Dohoda a pak výpověď, co byste dělali na mém místě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65288
29.3.26 10:05
@Machac1997 píše: Více

pokud přerušíš i živnost, abys mohl dostat podporu, tak budeš úplně stejný nefachčenko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.3.26 10:08

@vokishka

Jsem rad ze se tu bavíme o vychcanosti. Ale to trvá max 5 měsíců. Ne roky na pracáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22059
29.3.26 10:12

Pokud půjdeš na pracák čerpat podporu, přestože máš – jak tvrdíš - tak šílené množství zakázek (a tedy budeš muset přerušit živnost a pracovat na nich načerno), tak ano - budeš na úplně stejné úrovni. Úplně stejný podvodník a čachrář… a žádné šlechetné kecičky o rodině na tom nic nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.3.26 10:14

@BohunkaP dekuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
29.3.26 10:22

Jo, to vidime a jsi uplne stejny vychcanek socka jako ti, ktere si tu beres do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.3.26 10:29

@j.a.n.i1 ptal jsem se na názor ohledně práce ne tvé mindráky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22059
29.3.26 10:37

Názory jsi už dostal …. dodrž výpovědní lhůtu a nestěžuj si, kolik máš práce. Sám sis to tak hloupě zařídil, tak nefňukej a nes následky… jak by to udělal každý slušný člověk. Dva měsíce to vydržíš.

Ale chce to teda být ten slušný člověk, no… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.3.26 10:39

@BohunkaP Zítra mam schůzi ze chce udělat kompromis tak uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
29.3.26 11:18

Pokud přestaneš do práce chodit tak pak po tobě můžou vymáhat i vzniknou škodu, což pokud nemají nikoho dalšího na tu práci klidně u soudu obstojí. Takže tou cestou bych nešla. Nějak se domluvte ke spokojenosti obou stran. Máš pracovní smlouvu to je právní závazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
29.3.26 11:46

Uz chapu, proc nam balkon delaji uz pul roku, i kdyz to melo byt za mesic hotove…
Remeslnikum ev. zavazek a smlouva nic nerika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
29.3.26 11:57

Kdybys to netusil, zak nazvat podvodnika a vyzirku podvodnikem a vyzirkou neni zadny mindrak, to je konstatovani… A ja se uzivim praci a nemusim se uchylovat k hloupym podvodum, na rozdil od tebe, ktrery nejdriv brecis, ze ti zamestnavatel nesouhlasil s dohodou a ty chudáček kvuli tomu nezvladas praci na zivnost, ale kterou klidne pozastavis kvuli hloupe podpore, ktera neni ani 30 tisic a to najednou nebude vadit, ze tu práci neděláš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
29.3.26 12:17

Já myslím, že zakladatel v první řadě neměl v úmyslu dělat nějaké čachry a podvody. On se prostě rozhodl dělat jednu ze dvou prací pořádně a z té druhé odejít. Za sebe dodávám/ já byla vždycky pod zaměstnavatelem, mám dlouholetou brigádu k původní práci, je to můj koníček/ že bych podnikat nešla. Radši menší peníze brigádou, než se nervovat, zda mě živnost uživí. Ale jestli na to někdo má kuráž, má okruh zákazníků a věří si, proč ne. Já jsem na to zbabělec.
Zakladateli diskuse, to máš tak. My, obyčejní zaměstnanci, se na podnikatele kolikrát díváme jako na lidi, co se mají jako prasata v žitě. Jenomže ono je vždycky něco za něco. Člověk se od A do Z musí starat. Mně na konci měsíce dají výplatu. Podnikatel někdy vydělá hodně, někdy málo a za mě, není mu co závidět. Ne, podnikání je u mě sázka do loterie. Ať si podniká, kdo chce a kdo na to má podmínky.
Co se týče diskuse tady nebo tvého šéfa…závist je zkrátka závist. Člověk neodpustí, že je jeden schopnější, než on sám…to je to celý.
Já to uznám, nezávidím, jsem ráda ve svojí kůži. Jak práce, tak brigáda mě naplňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15886
29.3.26 13:06

Člověk, který uvažuje o nemocenské a pracáku při podnikání, patří do kriminálu a ne mezi slušné lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
29.3.26 13:34
@Pe.M.1 píše: Více

Ja bych rekla, ze zakonik prace plati jsk pro zamestnavatele, tak pro zamestnance, takže pokud chce nekdo odejít, ma moznost podat výpověď. To, ze druha strana nesouhlasí s dohodou, neni nic o zavisti, ale proste o tom, že vyuziva sveho prava s tou fohodou nesouhlasit. A ne opravdu povetsinou nejde o závist, jako spis o praktické veci, na ktere ti, kteri maji pocit, ze jim každý závidí, vůbec nedohlednou. Třeba to, ze potřebují nekde pozici do určité doby obsadit, nebo o ni přijdou, případně nemuzou s fohodou souhlasit, protože by to opet znamenalo, ue tu pozici jiz nepotrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
29.3.26 14:44

A proto chceš podvádět? Doufám, že ti to nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat