kurz pracovník grafického studia a moc mě to baví :srdce: potom tě první nezdar jen tak nerozhází?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7869
19.3.26 14:58

Za těch 7 let s dětmi doma jsi už těch rekvalifikací mohla mít hromadu…to hledáš a přemýšlíš už docela pozdě :nevim:

Účetnictví jsem si dělala, ale nakonec jsem v tom oboru práci nehledala a zpětně jsem z toho měla pocit, že by to stejně bylo dost beznadějné,
při druhé rodičovské jsem si udělala kurzy na datovou analýzu a základy programování a s tím jsem práci sehnala pak velmi snadno. Ale tady se situace od té doby docela dynamicky proměnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.3.26 15:04

@vulpes
Však jsem během RD dělala školu  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7869
19.3.26 15:10

ty sis teprve během RD dělala tu nástavbu? Takže vlastně jsi v tom oboru nikdy nepracovala a na tom trhu práce se pohybuješ poprvé…?
To je pak asi už jedno…s tou rekvalifikací na tom budeš úplně stejně - jen v jiném rybníčku. Tak asi jsi na tu školu šla s představou nějaké konkrétní pozice, tak holt zatni zuby a zkus za tím jít. Nějak to jít musí, přece ta škola neprodukuje samé nezaměstnané :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat