Chci odejít z práce ve zkušební době

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
492
23.3.26 11:33

Chci odejít z práce ve zkušební době

Chci odejít z nového zaměstnání. Jsem zde 14 dní a vůbec jsem se s prací nezžila. V noci špatně spím, ráno je mi zle. Vůbec mě to tady nenaplňuje. Byla jsem od nového roku na úřadu práce. Bojím se, jak teď postupovat. Jde o práci v administrativě. Pomalu žádné zaučení, vše za chodu a když už, tak mám pocit, že obtěžujíci. Jsem úplně vynervovana. Máte někdo zkušenosti? Radši budu ještě chvíli s dětmi doma. A podotýkám, že v administrativě jako celkově jsem již vyhořela. Vůbec už tohle dělat vlastně ani nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8993
23.3.26 11:44

Tak odejdi a najdi si jinou práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
23.3.26 11:46
@sisi 1111 píše: Více

V CV se to nebude vyjímat dobře. RD - úřad práce - práce ve zkušební lhůtě ukončena - návrat na RD…to se zaměstnavatelé vážně přetrhnout Tě někam vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35429
23.3.26 11:50

14 dní je celkem krátká doba na dělání závěrů.
Ale když to nechceš dělat tak to nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
23.3.26 11:52

Zkus tomu dát ještě třeba 2 týdny, někdy trvá, než si to sedne, pamatuji sebe, jak jsem brečela, že tohle se nemůžu naučit, no a už jsem tady 17 let a z toho 5 let na MD. Samozřejmě je hodně velká výhoda, když Tě práce baví, to pak není o čem.
Ale máš právo dát výpověď, když Ti to nevyhovuje, nebudeš první ani poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68814
23.3.26 11:52

Tak odejdi, od toho je zkušební doba, ne?
Jen teda vyhoření z administrativy… No nic, co tedy dělat chceš? Tam hledej. A počítej s tím, za začátky jsou těžké všude. Ať už v nové firmě nebo po návratu z rodicaku. A pokud obojí, tak dvojnásobně. Fakt nepočítej s tím, že budeš za 14 dní zapracována.
Já teď měnila po pár letech práci, zůstávám v oboru a věř, že první tři měsíce jsem měla i tak hlavu jak pátrací balón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
23.3.26 11:56
@884135 píše: Více

Do CV si napíše, co bude chtít. Ja ted oprašovala CV po 7 letech - a nemohla jsem si vubec vzpomenout, kdy a kde jsem pracovala. Odhadla jsem to… nikomu to nevadi, kde jim o to, zjistit, co umím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
23.3.26 11:57

Tak 14 dni prace tam uvadet nebude. Zrovna tohle bych neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11768
23.3.26 12:32

Ani jedno z toho bych do životopisu nepsala. Rozhodně ne 14 dní práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15050
23.3.26 12:35

Nejdřív si najdi novou práci, pokud chceš pracovat, pokud ne, jdi na pracák a uvidíš. Ale pamatuj, že pokud budeš ještě bůhví jak dlouho doma s dětmi, bude to čím dál horší později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
23.3.26 12:51

Nestresuj se. Mně se stalo dvakrát, když jsem po RD hledala práci, že skončila brzo. Napřed po 14 dnech z jejich strany, pak po 8 dnech z mojí. O ničem to vypovídat nemusí, je to zcela legitimní věc. Až potřetí jsem v práci zůstala s oboustrannou spokojeností, dva roky do další MD. Ted jsem po poslední RD v jedné práci čtyři roky a hodlám pokračovat dál. Do CV jsem ty krátké epizody samozřejmě nepsala. Někdy to trvá dyl, než se něco vhodného najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
23.3.26 13:06

proč by si ty dva měsíce měla vůbec do CV psát? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.3.26 13:07

Já jsem takhle jednou z vlastní vůle chtěla změnit práci… vše vypadalo super, vzali mě, nastoupila jsem… A přesně jak píšeš, nemohla jsem spát, třeba od 2-3 ráno jsem byla vzhůru, bušilo mi srdce, no hrůza :nevim: sama sebe jsem přesvědčovala, že jsem to chtěla, tak tomu musím dát šanci. Odešla jsem po cca roce, ale když se kouknu zpět, měla jsem odejít rovnou a ušetřit se nějaké nervy. Podle mě to nemá cenu, poznáš první den, že ti to buď sedí nebo ne. Odešla bych. Kor jestli můžeš být chvíli ještě doma s dětmi.
Prakticky stačí, když to tam oznámíš jakkoliv osobně, dopisem atd. Prostě poslat ukončení ve zkušební době - určitě google poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
23.3.26 14:16

@Miluška1980
Přesně tak to teď mám. Ale bojím se, že je tady naštvu nebo tak něco. Učím se za chodu, ale vůbec mě to nic neříká. Natož baví… Je to úplně jiný, než co jsem x let dělávala. Byla jsem přes 20 let v jedné firmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
23.3.26 14:41

Nastvat se muzou, ale mas na to plne pravo, profesionalni reakce to neni. Od toho zkusebka je, ze kazda strana muze vyhodnotit, zda to je dobra volba. Ver, ze kdyby ses jim nelibila ty, nebudou vahat :nevim:
Zazila jsem ted v praci situaci z obou stran - i jsme ukoncovali zamestnance ve zkusebce, i nam nekdo odesel z vlastni vule. Prijemne to neni, ale proste se to deje, obe strany na to maji pravo.
Ale zvazila bych asi, jestli to neni jen reakce na novou situaci, pokud jsi menila praci po tak dlouhe dobe…aby se to akorat znova neopakovalo a nebylo to tim padem zbytecne… Ale to musis posoudit ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat